GöztepeFenerbahçe, Göztepe deplasmanında 90+5'te takıldı!

Fenerbahçe, Göztepe deplasmanında 90+5'te takıldı!

17.08.2024 - 23:51 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 2'nci haftasında Göztepe deplasmanından 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Fenerbahçe, Göztepe deplasmanında 90+5te takıldı

Trendyol Süper Lig'in 2'nci haftasında Göztepe, Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Müsabaka Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynandı. Mücadelede Kadir Sağlam düdük çaldı.

Haberin Devamı

Göztepe ile Fenerbahçe arasındaki müsabaka 2-2'lik eşitlikle sona erdi.

F.BAHÇE 4 PUANA YÜKSELDİ

Bu sonucun ardından Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, Süper Lig'de puanını 4'e yükseltti. Göztepe ise puanını 2'ye çıkardı.

KAZANAN ÇIKMADI

Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol sesi çıkmadı. Fenerbahçe, Göztepe deplasmanından 1 puanla ayrıldı.

Sarı-lacivertli takımın gollerini Edin Dzeko ve Youssef En Nesyri kaydetti. Göztepe'de fileleri Koray Günter ile Romulo havalandırdı.

ROMULO 90+5'TE ATTI

90+5'inci dakikada Fenerbahçe savunmasının uzaklaştıramadığı topu Romulo önünde buldu. Romulo'nun şutunda top ağlarla buluştu. Göztepe skoru dengeledi: 2-2.

Haberin Devamı
LIVAKOVIC'TEN ŞIK KURTARIŞ

82'nci dakikada Tijanic'in tehlikeli noktadan kullandığı serbest vuruşta Livakovic topu son anda kornere çeldi.

KORAY AĞLARI HAVALANDIRDI

68'inci dakikada Tijanic köşe vuruşunu kullandı. Koray Günter'in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. Göztepe farkı bire indirdi: 2-1.

ARDA'DAN ŞIK KURTARIŞ

61'inci dakikada Youssef En Nesyri'nin şutunda Arda Özçimen gol izni vermedi. Dönen topu tehlikeli bölgeden Koray Günter uzaklaştırdı.

Haberin Devamı
BECAO UZAKTAN DENEDİ

47'nci dakikada Rodrigo Becao bir anda topu rakip yarı sahada önünde buldu. Brezilyalı stoperin çok uzaklardan çektiği şutta top auta gitti.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Müsabakanın ikinci yarısı başladı. Kadir Sağlam'ın düdüğü sonrası oyun yeniden hareketlendi.

İLK YARIDA 2 GOL VAR

Göztepe ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşmanın ilk yarısı sona erdi. Fenerbahçe, İzmir'deki maçta soyunma odasına 2-0 üstün gitti.

Sarı-lacivertli takımın gollerini Edin Dzeko ve Youssef En Nesyri kaydetti.

Haberin Devamı
NESYRI SAHNEYE ÇIKTI

45+8'inci dakikada Fenerbahçe'de Sebastian Szymanski ortasını yaptı. Sebastian Szymanski'nin ortasında Youssef En Nesyri'nin kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. Fenerbahçe, Göztepe deplasmanında farkı ikiye yükseltti: 2-0.

TADIC NET FIRSATI KAÇIRDI

45+7'nci dakikada Fenerbahçe'de Edin Dzeko sağ kanattan ceza sahasına girdi. Edin Dzeko son çizgide topu altıpasa çevirdi. Dusan Tadic'in istediği gibi dokunamadığı top çok az farkla auta gitti.

KUBİLAY GOLE YAKLAŞTI

45+6'ncı dakikada Nielsen sağ kanattan topu taşıdıktan sonra ortasını yaptı. Becao ile birlikte topa yükselen Kubilay Kanatsızkuş'un kafa vuruşunda top az farkla auta gitti.

Haberin Devamı
DZEKO PENALTIDAN ATTI

45+3'üncü dakikada Fenerbahçe'nin kazandığı penaltıda topun başına Edin Dzeko geçti. Bosna Hersekli santrforun kullandığı penaltıda top ağlarla buluştu. Fenerbahçe, Göztepe deplasmanında öne geçti: 1-0.

PENALTI KARARI

45+2'nci dakikada Youssef En Nesyri'nin pasında Bright Osayi Samuel ceza sahasına girdi. Osayi Samuel, Djalma ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Maçın hakemi Kadir Sağlam penaltı noktasını işaret etti.

EN NESYRI GOLE YAKLAŞTI

45'inci dakikada Jayden Oosterwolde sol kanattan ortasını yaptı. Youssef En Nesyri'nin arka direkteki kafa vuruşunda top az farkla auta gitti.

