Şampiyonlar LigiLugano - Fenerbahçe maçında sentetik çim skandalı! Koku problemi

Lugano - Fenerbahçe maçında sentetik çim skandalı! Koku problemi

23.07.2024 - 21:40 | Son Güncellenme:

İsviçre ekibi Lugano ile Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda karşı karşıya geldi. Müsabakanın sentetik çim bulunan Stockhorn Arena'da oynanması maçın önüne geçti.

Lugano - Fenerbahçe maçında sentetik çim skandalı Koku problemi

Lugano, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Fenerbahçe'yi konuk etti. D-Smart ekranlarında canlı yayınlanan karşılaşma Stockhorn Arena'da oynandı. Sentetik çim bulunan stadyumda oynana karşılaşmadaki koku problemi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Lugano'nun Fenerbahçe maçını oynamak için tercih ettiği Stockhorn Arena'da sıcak hava nedeniyle zeminden kötü kokular gelmeye başladı.

Bu sırada maça 1 saat kala stadyumda zemin ıslatma çalışmaları başladı. Zemin ıslatma çalışmaları sırasında, tribünde ön sırada bulunan Fenerbahçe taraftarlarına da suların geldiği gözlemlendi.

D-Smart spikeri Damla Uğurtürk'ün aktardığı bilgiye göre; Stockhorn Arena'daki zeminin kokusu tribünde bulunan taraftarları da etkiledi. Futbolcularım zeminde hareket ettiği sırada bu kokunun daha çok artığı ifade edildi.

TRİBÜNLERDE TÜRK ETKİSİ

Fenerbahçe taraftarları, deplasman yasağı olmasına rağmen Lugano maçına büyük ilgi gösterdi. Lugano deplasmanında tribünün yüzde 80'inin Fenerbahçe taraftarlarının oluşturduğu gözlemlendi.

Haberin Devamı

Ev sahibi Lugano'da futbolcular ıslıklanırken, Fenerbahçe'de futbolculara maç öncesi büyük destek verildi.

MOURINHO'DAN ZEMİN TEPKİSİ

Maçın sentetik çimde oynanmasına dair soruya Jose Mourinho, "Açıkçası maçtan önce bununla ilgili konuşmak istememiştim. Bahane sunmak istememiştim. Plastik yani sentetik bir zeminde maç oynanması zordu. Adapte olması zor oldu. Maçtan önce konuşmak istemedim bununla alakalı. Bu sahada, bu zeminde oynamak kabul edilemez. Şampiyonlar Ligi gibi maçların bu sahalarda oynanması kabul edilemez" cevabını verdi.

"FARKLI BİR MAÇ OLDU"

Fenerbahçeli futbolcu Edin Dzeko, Lugano maçının ardından şu ifadeleri kullandı: "Sentetik zeminden ötürü farklı bir maç oldu. Maça yavaş başladık ve bir gol yedik. İlk dakikalarda maça tam giremedik. İkinci yarıya başlarken daha güçlüydük."