Milli TakımÖZEL | İzlanda - Türkiye maçı ertelenecek mi? İşte statta son durum

CANLI | ÖZEL | İzlanda - Türkiye maçı ertelenecek mi? İşte statta son durum

14.10.2024 - 13:54 | Son Güncellenme:

UEFA Uluslar Ligi'nde gözler İzlanda - Türkiye karşılaşmasına çevrildi. Hava şartları nedeniyle maçın ertelenmesi gündeme gelirken UEFA'nın toplantısında nihai karar çıkacak. Öte yandan Skorer, İzlanda'dan son bilgileri elde etti.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki dördüncü maçında bu gece deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya gelecek. İzlanda basını, başkent Reykjavik'teki Laugardalsvöllur Stadı'nda oynanacak mücadelenin hava koşulları nedeniyle ertelenebileceğini öne sürdü.

megaphone

SON DAKİKA |

CEYHUN KAZANCI'DAN AÇIKLAMA

TFF Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı, “Saha şu an don halinde. TSİ 17.00’de eş güdüm toplantısı olacak. Şu anda erteleme ihtimali yüzde 51” dedi.

ANLIK SON DURUM

İzlanda - Türkiye maçı için hava durumuyla ilgili şu anlık herhangi bir problem görülmüyor. Skorer'in edindiği bilgiye göre İzlanda'da hava günlük güneşlik. İzlanda'da yetkililer hava şartlarının maçın oynanması için elverişli olduğunu ifade etti. Zemin ile ilgili maç öncesinde önlem alındı.

 

UEFA'DAN TOPLANTI KARARI

UEFA yetkilileri ve hakemler, saat 15.00'te İzlanda - Türkiye maçının oynanacağı stadın zeminini kontrol edecek ve mücadelenin oynanıp oynanmayacağına karar verecek.


Haberin Devamı
MİLLİ TAKIM SALONDA ÇALIŞTI

Milli takım Laugardalsvöllur'de antrenman yapmayı planlamıştı ancak İzlanda takımı gibi Gardabaer'deki Miogardur'da kapalı alanda antrenman yaptı.


STATTA ALTTAN ISITMA SİSTEMİ YOK

Milliyet'ten Onur Dinçer'in ilk olarak aktardığı durumla ilgili ülkenin önde gelen haber sitelerinden Visir'deki haber 'Don belirsizliğe neden oluyor ve Türklerle maç ertelenebilir' başlığıyla yayınlandı. İzlanda'da donun etkisini göstermeye başladığı, bu durumun saha üzerinde kötü bir etki yaratabileceği ve bu yüzden milli maçın ertelenme ihtimalinin bulunduğu bildirildi.

Laugardalsvöllur Stadı'nın ısıtmalı bir zemini olmadığı, geride kalan gecede çok fazla don olursa maç sırasında kullanılamaz hale gelebileceğine dikkat çekildi.


YAĞIŞ BEKLENMİYOR

Gece maçın oynanacağı saatteyse hava sıcaklığının 1 derece dolaylarında olması bekleniyor. İzlanda Meteoroloji Ofisi'nin sayfasındaki bilgilere göre hava bulutlu görünürken, yağış beklenmiyor.

Haberin Devamı
ZEMİN KORUMAYA ALINDI

Öte yandan İzlanda - Türkiye maçı öncesi stadyumdaki tedbirler dikkat çekti. Stadyumun zeminine koruyucu örtü örtüldüğü gözlemlendi.

Yazarlar