Haberin Devamı
OSAYI, ARDA'YA TAKILDI

44'üncü dakikada Fenerbahçe'de Osayi Samuel atağa katıldı. Nijeryalı futbolcunun ceza sahası içi çaprazdan yaptığı vuruşta Arda Özçimen topu kornere çeldi.

GOL İPTAL EDİLDİ

Maçın hakemi Kadir Sağlam, pozisyonu inceledikten sonra faul kararı verdi. Göztepe'de Kubilay Kanatsızkuş'un İsmail Yüksek'e faul yaptığını işaret etti. Ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

VAR'DA İNCELEDİ

Maçın hakemi Kadir Sağlam, VAR'dan gelen tavsiye sonrası pozisyonu izlemek için kenara geldi.

ROMULO AĞLARI HAVALANDIRDI

30'uncu dakikada Göztepe sol kanattan etkili geldi. Kubilay Kanatsızkuş sol kanattan topu taşıdı. Ceza sahasına pasını çıkardı. Romulo ceza sahasında topu önünde bulduktan sonra yaptığı vuruşla ağları havalandırdı. Göztepe, Fenerbahçe karşısında öne geçti: 1-0.

NIELSEN AUTA VURDU

29'uncu dakikada Göztepe'nin kullandığı serbest vuruşta Solet ortasını yaptı. Nielsen'in kafa vuruşunda top arka direğe doğru açıldı. Romulo'nun önünden geçen top auta gitti.

TANSİYON YÜKSELDİ

26'ncı dakikada Fenerbahçe'nin kazandığı serbest vuruş sonrası tansiyon yükseldi. Dusan Tadic ile Dennis arasında sinirler gerildi. Dusan Tadic'e Göztepe'den Doğan Erdoğan tepki gösterdi.

BECAO İSTEDİĞİ VURUŞU YAPAMADI

21'inci dakikada Dusan Tadic köşe vuruşunu kullandı. Edin Dzeko'nun dokunduğu top savunmadan sekti. Becao da topa dokundu. Arka direğe doğru açılan topa En Nesyri ve Oosterwolde dokunamadı. Meşin yuvarlak auta gitti.

DOĞAN GOLE YAKLAŞTI

18'inci dakikada sol kanattan atılan pasta kayarak vuruşunu yapan Doğan Erdoğan gole çok yaklaştı. Doğan Erdoğan'ın şutunda top az farkla auta gitti.

KALECİDE KALDI

17'nci dakikada Fenerbahçe'de En Nesyri en ileride topla buluştuktan sonra Edin Dzeko'ya pasını aktardı. Edin Dzeko'nun sol kanattan yaptığı ortada Bright Osayi Samuel'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak Arda Özçimen'de kaldı.

ÇAĞLAR SAKATLIK YAŞADI

13'üncü dakikada Fenerbahçe'nin kullandığı köşe vuruşunda ileriye çıkan Çağlar Söyüncü, kaleci Arda Özçimen ile çarpıştı. Çağlar Söyüncü bu pozisyondan sonra bir sakatlık geçirdi.

Çağlar Söyüncü'nün tedavisi saha içinde yapıldı.

ROMULO'DAN ETKİSİZ ŞUT

11'inci dakikada Göztepe hızlı geldi. Topla buluşan Romulo, ceza sahası dışından doğrudan kaleyi yokladı. Brezilyalı futbolcunun etkisiz şutunda top farklı şekilde auta gitti.

LIVAKOVIC'TE KALDI

5'inci dakikada Göztepe tehlikeli geldi. Dennis'in taşıdığı topta Romulo ortasını yaptı. Kubilay Kanatsızkuş'un kontrolden sonra ceza sahasında sol ayağıyla yaptığı vuruş etkisiz bir şekilde kaleye yöneldi. Livakovic topu kontrol etti.

İLK DÜDÜK GELDİ

Göztepe ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşma başladı. Kadir Sağlam'ın ilk düdüğü sonrası müsabakada başlama vuruşu yapıldı.

"GEÇMİŞ OLSUN GÜZEL İZMİR"

Fenerbahçeli futbolcular, Göztepe maçı öncesi sahaya "Geçmiş olsun güzel İzmir" yazılı pankartla çıktı.

STOILOV: HERKESE GÖSTERMEK İSTİYORUZ

Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, Fenerbahçe maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik direktör şu sözleri dile getirdi:

"Bugün herkese Göztepe'nin nasıl bir takım olduğunu göstermek istiyoruz."

