Türkiye Haberleri Mehmet Büyükekşi: Gruptan lider çıkmalıyız

Mehmet Büyükekşi: Gruptan lider çıkmalıyız

20.06.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Mehmet Büyükekşi iddialı açıkmalarda bulunurken, “Gruptan çıkma hedefini ileri taşıyoruz. Lider çıkmalıyız” dedi. TFF Başkanı, kulüpleri eleştirirken, “Tek dertleri hakem. Dövdüğümüz hakem 2. maçına çıkacak” diye konuştu

Mehmet Büyükekşi: Gruptan lider çıkmalıyız

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Almanya’da basınla bir araya gelirken iddialı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Büyükekşi’nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Genç ve potansiyelli bir milli takımımız var. ‘Çifte bayram’ dedik, yerine getirdik. Milli takım forması ile maçlara gelin çağrısı yaptık. Büyük bir coşku var. Evimizde gibiyiz. 60 bin kişilik stadın 50 bini Türk’tü

- Gruptan çıkma hedefini ileri taşıyoruz. Hedef birinci çıkmak. Ama hocamız adım adım düşünüyor. Portekiz’e karşı resmi maçta galibiyetimiz yok. Daha farklı oynayıp onu da başarmalıyız.

- Hazırlık maçları sonrası hocamıza eleştiriler başladı. Maçtan önce konsantreydi. Ailesiyle bile görüşmüyormuş. O nedenle tek gittim görüşmeye. Doğum günüydü pasta kesildi.

- Daha iddialı olmak için diyorum ki; 2032’nin takımını kuruyoruz. Anlık başarı değil sürdürülebilir başarı önemli.

Haberin Devamı

- İlkokul öğretmeninin, lise öğretmeni olacağım diye bir hedefi var mı? Çocuğu 6 yaşında alıyor, zamanı dolunca başa dönüyor. O hocanın çocuğun dilinden anlaması gerek. Bize de böyle hocalar lazım.

- Akademideki hocalar asgari ücret alıyor. Standart getirmek istiyoruz. Tesis olmadan oyuncu yetişmez. Biz hazıra konmayı seviyoruz. Sonra federasyon kötü deniyor.

- Çocukların imkanları ne kadar gelişirse o kadar güzel olur. Tarla olmadan, tohumu nereye atacaksınız. Almanya’da tesisi olmayan kulübü üst lige almıyorlar.

- Seçim haziranda olsun dendi. Kardeşim milli takım var. Yayın anlaşması yapıldı, yetişemeyecek olan ne? Tek dertleri hakem. Dövdüğümüz hakem 2. maçına çıkacak. Dünyanın hiçbir yerinde hakem üzerinden bu kadar spekülasyon yapılmıyor.

- Nuri Şahin 35 yaşında Dortmund’un başına geçti. Bizim için gurur vesilesi. Şu an çocukların sevgilisi Arda, rol model. Takımda çok seviliyor.