Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Dün özellikle ikinci yarıda keyifle maç seyreden seyirci iki isme teşekkür etmeli. Öncelikle çok hoş bir pas oyununu ortaya koyan genç Ankaraspor’un hocası Aykut Kocaman’a... Fenerbahçe rakibine uymayı ikinci yarıda başardı ve oyun bu yüzden bu kadar keyifli hale geldi.
İkinci isim ise Fenerbahçe’ye akıl katan, hücumu zenginleştiren Emre Belözoğlu... Çok uzun zamandır ilk kez bu kadar hücuma yakın oynamasına rağmen Fenerbahçe’nin rakip alana zaman zaman da olsa yığılabilmesinde onun rolü çok büyüktü. Büyük bir yüzdeyle doğru ve adam eksilten paslar atarak Fenerbahçe’yi gol bölgesine sokan, topu ayağında tutarak ve faul alarak takımını orada tutan yegâne adam oldu. Hafta içi, “kronik bir sakatlığım yok” haykırışını takip etmişsinizdir. Sakatlığı kronik olmasa da, kronik sakat olduğu için, dünyanın en iyilerinden biriyken gözden düşen ‘küçük dev adam’ dün sahanın en iyisi, takımına en fazla şey katan oyuncusuydu.
Misal, belki genel anlamda rakibinden daha iyi pas yaptığını söyleyebileceğimiz Ankaraspor’la, Fenerbahçe arasındaki fark, Emre’nin Ankaraspor’daki karşılığı olan Mehmet Çakır’la arasındaki fark kadardı. Yani çok büyük...
Ankaralı olan korkunç bir bencillikle takım oyununu baltalarken, her topu kendisi kullanırken, o ustalıkla takımını ileri taşıdı. Theo Weeks (ligin en parlak yıldız adaylarından biri) yerine, Çakır, De Nigris’e yerini bıraksa Ankara için daha mı faydalı olurdu diye sormadan yapamayacağım. Konuk ekip için sorun Çakır ve sürekli ofsayta düşmeleriydi.
Tabii skoru ortaya çıkaran tabloda, Roberto Carlos’un direkt katkısının da anlattıkları var. Kariyerinin en dip noktasında bile ligin en üst düzey iki maçında üst üste skora yaptığı katkılar bir futbolcunun piyangodan Carlos mertebesine ulaşamayacağını gösteriyor.
Onun kendine gelmesinde takımdaki genel iyileşmenin de payı var sanırım. Deivid ve aslında Josico’nun takıma katılışı sonrası Fenerbahçe savunmasının geride statik değil, öne çıkarak oynamaya başlaması takımı bir gömlek yukarı çıkardı. Daha yukarı çıkmaları Güiza’nın kendisine gelmesiyle olabilir.