MOURINHO: RAKİBİMİZİ İYİ ÇALIŞTIK!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Göztepe maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Portekizli teknik direktör şu ifadeleri kullandı:

"Rakibimizi iyi çalıştık, normalde nasıl oynadıklarını biliyoruz. Çok defansif bir takım ve direkt oynuyorlar. Neler yapabileceklerini biliyoruz. Duran toplarda da tehlikeliler, bunu da çalıştık. Bugün amacımız goller bulabilmek, kazanmak için geldik. Dün ofansif dinamiklerimiz üzerine çalıştık.

Elbette bir oyun planımız var, kendi oyun yapımızı düşünüyoruz çünkü maçları kazanmak istiyoruz. Bunu yaparken rakiple ilgili bilginiz de yüksek olmalı. Varsayımsal olarak güçlü bir rakiple veya zayıf bir takımla oynadığınızda yaptıklarınız değişebiliyor."

FENERBAHÇE'NİN 11'İ BELLİ OLDU

Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe'nin Göztepe deplasmanındaki ilk 11'i resmiyet kazandı. Sarı-lacivertliler, Göztepe deplasmanında sahaya şu 11'le çıkacak:

Livakovic, Osayi, Çağlar Söyüncü, Becao, Oosterwolde, İsmail Yüksek, Szymanski, Tadic, Maximin, Dzeko, En Nesyri.

GÖZTEPE'NİN 11'İ BELLİ OLDU

Stanimir Stoilov yönetimindeki Göztepe'nin Fenerbahçe karşısındaki ilk 11'i belli oldu. Göztepe'nin Fenerbahçe maçındaki ilk 11'i şu şekilde:

Arda Özçimen, Koray Günter, Heliton, Nielsen, Dismas, Djalma, Solet, Doğan Erdoğan, Dennis, Romulo, Kubilay Kanatsızkuş.

GÖZTEPE DAMALI İLE SAHADA

Göztepe, Fenerbahçe karşılaşmasında sahaya 'damalı' forma ile çıkacağını açıkladı.

F.BAHÇE ÇUBUKLU GİYECEK

Fenerbahçe, Göztepe maçında çubuklu forma ile sahada olacak.

GÖZTEPE'DEN MAÇ GÜNÜ PAYLAŞIMI
F.BAHÇE'DEN MAÇ GÜNÜ PAYLAŞIMI
VAR HAKEMİ BELLİ OLDU

Göztepe ile Fenerbahçe arasındaki müsabakada VAR'da Mustafa İlker Coşkun görev alacak. AVAR'da ise Serkan Çimen hazır bulunacak.

KADİR SAĞLAM DÜDÜK ÇALACAK

Göztepe - Fenerbahçe karşılaşmasında Kadir Sağlam düdük çalacak. Kadir Sağlam'ın yardımcılıklarını Volkan Narinç ile Ogün Kamacı üstlenecek.

GÖZTEPE BERABERE KALDI

Stanimir Stoilov yönetimindeki Göztepe, Süper Lig'in ilk haftasında Antalyaspor'a konuk olmuştu. Akdeniz'deki mücadele 0-0'lık beraberlikle sona ermişti.

FENERBAHÇE GALİBİYETLE BAŞLADI

Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, Süper Lig'in ilk haftasında Adana Demirspor'u konuk etti. Kritik karşılaşma sarı-lacivertli takımın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın ve Fenerbahçe'nin tek golünü Edin Dzeko kaydetti.

GÜRSEL AKSEL'DE OYNANACAK

Göztepe ile Fenerbahçe arasındaki müsabaka 21.45'te başlayacak. Karşılaşma Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanacak.

Maçın canlı anlatımını SKORER'den takip edebilirsiniz.

BEIN SPORTS'TA YAYINLANACAK

Göztepe - Fenerbahçe maçı 21.45'te başlayacak. Karşılaşma beIN Sports 1'den canlı olarak yayınlanacak.

Müsabakanın canlı anlatımı SKORER'de olacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Müsabakanın 17. dakikasında Dzeko'nun sol kanattan yaptığı ortada arka tarafta Osayi-Samuel'in kafa vuruşunda top, kaleci Arda'da kaldı.

18. dakikada Dennis'in pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Doğan Erdoğan'ın şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

30. dakikada Göztepe'de Romulo'nun filelere gönderdiği topun ardından hakem Kadir Sağlam VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu tekrar izledi. Atağın başlangıcında Kubilay Kanatsızkuş'un rakibine yaptığı hareketi faul olarak değerlendiren Kadir Sağlam, golü geçerli saymadı.

44. dakikada ceza sahasında çapraz pozisyonda topla buluşan Osayi-Samuel'in şutunda, kaleci Arda topu kornere uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

45+1. dakikada ceza sahası içinde Djalma ile ikili mücadeleye giren Osayi Samuel'in yerde kaldığı pozisyonda hakem penaltı kararı verdi. 45+3. dakikada penaltıyı kullanan Dzeko, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1.

