Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İstediğimiz kadar eleştirelim onlar Türkiye’ye fazla. Caner’in gösterdiği
sol açık performansı beklenmeyen bir sürpriz



Çok erken eksik kalmış ve 1-0 da yenik duruma düşmüşken Orduspor’un ilk yarıda bulduğu birkaç pozisyonu heyecan verici bir durum olarak karşılamak mümkün mü?
Bana pek öyle gelmiyor. Şehrin heyecanla doldurduğu tribünler, maçın favorisi olamamanın verdiği rahatlık, oyuncuların bir büyük takım karşısında kendisini gösterme olanağını üst üste koyduğunuzda daha iyisi beklenmeli. Arada sadece 1 lig var. Ama Ordusporluların ceza sahası önündeki panik ve hamlığı farkın bundan çok daha büyük olduğunu gösteriyor.
Ordu gibi bir futbol şehrinin sezonun 3. hocasıyla çalışıyor oluşu, bir kadro istikrarı yakalayamamış olması bu acı durumu ortaya koyuyor.
Ülkede ‘Süper Lig’ seviyesindeki futbolun hemen hiç kimse için yeterli kalitede olmayışını aslında buradan görmek gerekiyor. Çünkü alttan iten de yok.
Dün Galatasaray’ın elini, kolunu sallayarak hiç zorlanmadan kontrol ettiği ve kazandığı oyuna buradan bakmak lazım daha çok.
Bu konudaki fikrimi takip edenler biliyor. Kupa diğerlerinin ligidir. Ve diğerlerinin ellerindeki kaliteyi maksimumda kullanarak küçük çaplı mucizeler yaratmasına yarar en çok. Yani aslında varlık sebebi sadece budur.
Ancak diğerlerinin maksimumda kullandığı kalite sadece bu kadar oluyorsa, bizim büyüklere kızma hakkımız da pek olmuyor.
İstediğimiz kadar eleştirelim dün de görüldü ki, onlar Türkiye’ye fazla.
Maçtan çıkarılacak tek sonuç bana kalırsa bu!
Yok illa Galatasaray hakkında bir şeyler söylemek gerekirse... Sadece Caner’in gösterdiği sol açık performansı, Galatasaray’ın beklemediği bir sürpriz. Aslen sahanın bu bölgesini seven genç adam uzun süre yararlı olabilir.