Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

3 yıl ve 1 buçuk ay önce aynı statta, aynı kale önünde, hemen hemen aynı yerde Anelka’nın sol koluyla yaptığı faul kaleci Özden’i dağıtmış 2-0 yenik durumda olan Fenerbahçe 20 dakikada 3 gol daha bularak maçı çevirmişti.
3 yıl ve 1 buçuk ay sonra Konyalılar yine aynı yerden gelen bir gol sonrasında hakemin üzerine çullandılar. Ne garip tesadüftür ki, bir başka frankofon, Anelka’nın Türkiye’de en yakınında olan futbolcu, Önder’in sayısı sonrası ortalık birbirine girdi. Bana da son derece kuşku verici gelen (kolla gövde arasına çarparak girdi gibi) gol sonrası Konyalıların oyundan kopuşunun kısa sürmesi tek farktı. O Konya darmadağın olmuştu. Bu Konya ikinci yarıda toparlanıp oyuna ortak olmayı bildi.
Hafta içinde yine bir hakem katliamı yaşamamız muhtemeldir. Ancak ortada bir hata varsa tek sorumlunun Önder olduğunu söylemek zorundayım. Üç yıl önceyi yaşamış, sonra olup bitenleri görmüş bir oyuncu, gol eğer gerçekten kol marifetiyle olduysa hakemi uyarabilirdi, uyarmalıydı. Buna değerdi. Çünkü gerçekten kol varsa, bunu hakemlerin görememesi anlaşılabilirdir. Ama Önder’in söylememesi öyle değil.
Bu gole kadar Giray Bulak’ın planı sayı bulmak dışında hiç de kötü yürümüyordu. Sadece son paslarda Da Silva ve Veysel’in kötü performanslarının kurbanı oluyorlardı. Ancak Fenerbahçe’nin savunmasıyla ilerideki hücum oyuncuları arasındaki korkunç mesafeyi iyice açmayı başardılar. Geride sağlam ve kalabalık durup hızla iki kanattan akmaya çalıştılar. Fenerbahçe buna karşılık veremedi. Sürekli yan top yaparak hareketsiz bir oyunla çok etkisiz kaldılar. 2. golü buldukları akın ilk organize hücum girişimleri ve ilk gol pozisyonlarıydı düşünün. Bu kaderden kurtulmak isteyen sadece 2 oyuncu vardı diyebiliriz. Gökhan ve Uğur... Duran ve birbirinden kopuk takımı hareketlendirmek isteyenler onlardı, ama savunma bu kadar geride durup, geri kalanlar da Güiza dışında bu kadar hareketsizken yapabilecekleri sınırlıydı.
İkinci yarıda Konya toparlanıp yüklenince Fenerbahçe’nin bu kez de etkili bir kontratak yapamayışı dikkat çekiciydi. Tüm hatlarıyla savunmasını orta çizgiye kadar çıkarıp yüklenen Konya’nın filedeki delikten dışarı çıkan golünü yakalaması, Kuddusi Müftüoğlu’nu daha büyük bir sıkıntıdan kurtardı. Bu galibiyet ve maç fazlasıyla da olsa liderlik Fenerbahçe için benzer bir etki yapar mı? Göreceğiz...