Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Delgado bir yem mi? Yoksa gerçekten Denizli’nin kullanmayı düşündüğü bir oyuncu mu? İşler yoluna girmeye başlamışken hoca böyle bir risk alır mı?
Bu soruların cevaplarını bilmek kolay değil. Ben çok emin değilim.
Ancak eğer cevap, Delgado’nun takıma kesinlikle döneceği şeklindeyse o zaman da ilk önce oyuncuların isteğine bakmak lazım. Gitmek isteyen var mı? Çünkü her işte olduğu gibi, senin için en değerli olan kendisini en çok adayandır. Burada akla gelen ilk soru işareti Bobo. Onun ne düşündüğü önemli. Kalmak istiyorsa sorun yok... Takımın tek tam, çok yönlü ve hazır santrforu o...
Beşiktaş’ın bugünkü oyunun kalbini oluşturan Sivok, Ferrari, Ernst ve Fink zaten klasman dışı... Sonra, beklenen fayda/performans denklemine bakmak gerekir. Yukarıdaki 5’li dışarıda. Geriye Holosko, Tello ve Tabata kalıyor. Bu oyuncular arasındaki tek hücuma dönük orta saha Tello. O yüzden her şartta elde tutulacaktır.
Geriye kalan seçenekler ise Delgado gibi forvet oynadıklarında performans veren oyuncular: Tabata ve Holosko.
Tabata kiralanabilir. Ama ben onun orta uzun vadede Beşiktaş’ın en etkili gol adamlarından biri olacağını düşünüyorum. Holosko ise sakatlık durumuna göre kiralık verilebilir.
Yani yine başa döndük. Ama tabii bu riski almaya değer mi? Aslında asıl çözüm Türk pasaportlularda... Sadece Nobre ve Batuhan’ın forma girmesi bile sorunu kökünden çözecektir. Çünkü Beşiktaş’ın açığı burada...