KonyasporGalatasaray, Konyaspor'a takılmadı! Süper Lig'de 2'de 2 yaptı

Galatasaray, Konyaspor'a takılmadı! Süper Lig'de 2'de 2 yaptı

16.08.2024 - 23:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 2'nci haftasında Konyaspor deplasmanından 2-1 galip ayrıldı.

Galatasaray, Konyaspora takılmadı Süper Ligde 2de 2 yaptı

Trendyol Süper Lig'in 2'nci haftasında Konyaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Mücadele Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynandı. Müsabakada Direnç Tonusluoğlu düdük çaldı.

Haberin Devamı

Galatasaray, Konyaspor deplasmanında sahadan 2-1 galip ayrıldı.

ASLAN 2'DE 2 YAPTI

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray bu sonucun ardından Süper Lig'de yeni sezona 2'de 2 ile başladı. Konyaspor ise 3 puanda kaldı.

KAZANAN GALATASARAY

Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol sesi çıkmadı. Galatasaray, Konyaspor deplasmanında sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Galatasaray'ın gollerini Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz kaydetti. Konyaspor'da fileleri Oğulcan Ülgün havalandırdı.

GALATASARAY'DAN VAR TEPKİSİ

Galatasaray, Icardi'nin iptal edilen golü sonrası dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Haberin Devamı
GOL İPTAL EDİLDİ

Direnç Tonusluoğlu pozisyonu izledikten sonra golü iptal etti. Direnç Tonusluoğlu, Lucas Torreira'nın Danijel Aleksic'e faul yaptığını belirtti. Ağlara giden top gol değeri kazanmadı. Skor yeniden 2-1'e geldi.

VAR'DAN UYARI GELDİ

Galatasaray'da Icardi'nin ağları havalandırdığı pozisyon sonrası hakem Direnç Tonusluoğlu'na inceleme tavsiyesi geldi. Direnç Tonusluoğlu pozisyonu kenarda izledi.

ICARDI HATAYI AFFETMEDİ

76'ncı dakikada Konyaspor'un savunmadan çıkarken kaptırdığı topta Lucas Torreira araya girdi. Lucas Torreira'nın pasında Dries Mertens topla buluştu. Dries Mertens'in pasında Mauro Icardi ceza sahasında şut açısı yarattı ve şutunu çekti. Mauro Icardi'nin şutunda top ağlarla buluştu: 3-1.

Haberin Devamı
BARIŞ ALPER AĞLARI HAVALANDIRDI

59'uncu dakikada yaşanan karambol sonrasında Barış Alper Yılmaz ceza sahasında topu önünde buldu. Barış Alper Yılmaz topu kontrol ettikten sonra çapraza doğru vuruşunu yaptı. Barış Alper Yılmaz'ın vuruşunda top ağlarla buluştu. Galatasaray, Konyaspor karşısında öne geçti: 2-1.

ADİL DEMİRBAĞ DOKUMADI

54'üncü dakikada Pedrinho'nun kullandığı köşe vuruşunda yaşanan karambol sonrası top arka direkte bomboş durumdaki Adil Demirbağ'ın önünden çok az farkla auta gitti.

PEDRINHO AUTA VURDU

47'nci dakikada savunmanın arkasına atılan topta Pedrinho, Muslera ile karşı karşıya kaldı. Pedrinho'nun çaprazdan şutunda top az farkla auta gitti. Pozisyonun tamamlanmasının ardından ofsayt bayrağı kalktı.

Haberin Devamı
İKİNCİ YARI BAŞLADI

Konyaspor ile Galatasaray arasındaki müsabakanın ikinci yarısı başladı.

İLK YARI SONA ERDİ

Konya'daki kritik maçın ilk yarısı sona erdi. Takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle girdi.

Konyaspor'un golünü Oğulcan Ülgün kaydetti. Galatasaray'da fileleri Kerem Aktürkoğlu havalandırdı.

OĞULCAN ÜLGÜN SAHNEDE

45'inci dakikada Konyaspor'un kullandığı köşe vuruşu sonrası sol kanatta Guilherme yeniden topla buluştu. Guilherme'nin pasında Yusuf Erdoğan ortasını yaptı. Yusuf Erdoğan'ın ortasında Oğulcan Ülgün'ün dokunuşunda top ağlarla buluştu. Maçta skor dengelendi: 1-1.

Haberin Devamı
KEREM AĞLARI HAVALANDIRDI

41'inci dakikada Galatasaray'da Barış Alper Yılmaz, Mauro Icardi'ye pasını aktardı. Mauro Icardi topla buluştuktan sonra arka direğe doğru yerden pasını gönderdi. Kerem Aktürkoğlu'nun dokunuşunda top ağlarla buluştu. Galatasaray deplasmanda öne geçti: 1-0.

