FenerbahçeLevent Kalkan'dan dikkat çeken sözler: Ferdi Kadıoğlu'nu satmamak ihanet olur!

Levent Kalkan'dan dikkat çeken sözler: Ferdi Kadıoğlu'nu satmamak ihanet olur!

21.08.2024 - 09:48 | Son Güncellenme:

Premier Lig ekibi Brighton, Ferdi Kadıoğlu için Fenerbahçe'ye bonuslarla birlikte 35 milyon euro bonservis teklif etti. Milli oyuncunun geleceği merak konusu olurken, Milliyet Gazetesi yazarı Levent Kalkan köşesinde bu konuyu masaya yatırdı. İşte 'Ferdi'yi satmamak ihanet olur' başlıklı yazı...

Fenerbahçeli Ferdi Kadıoğlu; her teknik adamın, her başkanın ve her taraftarın takımında görmek isteyeceği bir oyuncu. Ne kadar değerli olduğunu en son EURO 2024'te gözler önüne sermişti. Harika karakteri, müthiş mücadelesi ve aidiyet duygusuyla örnek bir sporcu. Misal benim gözümde elmas kadar değerli.
Doğal olarak Beşiktaşlı, Galatasaraylı ve Trabzonsporlu birçok arkadaşım var. İstisnasız hepsi, "keşke bizde olsa" diyor. Ferdi, rakip taraftarların bile çok takdir ettiği hatta sevdiği bir oyuncu yani.
Fakat Ferdi her şeye rağmen gitmeli... Çünkü kaçınılmaz olan bu ayrılık için en doğru zaman geldi.

Haberin Devamı

Levent Kalkandan dikkat çeken sözler: Ferdi Kadıoğlunu satmamak ihanet olur

'DEĞERİNİ TAM 22'YE KATLADI'

Malumunuz, Ferdi isteseydi iki yıl önce sözleşmesini uzatmaz bedava giderdi. Fakat öyle yapmadı, Fenerbahçe'de kalarak mücadelesine devam etti.
Neticede ne oldu? Hem Ferdi hem de Fenerbahçe kazandı. Ferdi'nin 2022'deki değeri 10 milyon euroydu, bugün tam 35 milyon euroluk resmi teklif var. Brighton 5 milyon eurosu bonus olmak üzere 35 milyon euro vermeye hazır Ferdi'ye.
Fenerbahçe yönetimi ise akıllara zarar bir biçimde milli oyuncuyu takımda tutmak istediğini söylüyor!..
Ferdi, Avrupa'ya dönmek için fırsat kollayan, ilk teklifte, "bırakın beni gideyim" diyen bir oyuncu hiçbir zaman olmadı. Gel dediniz geldi, yeni sözleşme dediniz, imzaladı. 1,4 milyon euroya gelmişti, değerini tam 22'ye katladı.

Haberin Devamı

Levent Kalkandan dikkat çeken sözler: Ferdi Kadıoğlunu satmamak ihanet olur

'OTURUP SAYMAYA KALKSAK ÖMRÜMÜZ YETMEZ'

Fenerbahçe yönetimi, Ferdi'yi en güzel şekilde uğurlamalıdır İngiltere'ye. Özel bir törenle, duygu dolu bir kliple, sarı-lacivert çiçeklerle ve coşkulu alkışlar eşliğinde...
İşin duygusal tarafı bir yana 35 milyon euro bugünkü kurla tam 1 milyar 310 milyon lira yapıyor beyler! Oturup saymaya kalksak ömrümüz yetmez!
30 milyon euro olarak düşünsek bile müthiş bir gelirden söz ediyoruz. Bu parayla son günlerde isimleri medyaya düşen yabancı genç orta sahaların ikisini de rahatlıkla transfer eder, Mourinho'nun yüzünü güldürürsünüz.
Üstelik Ferdi ayrılırsa onun yerinde Jayden Oosterwolde gibi bir oyuncu düzenli forma giyecek. Oosterwolde sürekli oynarsa tıpkı Ferdi gibi değerini hızla katlar ve 1-2 sene içinde Avrupa'ya çok iyi bir transfer yapabilir.

'LEVENT MERCAN İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT'

Diğer yandan Ferdi'nin ayrılığı yeni transfer Levent Mercan için de önemli bir fırsat olacaktır. Levent anlaşılmaz biçimde adeta yok sayılıyor ama bana göre kesinlikle karakterli ve değerli bir oyuncu. Fırsat bulduğu zaman bu kalitesini mutlaka herkese hatırlatacaktır...
Fenerbahçeli bir kısım taraftar, "Ferdi'yi satmak ihanettir" diyor ama ben tam aksi yönde düşünüyorum. Bana göre taşlar bu kadar yerine oturmuşken asıl Ferdi'yi satmamak ihanet olur diyorum...

Haberin Devamı

Levent Kalkandan dikkat çeken sözler: Ferdi Kadıoğlunu satmamak ihanet olur