Süper LigMbaye Diagne bombası! Süper Lig devine transfer oluyor

Mbaye Diagne bombası! Süper Lig devine transfer oluyor

26.08.2024 - 15:36 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de yaz transfer penceresi 13 Eylül'de kapanacak. Kulüpler, teknik adamların talepleri doğrultusunda takviye için çalışmalarını dört bir koldan sürdürüyor. Günün öne çıkan transfer gelişmelerini sizler için derledik...

Mbaye Diagne bombası Süper Lig devine transfer oluyor

Süper Lig'de sezonun ikinci haftası tamamlanırken, kulüplerin transfer çalışmaları hummalı biçimde devam ediyor. İşte günün öne çıkan transfer haberleri...

DIAGNE İÇİN TRABZONSPOR İDDİASI

Ülkemizde Kasımpaşa, Galatasaray ve Fatih Karagümrük formaları giyen Mbaye Diagne ile ilgili bomba bir gelişme yaşandı. Kariyerini Suudi Arabistan 2. Lig ekibi NEOM SC'de sürdüren Senegalli golcünün Süper Lig deviyle görüştüğünü iddia edildi.

Futbol kariyerine İtalya'da başlayan Mbaye Diagne, birçok farklı takımda forma giydi. 2018 senesinde Kasımpaşa ile Süper Lig'e ilk kez adım atan golcü futbolcu, İstanbul ekibinde gösterdiği performansla adından söz ettirdi. Attığı goller ve yaptığı sevinçlerle dikkatleri üzerine çeken Diagne, bir yıl sonra acil santrfor arayan Galatasaray'ın futbolcusu oldu.

Sarı-kırmızılı ekipte bir kez şampiyonluk yaşayan Diagne, daha sonra yarattığı sorunlar nedeniyle farklı kulüplere kiralandı. En sonunda ise bedelsiz olarak Fatih Karagümrük'e imza atan 32 yaşındaki oyuncu, buradan da Suudi Arabistan'ın yolunu tuttu. Suudi Arabistan'da da istediğini bulamayan Mbaye Diagne'nin yeniden Süper Lig'e döneceği konuşuluyor.

Santrfor arayışlarını sürdüren Süper Lig devinin yıldız oyuncuyla iletişime geçtiği söylendi. Suudi Arabistan medyasında yer alan habere göre; Forvet arayışlarını sürdüren Trabzonspor, kısa bir süre önce Al-Qadsiah'a transfer olan Mbaye Diagne'yi kadrosuna katmak için harekete geçti. (Fanatik)

 

AMARTEY'DEN BEŞİKTAŞ'A VETO

Beşiktaş'ta takımdan ayrılmamak için ısrarcı olan Daniel Amartey ikna edilmeye çalışılıyor. (TRT Spor)

MOURINHO'NUN GÖZDESİNİ G.SARAY KAPIYOR! LAURIENTE İÇİN RESMİ TEKLİF

Galatasaray yaz transfer penceresinin kapanmasına 18 gün kala harekete geçti. Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'nın 'Alınsın' raporu verdiği Armand Lauriente için resmi teklifini sundu. Galatasaray kurmayları, Fransız futbolcunun transferi için Sassuolo ile görüşmelerini sürdürüyor.

BONUSLARLA BİRLİKTE 12 MİLYON EURO
Tuttomercato'nun haberine göre Galatasaray, yıldız oyuncu için Sassuolo'ya 10 milyon euro bonservis ve 2 milyon euroluk bonustan oluşan teklifini sundu. Galatasaray'ın yaptığı teklifin Fenerbahçe ve Marsilya'dan yapılan tekliften daha az olmasına rağmen değerlendirmeye alınacağı belirtildi.

SÖZLEŞME DETAYINI DUYURDULAR

İtalyan basınında yer alan habere göre Galatasaray, Armand Lauriente'ye yıllık 2.5 milyon eurodan 4 yıllık sözleşme teklif etti. Sarı-kırmızılıların transferde yarıştığı Fenerbahçe ve Marsilya'dan daha az bir teklif sunmasına rağmen Sassuolo'nun Lauriente'yi bir an evvel elden çıkarmak istemesinin transferin seyrini değiştirebileceği iddia edildi. (Kontraspor)

Haberin Devamı
G.SARAY'A İMZAYA GELİYOR

Derrick Köhn'ün son maçlarda gösterdiği performanstan memnun olmayan sarı-kırmızılılar, bu bölgeye transfer yapmak için harekete geçti.

