Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray’ın geçen haftaki Beşiktaş karşısında oynadığı oyunun anlattıkları vardı. Bülent Korkmaz, hakkında yapılan ‘korkak futbol oynatıyor’ eleştirilerine cevap verip, önümüzdeki yıl bu takım hücum oynayacak demek istiyordu.
Geçen hafta takdir toplayan bir oyun oynamalarına rağmen kaybettiler. Kaybedişlerinin belli sebepleri vardı ve Bülent Uygun’un bu sebepleri bulması, bundan galibiyet çıkaracak bir oyun çıkarması çok da zor durmuyordu. Ancak oyun başladığında gördüğümüz bu olmadı. Galatasaray geçen hafta bıraktığı yerden devam ederken, Bülent Uygun başka bir oyun bekliyor gibiydi. Musa, Balili, Kamanan gibi hızlı oyuncuları sahaya sürmemişti, Abdurrahman da cezalıydı. Tum ve Mehmet Yıldız’ın pivot özelliklerini kullanabilecek hızlı oyunculardan hiçbirisi sahada yoktu. Öne çıkarak oynayan Galatasaray’ı eksik yakalamaları mümkün gözükmüyordu. Bu kadro ile tek seçenekleri ileriye yığılmaktı. Bu kez de Galatasaray hızlı oyuncularıyla onları hep eksik yakalıyordu. İkinci yarıda Kamanan, sonra da Musa oyuna girene kadar rakibi hiç zorlayamadılar. Geriye düşerek Beşiktaş’ı yüreklendirdiler ve hayat onlar için çok zorlaştı. Fenerbahçe’nin lige 15 gün geç başlama hırsı olmasa, Şampiyonlar Ligi ön eleme şansını da kaybedeceklerdi.
Bu maçta Bülent Uygun’u eleştirmemiz gerekse de, bize bu şansı verenin bizzat kendi şahane performansının olduğunu da söyleyelim. 4 senedir yaptıklarının üzerine koymaya devam ederlerse, Sivas bu sene kılpayı kaçırdığı hedefine ulaşabilir.
Bülent Korkmaz’ın anlatmaya çalıştığını Galatasaray yönetiminin anladığını sanmıyorum. Muhtemelen bu Korkmaz’ın son maçıydı. Polat döneminde 4. kez silbaştan yapmak üzereler. Sezona çok erken başlayacaklar, zor günler Galatasaray’ı bekliyor.