Milli TakımA Milli Futbol Takımı, İzlanda'ya takılmadı! Uluslar Ligi'nde kritik galibiyet

A Milli Futbol Takımı, İzlanda'ya takılmadı! Uluslar Ligi'nde kritik galibiyet

09.09.2024 - 23:41 | Son Güncellenme:

UEFA Uluslar Ligi B Ligi 4. Grup'un 2'nci haftasında A Milli Futbol Takımı, İzlanda'yı 3-1 mağlup etti.

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi B Ligi 4. Grup'un 2'nci haftasında İzlanda'yı konuk etti. Kritik karşılaşma Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynandı. Zorlu müsabakada Arnavutluk Futbol Federasyonu'ndan Enea Jorgji düdük çaldı. A Milli Futbol Takımı, İzlanda karşısında sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı'nın gollerini Kerem Aktürkoğlu kaydetti.

SIRADAKİ RAKİP KARADAĞ

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi'nde grup aşamasının 3'üncü maçında Karadağ'ı konuk edecek.

Türkiye ile Karadağ arasındaki müsabaka Ekim ayında oynanacak. A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'nde kalan maçlardaki fikstürü şu şekilde:

Türkiye - Karadağ
İzlanda - Türkiye
Türkiye - Galler
Karadağ - Türkiye

4 PUANA YÜKSELDİK

Bu sonucun ardından A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi B Ligi 4. Grup'taki puanını 4'e yükseltti.

İzlanda ise 3 puanda kaldı. İzlanda'nın Türkiye maçındaki tek golünü Victor Palsson kaydetti.

KAZANAN BİZİM ÇOCUKLAR

Maçın kalan süresinde başka gol sesi çıkmadı. A Milli Futbol Takımı, İzlanda karşısında sahadan 3-1 galip ayrıldı. A Milli Futbol Takımı'nın gollerini Kerem Aktürkoğlu kaydetti.

Haberin Devamı
ARDA UZAKTAN DENEDİ

90+1'inci dakikada şık paslaşmalar sonucunda topla buluşan Arda Güler, merkezden şutunu çekti. Arda Güler'in şutunda top yandan auta gitti.

KEREM AKTÜRKOĞLU'NDAN HAT-TRICK

88'inci dakikada Arda Güler'in pasında Kerem Aktürkoğlu kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kerem Aktürkoğlu'nun şık bitirişinde top ağlarla buluştu. A Milli Futbol Takımı, İzlanda karşısında farkı ikiye çıkardı: 3-1.

ORKUN KÖKÇÜ KALECİYE TAKILDI

82'nci dakikada İsmail Yüksek'in kazandığı topta Orkun Kökçü pasla buluştu. Orkun Kökçü'nün ceza sahası içinde çektiği sert şutta top İzlanda kalecisinde kaldı.

Haberin Devamı
UMUT NAYİR AUTA VURDU

73'üncü dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun pasında Arda Güler, Orkun Kökçü'ye topu aşırttı. Orkun Kökçü topu bekletmeden bomboş durumdaki Umut Nayir'a bıraktı. Umut Nayir'ın şutunda top üstten auta gitti.

KEREM GOLE YAKLAŞTI

68'inci dakikada Kerem Aktürkoğlu, ceza sahası içi sol çaprazdan şutunu çekti. Yakın direğe giden topta İzlanda file bekçisi topu çelme başarısı gösterdi.

İLGİNÇ ANLAR

Pozisyonun incelemesinin devam ettiği sırada UEFA tarafından stadyumdaki panolara "Gol, ofsayt yok" yazısı verildi. Bu sırada maçın hakemi, VAR'la konuşmaya devam etti. Tribünler ve futbolcular gole sevinmeye başladı. Maçın hakemi, pozisyonun incelemesinin bitmesinin ardından ofsaytı işaret etti.