ALEKSIC FIRSATI KULLANAMADI

40'ıncı dakikada Jevtovic'in pasında sol kanatta Yusuf Erdoğan içeri girdi ve pasını aktardı. Yusuf Erdoğan'ın pasında Aleksic'in gelişine yaptığı vuruş auta gitti.

ALEKSIC AUTA VURDU

35'inci dakikada Konyaspor'un kazandığı serbest vuruşta topun başına Aleksic geçti. Aleksic'in yerden yaptığı vuruşta top yandan auta gitti.

Haberin Devamı
TORREIRA'DAN TERS VURUŞ

27'nci dakikada Guilherme sol kanattan köşe vuruşunu kullandı. Lucas Torreira'nın ön direkteki ters vuruşunda top kornere gitti.

BARIŞ ALPER KONTROL EDEMEDİ

16'ncı dakikada Lucas Torreira savunmanın arkasına koşu gösteren Barış Alper Yılmaz'a pasını aktardı. Barış Alper Yılmaz'ın dokunamadığı meşin yuvarlak Slowik'te kaldı.

SLOWIK KORNERE ÇELDİ

14'üncü dakikada Barış Alper Yılmaz sağ kanatta topla buluştuktan sonra Dries Mertens'e pasını aktardı. Dries Mertens'in gelişine yaptığı aşırtma vuruşta Slowik topu son anda kornere çeldi.

BARIŞ ALPER AUTA VURDU

11'inci dakikada Galatasaray'ın kullandığı köşe vuruşunda Gabriel Sara ortasını yaptı. Gabriel Sara'nın ortaladığı topa Barış Alper Yılmaz vurdu. Barış Alper Yılmaz'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

ADİL DEMİRBAĞ ARAYA GİRDİ

4'üncü dakikada Galatasaray sol kanattan etkili geldi. Ceza sahasına Barış Alper Yılmaz hareketlendi. Slowik'in kalesini terk ettiği pozisyonda Adil Demirbağ topu riske girmeden kornere gönderdi.

SON ANDA NELSSON

3'üncü dakikada Konyaspor sol kanattan etkili geldi. Yusuf Erdoğan'ın ortasında Victor Nelsson, Umut Nayir'den önce araya girdi.

İLK DÜDÜK GELDİ

Konyaspor ile Galatasaray arasındaki mücadele başladı. Direnç Tonusluoğlu'nun ilk düdüğü sonrası başlama vuruşu yapıldı.

"G.SARAY'IN GÜCÜNÜ BİLİYORUZ"

Konyaspor Teknik Sorumlusu Fatih Serkan Albayrak, Galatasaray maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Fatih Serkan Albayrak şu sözleri dile getirdi:

"Sezonun ilk haftasında 3 puan alan iki tane iyi takım karşı karşıya gelecek. Geçen hafta da söyledim. Takımımıza yeni gelen 5 tane oyuncu var. Yeni oluşan bir takım olduğumuz için zorlu bir dönem geçiriyoruz. Ama buna alışacağız. Galatasaray'ın gücünü biliyoruz. Teknik ekip olarak bu maça hazırlandık. Bizim hedefimiz alabildiğimiz kadar puan alabilmek. Kendi sahamızda oynayacağımız ilk müsabaka bu. Rakiplerimize burada puan vermek istemiyoruz. Galatasaray da biz de kazanmak için oynayacağız. Galatasaray'a puan vermeyi düşünmüyoruz. Galatasaray'a da bu arada Şampiyonlar Ligi play-off maçında başarılar diliyorum. Geçen sezon da güzel müsabakalar izlettiler. Onlara da play-off maçlarında başarılar diliyorum."

"KAZANMAK İÇİN SAHAYA ÇIKIYORUZ"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Konyaspor maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Okan Buruk şu sözleri dile getirdi:

"Burada olmaktan dolayı mutluyum. İlk gün nasıl heyecanlıysam hala aynı şekilde heyecanlıyım. İki şampiyonluk yaşadık iki senede, bu benim kariyerim için çok önemli, Galatasaray için çok önemli. Benim bunu yaşamış olmam altyapıdan yetişen bir futbolcu olarak teknik adam olarak bunu yaşamak çok değerli. Nice şampiyonluklar için dua ediyorum. Geçen sene burada şampiyon olduk. Çok önemli bir maç için geldik. Her maç şampiyonluk maçı. Her maç farklı önemde. Bundan önceki senelerde sürdürdüğümüz galibiyet rekorları için hazırlandık. Hep kazanmak için sahaya çıkıyoruz. İnşallah kazanan yine biz oluruz.

