FutbolMarco Materazzi'den Okan Buruk için Fatih Terim örneği!

Marco Materazzi'den Okan Buruk için Fatih Terim örneği!

14.06.2023 - 14:56 | Son Güncellenme:

İtalya'nın unutulmaz savunmacılarından Marco Materazzi, Kim Min Jae'nin Napoli'deki performansını yorumladı. İtalyan yıldız ayrıca Galatasaray'ın şampiyonluğunu değerlendirdi.

Marco Materazziden Okan Buruk için Fatih Terim örneği

Serie A'da sezonun en iyi defans oyuncusuydu, Manchester United gibi takımların onunla ilgilenmesi normal" dedi.  

Haberin Devamı

İtalyan futbolunun unutulmaz savunma oyuncuları arasında yer alan Marco Materazzi, Fenerbahçe'den gittiği Napoli'de ilk sezondaki performansıyla beğeni toplayan Kim Min Jae'yi Skorer'e değerlendirdi. Profesyonel futbolculuğu döneminde Perugia, Inter, Everton gibi takımların formasını giyen eski futbolcu, 41 kez de İtalya Milli Takımı forması giymişti.

'Takımda kalacak mı, göreceğiz'
Materazzi, Güney Koreli futbolcunun ilk sezonunda son derece başarılı bir performans sergilediğini belirtti: "Kim Min Jae bu sezon Serie A'daki en iyi savunma oyuncusuydu. Gerçekten çok çok iyi bir sezon geçirdi. İtalya'da lig şampiyonluğu yaşadı. Sahada son derece sağlam bir görüntü çizdi, kendisini geçmeyi başaran rakiplerinin sayısı son derece azdı. Premier Lig'den Manchester United gibi takımların kendisiyle ilgilenmesi son derece normal. Takımda kalacak mı, göreceğiz."

Haberin Devamı

Marco Materazziden Okan Buruk için Fatih Terim örneği

'Galatasaray şampiyonluğu hak etti'
Galatasaray'ın Süper Lig'de elde ettiği şampiyonluğu da yorumlayan Marco Materazzi, takımda bir çok kaliteli futbolcunun bulunduğuna dikkat çekerek "Yine de ligi zirvede bitirmek kolay değildi. Kaliteli futbolcuların becerileri ve Okan Buruk'un da iyi iş çıkarmasıyla başarı geldi. Takımda İtalya liginden geçmiş çok sayıda ismin bir arada olması da önemli katkı sundu. Bence Galatasaray şampiyonluğu hak etti" dedi.

'Terim yaptı, Buruk neden olmasın'
Okan Buruk İtalya'da takım çalıştırabilir mi? sorusuna Marco Materazzi şu yanıtı verdi: "Galatasaray gibi Türkiye'nin ve Avrupa'nın en iyi takımlarından birinin başında bulunuyor. Dolayısıyla neden olmasın! Fatih Terim bundan yıllar önce İtalya'ya geldi, Fiorentina'yı ve Milan'ı çalıştırdı. Bence Okan Buruk için de mümkün."

Marco Materazziden Okan Buruk için Fatih Terim örneği