Haberin Devamı
KEREM ATTI, BAYRAK KALKTI

58'inci dakikada savunmanın arkasına atılan uzun topta İrfan Can Kahveci kaleciyle karşı karşıya kaldı. İrfan Can Kahveci şut açısını kaybedince Kerem Aktürkoğlu'na pasını aktardı. Kerem Aktürkoğlu'nun şutunda top ağlarla buluştu. Pozisyonun tamamlanmasının ardından ofsayt bayrağı kalktı.

KEREM'DEN MÜKEMMEL GOL

52'nci dakikada A Milli Futbol Takımı'nda Kerem Aktürkoğlu bir kez daha sahneye çıktı. Sol kanattan indirilen topu kontrol eden Kerem Aktürkoğlu kaleyi cepheden gördü. Kerem Aktürkoğlu'nun ceza sahası dışından plasesinde top uzak köşeden ağlarla buluştu. A Milli Futbol Takımı yeniden öne geçti: 2-1.

İLK YARIDA DENGE BOZULMADI

A Milli Futbol Takımı ile İzlanda arasındaki maçın ilk yarısı sona erdi. Takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle girdi.

A Milli Futbol Takımı'nın golünü Kerem Aktürkoğlu kaydetti.

Haberin Devamı
UMUT GOLE YAKLAŞTI

45+3'üncü dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun kafayla indirdiği topta Umut Nayir'den rövaşata denemesi geldi. Top üstten auta gitti.

HAKAN BARAJA TAKILDI

45+2'nci dakikada Milli Takım'ın ceza sahası yayı içinden kazandığı serbest vuruşu Hakan Çalhanoğlu kullandığı. Top baraja takıldı ve taca çıktı.

PENALTI BEKLENTİSİ, SERBEST VURUŞ

44'üncü dakikada savunmanın arkasına atılan uzun topta Umut Nayir hareketlendi. Umut Nayir, Gretarsson'un müdahalesiyle yerde kaldı. Milli futbolcular bu pozisyonda penaltı bekledi. Maçın hakemi ise serbest vuruş kararı verdi.

Haberin Devamı
SAVUNMADAN SEKTİ, KORNER

43'üncü dakikada Kerem Aktürkoğlu merkezde topla buluştu. Kerem Aktürkoğlu'nun ceza sahası dışından şutunda savunmadan seken top az farkla kornere gitti.

PALSSON SKORU DENGELEDİ

37'nci dakikada kazanılan köşe vuruşunda Palsson savunmadan öne çıktı. Palsson yapılan ortada ön direğe doğru koştu ve kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu. Maçın skoru dengelendi: 1-1.

KEREM GOLE YAKLAŞTI

25'inci dakikada Kerem Aktürkoğlu, Eren Elmalı'nın pasında sol kanattan ceza sahasına girdi. Kerem Aktürkoğlu topla birlikte döndükten sonra uzak direğe doğru plasesini gönderdi. Top az farkla auta gitti.

ABDÜLKERİM DOKUNAMADI

17'nci dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı serbest vuruşta top savunmadan sekti. Dönen topta İsmail Yüksek'in şutunu savunma blokladı. Merih Demiral topla buluştuktan sonra rakiplerinden sıyrıldı ve paralele sert bir top gönderdi. Abdülkerim Bardakcı'nın dokunamadığı top auta çıktı. Pozisyon tamamlandıktan sonra ofsayt bayrağı kalktı.

TOP KALECİDE KALDI

10'uncu dakikada A Milli Futbol Takımı'nın kazandığı köşe vuruşunda Arda Güler ortasını yaptı. İrfan Can Kahveci'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak İzlanda kalecisi Valdimarsson'da kaldı.

ARDA SAVUNMAYA TAKILDI

10'uncu dakikada Eren Elmalı sol kanatta topla buluştu. Eren Elmalı'nın yerden pasında Arda Güler gelişine vuruşunu yaptı. Savunmadan seken top kornere gitti.

