Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Skibbe’nin 3-6-1’i, ilk 15 dakikadaki yerleşim hatalarının ardından, De Sanctis’in ayakta kalması, Topal ve Ayhan’ın da savunmaya verdiği destekle toparlandı. Maç öncesinde öngörüldüğü gibi orta sahada aşırı bir pres yemeyince oyunu ileri taşımak da çok zor olmadı. Ve böylece savunma baskıdan kurtuldu.
Ayhan’ı sol kanatta Arda’nın dışından hücum silahı olarak sık sık sokma planı Galatasaray’ın ilk yarıda bulduğu pozisyonların temelini oluşturdu. Tecrübeli oyuncunun ortasını Kewell’ın gol yapamayışı Rame’nin şansı ve temel kalecilik mükemmeliyetinin bir sonucu olarak değerlendirilebilir. Ayhan’ın, Arda’ya verdiği desteği Barış’ın, Kewell’a hücum anlamında veremeyişi sakatlıktan yeni çıkmış Kewell’ı zor durumda bıraktı. Fizik olarak hazır olmadığı belli olan yıldızın 3’lü savunmadan doğan defansif yükümlülüklerle sahaya sürülüşü ilginç ve riskli bir tercihti.
Galatasaray orta sahası Baros’u kaçıracak derin pasları da attı. Ama Çek oyuncu genelde savunmaya, geri kalanlarda da hakemin faul düdüklerine takılınca, Lincoln/Baros ikilisinin sihrini görmek mümkün olmadı. Her ne olursa olsun Bordeaux savunması için rahatsız edici bir devamlılığı vardı. İkinci yarıda oyundan alınması sadece keyfi bir tercihse çok doğru karar olduğu söylenemez. Bordeaux’nun risk aldığı dakikalarda sahada olması çok yararlı olabilirdi. Yani tam tersini yapmak, Nonda ile başlayıp Baros’a dönmek daha beklenir bir plandı. Kewell’a tercih edilip, o pozisyonda da kullanılabilirdi. Lizbon’da olduğu gibi.
Baros sonrası Sabri’nin enerjisi de çok fazla işe yaramayınca ne topu tutabilmek mümkün oldu ne de hızlı çıkışlar. Ancak yine Galatasaray’ın oyunun özellikle Servet, Barış Ayhan ama hepsinden fazla Mehmet Topal’ın performansıyla asla belli bir standardın altına inmediğini söylemek lazım. Tehlikeli bir pozisyon dahi vermeden maçı tamamlamayı bildiler.
Sonuç olarak bu skora kötü demek mümkün değil, ama Galatasaray’ın bundan daha iyi bir skor alacağını umuyordum. Futbolun karşılığı da bundan daha iyiydi. Ancak içerideki maçın farklı bir karakterde olmasını da beklemek lazım.