Konyaspor'da Ali Çamdalı benim Rizespor ile beraber çalıştığım, çok sevdiğim biri, futbola karakteriyle çok yakışıyor. Geçen hafta deplasman galibiyeti aldılar. Oradaki dizilişten farklılar, kağıt üstünde 4-3-3'ler. Sahada net anlayacağız. Kadro tercihimize gelirsek; çok geniş kadromuz var, önemli oyunculara sahibiz. Maç maç oyuncuları değerlendireceğiz. Kanatlarda Kerem ve Barış var. Tüm oyuncularım çok yetenekli. Ziyech, dün antrenman sonuna doğru sakatlandı ama önemli bir şeyi çıkmadı. Köhn'ün maç öncesi, toplantıya girmeden 15-20 dakika önce kendini kötü hissetti. Ani bir değişiklik oldu bizim için. Sara'yı ilk defa başlatıyoruz. Takıma alışması gerekiyor. Çok önemli oyuncularımız var orada, Torreira, Berkan, Kerem Demirbay. Bütün oyuncuları kullanacağız. Çok yoğun tempoya giriyoruz. Oyunun genelinde istediklerimizi sahaya yansıtmak istiyoruz. Geçen hafta herkes Galatasaray'ı beğenmedi ama istatistiklerin çok üstünde. Bir devrede oynanmadı kabul ediyorum, 44-45 dakika top oyunda kaldı. Bir devresi oynamamış maçın. Bu Türk futbolunun kanayan yarası. Hakemler de çözüm bulamıyor. Geçen hafta inanılmaz bir vakit geçirme vardı, her aut, her taç atışı. Ligin üstünde sayılarımız vardı buna rağmen. Buna devam etmek istiyoruz."

KOHN KADRODA YOK

Galatasaray'ın Konyaspor maçı kadrosunda yer almayan Derrick Köhn'ün üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiği açıklandı.

Galatasaray'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Futbolcumuz Derrick Köhn, üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle T. Konyaspor maçı kadrosundan çıkartılmıştır."

KONYASPOR'UN İLK 11'İ BELLİ OLDU

Ali Çamdalı yönetimindeki Konyaspor'un Galatasaray maçı ilk 11'i belli oldu. Yeşil-beyazlıların Galatasaray karşısındaki ilk 11'inde Ali Çamdalı şu isimleri tercih etti:

Slowik, Uğurcan Yazğılı, Adil Demirbağ, Jevtovic, Guilherme, Oğulcan Ülgün, Pedrinho, Aleksic, Ndao, Yusuf Erdoğan, Umut Nayir.

GALATASARAY'IN İLK 11'İ BELLİ OLDU

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'ın Konyaspor karşısındaki ilk 11'i belli oldu. Sarı-kırmızılılar, Konya deplasmanında sahaya şu 11'le çıkacak:

Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Dubois, Torreira, Sara, Mertens, Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu, Icardi.

KONYASPOR "RETRO ÇUBUKLU" İLE SAHADA

Konyaspor, Süper Lig'in 2'nci haftasındaki Galatasaray maçında "Retro Çubuklu" forma ile sahada olacak.

KONYASPOR'DAN MAÇ GÜNÜ PAYLAŞIMI
GALATASARAY'DAN MAÇ GÜNÜ PAYLAŞIMI
VAR HAKEMİ BELLİ OLDU

Konyaspor - Galatasaray maçında Direnç Tonusluoğlu düdük çalacak. Mücadelede VAR hakemi olarak Volkan Bayarslan görev alacak. AVAR'da ise Mehmet Emin Tuğral hazır bulunacak.

TONUSLUOĞLU DÜDÜK ÇALACAK

Konyaspor ile Galatasaray arasındaki karşılaşmada Direnç Tonusluoğlu düdük çalacak. Direnç Tonusluoğlu'nun yardımcılıklarını Deniz Caner Özaral ile Osman Gökhan Bilir üstlenecek:

KONYASPOR, İSTANBUL'DA KAZANDI

Konyaspor, Süper Lig'in ilk haftasında Kasımpaşa deplasmanında sahaya çıkmıştı. Yeşil-beyazlı takım Kasımpaşa karşısında sahadan 3-2'lik skorla galip ayrılmıştı.

GALATASARAY, HATAY'A TAKILMADI

Süper Lig'in ilk haftasında Galatasaray, Hatayspor'u konuk etmişti. Rams Park'taki müsabaka sarı-kırmızılıların 2-1'lik üstünlüğüyle sona ermişti.