KEREM AKTÜRKOĞLU SAHNEDE

A Milli Futbol Takımı, İzlanda maçına çok iyi başladı. Ceza sahasında topu önünde bulan Kerem Aktürkoğlu kaleyi gördükten sonra şutunu çekti. Kerem Aktürkoğlu'nun yerden plasesinde top uzak köşeden ağlarla buluştu. A Milli Futbol Takımı, İzlanda karşısında öne geçti: 1-0.

İLK DÜDÜK GELDİ

A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda'yı konuk ettiği maçta ilk düdük geldi. Hakemin ilk düdüğü sonrası başlama vuruşu yapıldı.

BİZİM ÇOCUKLAR MAÇA HAZIR
KAZANCI: HEDEFİMİZ DÜNYA KUPASI'NA KATILMAK

TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı, İzlanda maçı öncesi soruları cevapladı.

Maçın oynandığı tarihe dikkat çeken Ceyhun Kazancı, "Harika bir ortam. İzmir'in kurtuluşunun yıl dönümünde böyle bir atmosfer bekliyorduk" dedi.

Milli Takım'ın hedeflerine değinen Ceyhun Kazancı, "Bütün hedefimiz Dünya Kupası'na katılmak. Göreve başladığımızdan beri o atmosferi hissedebiliyoruz, harika bir ortam, çocuklar tam bir aile. Havuzumuz geniş ama daha da genişleteceğiz bunu. Umarım en iyisini bulacağız ve 2026 Dünya Kupası'nda olacağız" diye konuştu.

"KAZANMAMIZ GEREKEN BİR MAÇ"

Milli futbolcu Samet Akaydin, İzlanda maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

İzlanda karşısında kazanmaları gerektiğini belirten Samet Akaydin, "Çok iyi hazırlandık, kazanmamız gereken bir maç. Kendi evimizde olduğumuz için mutluyuz. Taraftarın desteği için bizim için çok önemli. Onların desteğini hissedersek kazanacağımızı düşünüyorum. İzlanda güçlü, koşan bir takım. Rakibimizi iyi analiz ettik. Kazanmak istiyoruz. İnşallah iyi bir sonuçla buradan ayrılırız" dedi.

Henüz tam olarak sakatlığını atlatmadığını vurgulayan Samet Akaydin, "Ben Avrupa Şampiyonası'nda sakatlık yaşadım. Döndüğümde antrenmanlara tam çıkamadım. Tam hazır değilim ama antrenmanları bırakmıyorum. Bireysel olarak ekstra yapıyorum. İyi duruma geliyorum. Montella hoca da bunun farkında, bir sıkıntı olursa da sahada gerekeni yaparım" şeklinde konuştu.

"HERKESİ SEVİNDİRMEK İÇİN BURADAYIZ"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, İzlanda maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümüne dikkat çeken Vincenzo Montella, "Çok önemli bir tarihte olduğumuzu biliyoruz. Zamanında savaş verilirken milletimiz burada nasıl mücadele verdi biliyoruz. Hazırız, coşkuluyuz, herkesi sevindirmek için buradayız" dedi.

Taraftarlara değinen Vincenzo Montella, "Bütün futbolcularımızı gördüğümde çok mutlu oluyorum. Taraftarımızın da bu güzel atmosferde fazlasıyla bize güç katacaklarını biliyoruz" şeklinde konuştu.

Oyuncu tercihleri konusunda konuşan Vincenzo Montella, "Kadro konusunda en iyisini yapmaya çalışıyorum. Futbolcularımızın formlarını kontrol ederek, onlarla birlikte vakit geçirerek en iyisini seçmeye çalışıyoruz. Hepimiz hazırız. İstediğimiz sonucu almak için sahada olacağız" ifadelerini kullandı.

İZLANDA'NIN 11'İ BELLİ OLDU

Age Hareide yönetimindeki İzlanda'nın Türkiye deplasmanındaki ilk 11'i belli oldu. İzlanda'nın ilk 11'i şu şekilde:

Valdimarsson, Sampsted, Hermannsson, Gretarsson, Tomasson, Anderson, Gudmundsson, Thordarson, Thosteinsson, Sigurdsson, Oskarsson.

