DiğerParis 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli boksör Hatice Akbaş finalde!

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli boksör Hatice Akbaş finalde!

04.08.2024 - 17:56 | Son Güncellenme:

Paris 2024 Olimpiyatları'nda milli boksör Hatice Akbaş, yarı finalde Güney Koreli boksör Im Ae-ji ile karşı karşıya geldi. Hatice Akbaş maçta gösterdiği üstün performans ile adını finale yazdırdı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında milli boksör Hatice Akbaş finalde

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda boks branşı kadınlar 54 kiloda yarı final müsabakaları yapıldı.

Haberin Devamı

North Paris Arena'da gerçekleştirilen organizasyonda Hatice Akbaş, Güney Koreli Aeji Im'le karşı karşıya geldi.

İlk raundu 3-2 kazanan Hatice Akbaş, ikinci raundu da 4-1 önde tamamlamayı başardı.

Son rauntta da rakibine 3-2 üstünlük kuran milli sporcu, 3-2'lik toplam üstünlükle finale yükseldi.

Hatice Akbaş, 8 Ağustos Perşembe günü TSİ 23.51'de Çinli Yuan Chang'le Roland-Garros'ta altın madalya maçına çıkacak.

ALTIN MADALYA HEDEFİ

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda boks branşı kadınlar 54 kiloda finale yükselen Hatice Akbaş, final mücadelesini de kazanıp altın madalyayı Türkiye'ye getirmek istiyor.

North Paris Arena'da gerçekleştirilen organizasyonda Güney Koreli Aeji Im'i 3-2 mağlup ederek adını finale yazdıran Hatice Akbaş, müsabakanın ardından AA muhabirine açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

Çok mutlu ve gururlu olduğunu vurgulayan milli sporcu, şunları söyledi:

"Finale çıktım. Güzel bir performans sergiledim ama önceki günlere nazaran biraz daha heyecanlıydım sanırım. Diğer maçlara göre biraz daha düşük performans gösterdiğimi söyleyebilirim. İnşallah finalde daha güzel işler yapıp altın madalyayı ülkeme kazandırmak istiyorum. Destekleyen, dua eden herkese teşekkür ederim."

Milli sporcu Hatice Akbaş, altın madalya müsabakasında 8 Ağustos Perşembe günü TSİ 23.51'de Çinli Yuan Chang'le Roland-Garros'ta karşı karşıya gelecek.

ÇEYREK FİNALDE DE RAKİBİNE ŞANS TANIMADI
Paris Yaz Olimpiyatları’nda milli boksör Hatice Akbaş yarı finale yükselme başarısı gösterdi. 54 kilo çeyrek finalinde Moğol Enkhjargal Munguntsetseg ile karşılaşan Akbaş, rakine şans tanımadı ve müsabakadan 5-0’lık üstünlükle ayrıldı.

BABASININ İZİNDEN GİTTİ
Hatice Akbaş'ın babası ve antrenörü Kerem Akbaş daha önce yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Benim boksta Türkiye üçüncülüğüm var. Üç çocuğum var: iki kız, bir erkek. Hatice ortanca. Üçü de boksa başladılar. Hatice dışındakiler Türkiye şampiyonu olmayı başardıktan sonra bıraktılar. Hatice, 'Ben babamın izinden gideceğim' diyerek hiç geri adım atmadı. Bu tarihi madalyayı alana kadar mücadelesine devam etti. İdmanlarımızın çoğunu Malatya'da açık alanda yapıyoruz. Bunun kondisyon açısından önemli olduğunu düşünüyorum."

Haberin Devamı