MEDAŞ KONYA STADYUMU'NDA OYNANACAK

Konyaspor - Galatasaray mücadelesi 21.00'de başlayacak. Karşılaşma MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynanacak.

BEIN SPORTS'TA YAYINLANACAK

Konyaspor ile Galatasaray arasındaki karşılaşma 21.00'de başlayacak. Kritik müsabaka beIN Sports 1'den yayınlanacak.

Heyecan dolu mücadelenin canlı anlatımı SKORER'de olacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

14. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın sağ kanattan yerden ortasında topa gelişine vuran Mertens'in şutunda kaleci Slowik meşin yuvarlağı kornere çeldi.

26. dakikada Guilherme'nin kullandığı kornerde Torreira kale önünde topu kornere çeldi.

35. dakikada serbest vuruşta topun başına geçen Aleksic'in sert şutunda meşin yuvarlak yandan dışarıya çıktı.

41. dakikada sarı-kırmızılılar öne geçti. Barış Alper Yılmaz'ın pasına hareketlenen Icardi'nin ceza sahası içerisinden yerden pasında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 0-1.

45. dakikada ev sahibi ekip beraberliği yakaladı. Sol kanatta topla buluşan Yusuf Erdoğan'ın yerden pasında Oğulcan Ülgün, topu ağlarla buluşturdu. 1-1.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 tamamlandı.

59. dakikada Galatasaray yeniden öne geçti. Kerem Aktürkoğlu'nun kafayla indirdiği topu önünde bulan Barış Alper Yılmaz'ın sert şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-2.

76. dakikada geriden oyun kurmaya çalışan Konyaspor defansından baskıyla topu kapan Torreira, Kerem Aktürkoğlu'na pas verdi. Bu oyuncunun pasında Icardi'nin ağlara gönderdiği gol, VAR incelemesi sonucu geçersiz sayıldı.

Karşılaşma, konuk ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Konya Büyükşehir
HAKEMLER: Direnç Tosunluoğlu, Deniz Caner Özaral, Osman Gökhan Bilir
KONYASPOR: Slowik, Uğurcan Yazğılı, Jevtovic, Adil Demirbağ, Guilherme, Oğulcan Ülgün (Dk. 88 Emrehan Gedikli), N'dao (Dk. 72 Prip), Aleksic (Dk. 77 Melih İbrahimoğlu), Pedrinho, Yusuf Erdoğan (Dk. 77 Cikhalleshi), Umut Nayir
GALATASARAY: Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim Bardakçı, Dubois (Dk. 89 Berkan Kutlu), Torreira, Sara (Dk. 65 Kerem Demirbay), Barış Alper Yılmaz (Dk. 89 Yunus Akgün), Mertens (Dk. 82 Batshuayi), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 82 Jelert), Icardi
GOLLER: Dk. 41 Kerem Aktürkoğlu, Dk. 59 Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Dk. 45 Oğulcan Ülgün (TÜMOSAN Konyaspor)
SARI KARTLAR: Dk. 69 Kerem Demirbay (Galatasaray), Dk. 79 Umut Nayir (TÜMOSAN Konyaspor)

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Trendyol Süper Lig'in 2. hafta maçında TÜMOSAN Konyaspor'a konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, son yapılan Atakaş Hatayspor maçının ilk 11'ine göre 4 değişiklik yaptı.

Okan Buruk, Atakaş Hatayspor maçı ilk 11'ine göre bu maçta Sanchez, Köhn, Kerem Demirbay ve Ziyech'in yerine Nelsson, Kaan Ayhan, Gabriel Sara ve Kerem Aktürkoğlu'nu tercih etti.

Galatasaray, MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Dubois, Torreira, Gabriel Sara, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi ile başladı.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde ise Günay Güvenç, Kerem Demirbay, Yunus Akgün, Berkan Kutlu, Ziyech, Jelert, Yusuf Demir, Batshuayı, Efe Akman, Metehan Baltacı görev bekledi.

KONYASPOR'DA İKİ DEĞİŞİKLİK

Konyaspor ise Kasımpaşa maçı 11'inde 2 değişikliğe gitti.

Teknik direktör Ali Çamdalı, Ufuk Akyol ve Damjanovic'in yerine Oğulcan Ülgün ile Aleksic'i ilk 11'de tercih etti.

Haberin Devamı

Yeşil beyazlılar Slowik, Uğurcan Yazğılı, Jevtovic, Adil Demirbağ, Guilherme, Oğulcan Ülgün, Ndao, Aleksic, Pedrinho, Yusuf Erdoğan ve Umut Nayir, 11'i ile sahaya çıktı.

Bu arada MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadının tamamına yakınının dolduğu görüldü.

Yazarlar