MİLLİ TAKIM'IN 11'İ BELLİ OLDU

Vincenzo Montella yönetimindeki A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda maçı ilk 11'i belli oldu. A Milli Futbol Takımı'nın ilk 11'i şu şekilde:

Merk Günok, Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı, İsmail Yüksek, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler, İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu, Umut Nayir.

MAÇ GÜNÜ PAYLAŞIMI

Milli Takımlar resmi sosyal medya hesabından Türkiye - İzlanda maçı öncesi bir paylaşım geldi.

KIRMIZI FORMA GİYİLECEK

A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda ile oynanacak karşılaşmada kırmızı forma ile sahada olacağı açıklandı.

VAR'DA İTALYAN HAKEM

Türkiye ile İzlanda arasındaki kritik karşılaşmada VAR hakemi olarak İtalyan Luca Pairetto görev alacak. AVAR'da ise Kreshnik Barjamaj hazır bulunacak.

ARNAVUT HAKEM YÖNETECEK

A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda ile oynayacağı müsabakada Arnavutluk Futbol Federasyonu'ndan Enea Jorgji düdük çalacak. Enea Jorgji'nin yardımcılıklarını Denis Rexha ile Ridiger Çokaj üstlenecek.

Karşılaşmada dördüncü hakem olarak Eldorjan Hamiti görev alacak.

BARIŞ ALPER YOK

A Milli Futbol Takımı'nın Galler ile oynadığı maçta kırmızı kart gören Barış Alper Yılmaz, İzlanda maçında forma giyemeyecek.

Tecrübeli hücum oyuncusu, kart cezası nedeniyle takım arkadaşlarını yalnız bırakacak.

1 PUANLA BAŞLADIK

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi B Ligi 4. Grup'un 1'inci haftasında Galler ile karşı karşıya gelmişti. Bizim Çocuklar, zorlu deplasmandan 0-0'lık beraberlikle ayrılmıştı.

İzlanda ise aynı gün oynanan maçta Karadağ'ı 2-0 mağlup etmişti.

İZMİR'DE OYNANACAK

Türkiye ile İzlanda arasındaki karşılaşma 21.45'te başlayacak. Heyecan dolu mücadeleye Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu ev sahipliği yapacak.

Türkiye - İzlanda karşılaşmasının heyecanı SKORER'de yaşanacak.

TV8'DEN YAYINLANACAK

A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda ile oynayacağı müsabaka TV8 ve Exxen'den canlı yayınlanacak.

Kritik karşılaşma 21.45'te başlayacak. Zorlu mücadelenin canlı anlatımı SKORER'de olacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmanın 2. dakikasında ay-yıldızlı ekip öne geçti. Umut Nayir'in pasıyla penaltı noktası yakınında topla buluşan Kerem, döndükten sonra yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0.

10. dakikada sol kanattan Arda Güler'in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içindeki İrfan Can'ın kafa şutunda top kalecide kaldı.

25. dakikada ceza sahası içi sol çapraz pozisyonda topla buluşan Kerem'in şutunda meşin yuvarlak kale direğinin yanından auta gitti.

37. dakikada İzlanda beraberliği sağladı. Sağ kanattan Gudmundsson'un kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde topa iyi yükselen Palsson, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ilk devresi 1-1 tamamlandı.

48. dakikada sağ çaprazdan Arda'nın kaleye şutunda savunmadan seken topla buluşan İrfan Can Kahveci'nin vuruşunda top Valdimarsson'da kaldı.

52. dakikada Türkiye yeniden öne geçti. Eren'in pasıyla ceza sahası dışında topu kontrol eden Kerem, güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-1.

58. dakikada Kerem'in filelere gönderdiği topta, pozisyonun ofsayt olması gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı.