45+7. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Szymanski'nin pasıyla ceza sahası içinde meşin yuvarlakla buluşan En-Nesyri'nin kafa vuruşunda top ağlara gitti: 0-2.

İlk 45 dakikalık bölümü Fenerbahçe 2-0 önde tamamladı.

Müsabakanın 61. dakikasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan En-Nesyri'nin şutunda, kaleci Arda'nın tokatladığı meşin yuvarlağı Koray uzaklaştırdı.

68. dakikada Göztepe farkı 1'e indirdi. Sağ taraftan Tijanic'in kullandığı köşe atışında ceza sahası içindeki Koray Günter'in kafa vuruşunda, top filelere gitti: 1-2.

82. dakikada ceza sahasının hemen dışından kazanılan serbest atışı kullanan Tijanic'in vuruşunda, kaleci Livakovic topu kornere uzaklaştırdı.

90+5. dakikada Göztepe beraberliği yakaladı. Taha'nın sağ kanattan yaptığı ortada Juan, topu göğsüyle Romulo'nun önüne indirdi. Bu futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-2.

Müsabaka 2-2 eşitlikle sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig’in 2’nci haftasında Göztepe ile deplasmanda karşı karşıya gelen Fenerbahçe’de teknik direktör Jose Mourinho sürpriz bir ilk 11 sahaya sürdü. Portekizli çalıştırıcı, forvet hattını bu maçta ikiledi. Bosna Hersekli golcü Edin Dzeko ve Faslı forvet En Nesyri aynı anda sahaya süren Mourinho, defansta ise Becao’ya şans verdi.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı nedeniyle son 3 resmi maçta forma giyemeyen Brezilyalı orta saha Fred ile İngiltere Premier Ligi ekibi Brigton’a transferi gündemde olan ve tedavisi süren sol bek Ferdi Kadıoğlu ise mücadeleye yedek kulübesinde başladı. Cezalı orta saha oyuncusu Mert Hakan ise İzmir’e getirilmedi.

Ev sahibi Göztepe’de dün transferi açıklanan Brezilyalı golcü Juan Silva müsabakaya yedek başlarken, yine geçen hafta içinde kadroya dahil edilen Kamerunlu stoper Malcom Bokele de kadroda kendisine yer buldu. Göztepe’nin yeni transferlerinden Japon orta saha Kuyru Matsuki ise sakatlığından dolayı bu müsabakada forma giyemedi.

Süper Lig’e 2 sezon aradan sonra dönen Göztepe’de taraftarlar Gürsel Aksel Stadı’nı tıklım tıklım doldurdu. Yaz başında 16 bin kombine bilete adeta hücum eden sarı-kırmızılı futbolseverler, satışa çıkan maç biletlerinin de tamamını tüketip kapalı gişe yaptı. Göztepeli futbolseverler seremoni öncesi kale arkasında koreografi şov yaparak renkli görüntüler oluşturdu. Fenerbahçeli taraftarlar da kendilerine ayrılan yeri tamamen doldurdu.

Haberin Devamı

Karşılaşmayı A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella da izledi.

Fenerbahçe takımı sahaya, orman yangınlarının sürdüğü İzmir için ‘Geçmiş olsun güzel İzmir’ pankartıyla sahaya çıktı.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Gürsel Aksel
HAKEMLER: Kadir Sağlam, Volkan Ahmet Narinç, Ogün Kamacı
GÖZTEPE: Arda Özçimen, Nielsen (Dk. 90 Taha Altıkardeş), Koray Günter, Heliton, Miroshi, Djalma Silva (Dk. 55 Bokele), Doğan Erdoğan (Dk. 65 Ahmed Ildız), Solet (Dk. 65 Tijanic), Dennis, Kubilay Kanatsızkuş (Dk. 55 Juan), Romulo
FENERBAHÇE: Livakovic, Osayi-Samuel (Dk. 74 Mert Müldür), Becao, Çağlar Söyüncü, Oosterwolde, İsmail Yüksek, Szymanski, Tadic (Dk. 87 Krunic), Saint-Maximin (Dk. 74 Ferdi Kadıoğlu), En-Nesyri (Dk. 87 Cenk Tosun), Dzeko
GOLLER: Dk. 45+3 Dzeko (Penaltıdan), Dk. 45+7 En-Nesyri (Fenerbahçe), Dk. 68 Koray Günter, Dk. 90+5 Romulo (Göztepe)
SARI KARTLAR: Dk. 70 Saint-Maximin, Dk. 87 Dzeko (Fenerbahçe), Dk. 85 Bokele, Dk. 90+2 Koray Günter (Göztepe)