Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İspanya’nın daha defansif bir oyun oynayacağını düşünmüyorum.  Villa’nın yerine Sliva’nın oynaması, onları daha defansif yapmaz. Silva, Cazorla, VillaÖ Bunlar iki yönlü oyuncular.
İspanya hep aynı denge oyununu pas oyununu oynuyor. Topu rakibe bırakmıyorlar. Eğer topu rakibe bırakırsanız defansif oynayabilirsiniz. Ama eğer amacınız topa sahip olmaksa - ki İspanya’da durum her daim budur - defansif önceliğiniz olamaz.
Yani İspanya’nın oyun mantalitesi değişmeyecektir.
Oyunun kaderini etkileyecek faktörleri bizim nasıl oynayacağımıza bakarak çözebiliriz. Arda ve Tuncay 4-2-4’ün ilerdeki parçaları olacaksa, bu hattın arkasını iyi doldurmak gerekir. İbrahim Üzülmez, Emre Aşık, Emre Belözoğlu Hakan Balta ve Arda’nın açık alanda Xavi, Torres, Riera ve Cazorla gibi hızlı pas yaparak kaleye inebilen oyuncular karşı nasıl mücadele edeceği önemli bir soru.
İlk maçtan önce de aynı noktaya dikkate çekmeye çalışmıştım ve sorun hala aynı. Belözoğlu, Nihat ve Arda’nın 90 dakika için fizik kondisyonları yeterli değil. Bu oyuncuların hepsini aynı anda kullanmak kolay değil. Bu yüzden dönüşümlü kullanılmaları gerkiyor.
Bu oyunun stratejisine beraberliği de kabul edilebilir bir skor olarak koymak lazım. Yenilgi her şeyin bitmedi anlamına gelebilir.