Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hiddink haklı çıktı. Tecrübeli oyuncular çok da iyi oynamadığımız maçta rakibin hamlığını iyi değerlendirdi ve rahat skor buldu.
Diğer taraftan haksız da çıktı. Çünkü maç kondisyonu olmayan oyuncular 60. dakikadan itibaren oyundan düşmeye başladılar. Organizasyonumuz dağıldı, değişiklikler de gelmeyince sorun yaşadık.
Kazakistan deplasmanı rakibin iddialı olduğu tek maç olması itibariyle bizim için iyi olmayan bir tarihte oynandı. Hırslıydılar, bu sert oynamalarına yol açtı. Sakat vermememiz büyük şansımız oldu.
Bu maçtan alınan üç puan bir kazanç olarak değerlendirilemese de kayıp olmaması önemli. Ancak bu oyunun rakip 3-0 geriye düştükten sonra tamamen kopuşuna kadar bir sonraki maç için umut verdiğini söyleyemeyiz.
Salı akşamı asıl rakibimizle, onların oyun tarzına uygun olan bir maç oynayacağız. Dün akşam olduğu gibi oyunu bu kadar geniş alanda geriden şişirilen toplarla oynamaya çalışırsak fizik olarak maçın altından kalkmamız mümkün olmaz. Avrupa Şampiyonası yarı finali oynamış, kupanın en flaş takımlarından biri iken dahi Belçika'yı İstanbul'da açamamıştık. Bugün bizim daha geride, onların daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çok daha kontrollü, soğukkanlı ve birbirine yakın oynama zorunluluğumuz var.
Milli Takım bu grupta 2 ile 4. sıra arasında bir yer alacaktır. İkinci olabilmemiz çok daha üstün bir performansla mümkün.