68. dakikada ceza alanının sol çaprazından Kerem'in şutunda topu kaleci Valdimarsson uzaklaştırdı.

73. dakikada ay-yıldızlıların paslaşarak ceza sahasına kadar taşıdığı topu Orkun, Umut'a verdi. Umut'un kötü vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin üstünden auta çıktı.

88. dakikada Türkiye farkı 2'ye çıkardı. Arda'nın güzel pasıyla ceza sahasına girdikten sonra topla buluşan Kerem'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 3-1.

Milli takım, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Gürsel Aksel
HAKEMLER: Enea Jorgji, Denis Rexha, Ridiger Çokaj (Arnavutluk)
TÜRKİYE: Mert Günok, Mert Müldür (Dk. 73 Zeki Çelik), Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı, İrfan Can Kahveci (Dk. 73 Kenan Yıldız), Hakan Çalhanoğlu (Dk. 46 Orkun Kökçü), İsmail Yüksek (Dk. 87 Kaan Ayhan), Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Umut Nayir (Dk. 81 Okay Yokuşlu)
İZLANDA: Valdimarsson, Palsson (Dk. 59 Fridriksson), Gretarsson, Hermannsson, Finnsson, Anderson (Dk. 46 Willumsson), Thordarson, Gudmundsson, Thorsteinsson (Dk. 59 Traustason), Gudjohnsen, Sigurdsson (Dk. 59 Oskarsson)
GOLLER: Dk. 2, 52 ve 88 Kerem Aktürkoğlu (Türkiye), Dk. 37 Palsson (İzlanda)
SARI KARTLAR: Dk. 44 Gretarsson, Dk. 73 Thordarson (İzlanda), Dk. 86 İrfan Can Kahveci (Yedek kulübesinde) (Türkiye)

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ikinci maçında İzlanda'yı İzmir'de konuk eden A Milli Futbol Takımını, futbolseverler yalnız bırakmadı.

UEFA Uluslar B Ligi'ne deplasmandaki Galler beraberliğiyle başlayan A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella, Gürsel Aksel Stadı'ndaki İzlanda maçında bir önceki müsabakaya göre ilk 11'de 2'si zorunlu 6 değişiklik yaptı.

Montella, kırmızı kart cezalısı Barış Alper Yılmaz, gribal ve bağırsak enfeksiyonu bulunan Çağlar Söyüncü'nün yanı sıra Kaan Ayhan, Kenan Yıldız, Orkun Kökçü ve Zeki Çelik'in yerine Umut Nayir, Merih Demiral, Hakan Çalhanoğlu, İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu ve Eren Elmalı'ya şans verdi.

Haberin Devamı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Avusturya maçındaki bozkurt hareketi nedeniyle aldığı 2 maç cezasını tamamlayan Merih Demiral, ilk 11'de mücadele etti.

İZLANDA'DA 3 DEĞİŞİKLİK

İzlanda Teknik Direktörü Age Hareide, 2-0 kazandıkları Karadağ maçından farklı olarak Alfons Sampsted, Orri Oskarsson ve Logi Tomasson'un yerine Victor Palsson, Andri Gudjohnsen ve Kolbeinn Finnsson'ı oynattı.

FUTBOLSEVERLERDEN DESTEK

Türkiye'deki en son maçını 15 Ekim 2023'te Konya'da EURO 2024 elemesinde Letonya'ya karşı oynayan A Mili Futbol Takımı'nı futbolseverler İzmir'de yalnız bırakmadı.

İzmir'in düşman işgalinin kurtuluşunun 102. yıl dönümünde İzmirli sporseverler, ellerinde Türk bayraklarıyla tribünleri doldurarak marşlar eşitliğinde milli takıma destek verdi.

Müsabakadan önce tribünde dev Türk bayrağı açıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra İzlanda Federasyonu Başkanı Thorvaldur Örlygsson da müsabakayı takip etti.

Haberin Devamı

Yazarlar