Sabah'ta yer alan habere göre sol bek arayışlarını sürdüren yönetim, aradığı oyuncuyu Fransa'da buldu. Bir süredir Monaco ile görüşme halinde Galatasaray yönetimi Ismail Jakobs ile anlaşmaya vardı. Okan Buruk'un da onayından geçen sol bek oyuncu, önümüzdeki günlerde İstanbul'a gelecek.

Senegalli oyuncu için geçtiğimiz günlerde yapılan görüşmelerden beklenen sonucu alamayan yönetim, masadaki pazarlıkların ardından bu transferde mutlu sona çok yakın.

TRANSFERİN MALİ DETAYLARI

Fanatik'te yer alan bir habere göre ise Galatasaray yönetimi, kiralama bedeli olarak 2 milyon Euro önerirken, satın alma opsiyonu 7 milyon Euro civarında olacak.

Toplam bonservis bedeli konusunda kapıyı 15 milyon Euro'dan açan Fransa devi Monaco ile anlaşma için görüşmeler devam ediyor.

 

ARDA TURAN, METEHAN'I İSTEDİ! KİRALIK TEKLİFİ

Süper Lig'de 3 maçta topladığı 7 puanla dikkat çeken Eyüpspor, transfer çalışmalarına devam ediyor. İstanbul temsilcisi, Galatasaray'dan Metehan Baltacı'yı kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor.

Eyüpspor, 21 yaşındaki futbolcuyu geçen sezon da Galatasaray'dan kiralamıştı. Metehan Baltacı, geçen sezon Arda Turan'ın ekibinde 29 maçta süre bulmuş ve 2 asist yapmıştı.

Galatasaray'ın altyapısından yetişen genç oyuncunun sarı-kırmızılılar ile sözleşmesi 2026 yılına kadar devam ediyor. (Sporx)

 

VİCTOR NELSSON'A SÜRPRİZ TALİP

Galatasaray'da transfer edilecek oyuncular kadar takımdan gidecek isimler de merak ediliyordu. Victor Nelsson'a sürpriz bir talip çıktı.

Gazeteci Nicolo Schira'nın haberine göre İtalyan ekibi Bologna, Galatasaray'dan Victor Nelsson ile ilgileniyor.

İtalyan ekibi Galatasaray'a kiralama teklifinde bulundu ancak sarı-kırmızılı ekip Danimarkalı stoperin yalnızca bonservisiyle transfer edilebileceğini bildirdi.

Haberin Devamı
PAOK'UN GÖZÜ COLLEY'DE

Kartal’da gözden düşen Omar Colley’e talip çıktı. Yunan liginin önde gelen kulüplerinden PAOK’un, Gambiyalı stoperi renklerine bağlamak istediği belirlendi.

Colley’le temas kuran PAOK’un kısa süre içinde siyah-beyazlı kulübe teklif yapmayı planladığı iddia edildi. Beşiktaş, Colley’i Şubat 2023’te 2,3 milyon euro karşılığında İtalyan ekibi Sampdoria’dan kadrosuna katmıştı.

ZAYNUTDİNOV BELİRSİZLİĞİ

Beşiktaş’ın geçen sezonun başında Rus ekibi CSKA Moskova’dan kadrosuna kattığı Kazak sol bek Bakhtiyor Zaynutdinov bu sezon formayı unuttu.

Beşiktaş'ta Hollandalı teknik adam Giovanni van Bronckhorst tarafından Slovenya’daki hazırlık kampına götürülmeyen 26 yaşındaki futbolcu, İstanbul’daki hazırlık maçında da süre bulamamıştı. Genç adamın resmi maçların kadrosuna da almadığı Kazak sol bekin takımdaki durumu, belirsizliğini koruyor.

Mavi kart kuralı nedeniyle yerli statüsünde sayılan Zaynutdinov’un Beşiktaş ile 2027 yılına kadar kontratı bulunuyor. Rusya’dan gelen teklifleri reddeden sol bekin takımda kalmak istediği ifade ediliyor. (Fanatik)

TRABZONSPOR'DA HEDEF ONUACHU

Muhammed Cham’ı kadrosuna katan Trabzonspor’da gözler bir kez daha Paul Onuachu’ya çevrildi. Bordo-mavililerin kısa süre içinde Nijeryalı golcünün transferini de bitirmenin hesaplarını yaptığı öğrenildi.

Southampton tarafından gözden çıkarılan Onuachu, İngiliz ekibine Trabzonspor’la anlaştığını bildirdi. Bordo-mavili yönetimin, Abdullah Avcı’nın mutlaka kadrosunda görmek istediği Onuachu için Southampton’la bir kez daha pazarlık masasına oturarak transferi bitirmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

 

Yazarlar