Yaz OlimpiyatlarıLuca Anna Hamori'den Imane Khelif tepkisi! 'O bir erkek'

Luca Anna Hamori'den Imane Khelif tepkisi! 'O bir erkek'

04.08.2024 - 19:17 | Son Güncellenme:

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın tartışılan ismi Imane Khelif'in çeyrek finaldeki rakibi Luca Anna Hamori'nin maç devam ederken kullandığı sözleri içeren video gündem oldu.

Luca Anna Hamoriden Imane Khelif tepkisi O bir erkek

2024 Paris Olimpiyatları'nın dünya genelinde en çok tartışılan ismi Cezayirli boksör Imane Khelif, bir kez daha olayların odak noktası haline geldi.

Haberin Devamı

Kadınlar 66 kilo branşında mücadele eden Imane Khelif, çeyrek finalde Macar boksör Luca Anna Hamori ile karşılaştı ve 5-0 kazandı.

Raunt arasında antrenörünün direktiflerine karşı Hamori'nin 'Kazanamam, o bir erkek' dediği video ortaya çıktı ve bu sözler de olay yarattı.

IMANE KHELİF NEDEN TARTIŞILIYOR?

Paris'te düzenlenen Olimpiyatlar'da İtalyan boksör Angela Carini'nin, Cezayirli rakibi Imane Khelif ile müsabakası sırasında 46. saniyede maçtan çekilmesi tartışmaları beraberinde getirdi. Carini, daha önce böylesine kuvvetli bir yumruk yemediğini, hayatını korumak için yarışmadan çekildiğini söyledi.

Khelif'in kimliği hakkında sosyal medyada teyit edilmeden ortaya atılan iddialar, sporcunun hedef tahtasına oturmasına yol açtı. Khelif hakkındaki tartışmalar, geçen yıl Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından hakkında alınan bir karara dayanıyor.

Haberin Devamı

IBA, geçen yıl uyguladığı bir test sonucunda Khelif'in geçen yıl Kadın Dünya Şampiyonası'ndan elenmesine karar vermişti. Ancak Olimpiyatlar'ı düzenleyen kurum olan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından Khelif'in yarışabileceği kararı alındı.

IOC, yarı sıklet Khelif'in geçen yılki turnuvadan elenmesine gerekçe olarak yüksek testosteron hormonu seviyesini gösterdi.

Bu hafta bir açıklamada bulunan IBA, "bu boksörlerin hakkaniyet ve yarışın bütünlüğü" için geçen yıl yarışmadan elendiğini aktardı. Bu sporcuların testosteron testine tabi tutulmadığı, ancak ayrıntıları gizli tutulan başka bir testin uygulandığı öne sürüldü. Bu test sonucu sporcuların diğer kadın rakiplerine karşı avantaj sağlayabileceklerinin tespit edilmesi üzerine elendikleri belirtildi.