Yaz OlimpiyatlarıKuzey Tunçelli, Paris 2024'te 5'inci oldu!

Kuzey Tunçelli, Paris 2024'te 5'inci oldu!

04.08.2024 - 19:55 | Son Güncellenme:

Milli yüzücümüz Kuzey Tunçelli, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 5'inci oldu. Kuzey Tunçelli'nin 14.41.22'lik derecesi, "Dünya gençler rekoru" olarak kayda geçti.

Kuzey Tunçelli, Paris 2024te 5inci oldu

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli yüzücü Kuzey Tunçelli, 1500 metre serbest stil yarışını 5. tamamladı.

Haberin Devamı

Olimpiyat oyunları tarihinde yüzme branşında finale kalan ilk Türk sporcu olan 16 yaşındaki Kuzey Tunçelli, Paris La Defense Arena'da yapılan erkekler 1500 metre serbest stil elemelerinde yarıştı.

Final yarışını 14.41.22'lik dereceyle tamamlayan genç milli yüzücü, olimpiyat oyunlarını 5. sırada bitirdi.

Türkiye'nin olimpiyat kafilesindeki en genç sporcu olan Kuzey Tunçelli, kariyerinin en iyi derecesini yaptı.

BAKAN BAK: 16 YAŞINDA TARİH YAZDIN

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Kuzey Tunçelli için bir paylaşımda bulundu.

Bakan Bak paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bize bir madalyadan daha fazlasını verdin Kuzey! 16 yaşında tarih yazdın... Seni bu kürsülerde göreceğimize yürekten inanıyoruz!"

Haberin Devamı

BOBBY FINKE, DÜNYA REKORU KIRDI

Bu kategoride ABD'li yüzücü Bobby Finke, dünya ve olimpiyat rekoru kırarak altın madalyaya ulaştı.

Yarışı 14.30.67'lik dereceyle bitiren ABD'li yüzücü, 14.31.02 ile Çinli Yang Sun'da bulunan dünya ve olimpiyat rekorunun yeni sahibi oldu.

İtalyan Gregorio Paltrinieri 14.34.55'lik derecesiyle gümüş, İrlandalı Daniel Wiffen de 14.39.63 ile bronz madalya elde etti.

"HİÇBİR ZAMAN DURMAYACAĞIM"

Milli yüzücümüz Kuzey Tunçelli, Paris 2024'teki tarihi başarısının ardından duygularını paylaştı.

Kuzey Tunçelli yaptığı açıklamada, "Çok inanılmaz bir yarıştı. Bana destek olan herkese teşekkürler. Hedefi gerçekleştirdim. Dünya gençler rekoru kırdım fakat bu Olimpiyatlar benim için sadece bir başlangıç. İleriki Olimpiyatlar'da madalya kazanmak ve ülkemi gururlandırmak istiyorum. Bugün adrenalinden dolayı dünden daha iyiyim. Gerçekten çok yoruldum. Burada yarışmak, büyük rakiplerin olması inanılmaz bir duygu. Birbirimizi destekleyip dereceleri yukarı taşımak istiyoruz. Çok büyük yaşta rakiplerim vardı. Bunlardan biri Amerikalı Finke'ydi, dünya rekoru kırdı. Dünya rekoru için her zaman durmadan ilerleyeceğim. Tüm Türkiye'ye söz veriyorum. Hiçbir zaman durmayacağım ve hedeflerimi gerçekleştireceğim. Çok büyük bir tecrübe kazandım. İleride bu tecrübeleri kullanacağım. Burada olmak gurur verici. Tüm Türkiye'ye sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

F.BAHÇE'DEN DESTEK PAYLAŞIMI

Fenerbahçe, Kuzey Tunçelli'nin Paris 2024'te 5'inci olmasının ardından bir paylaşımda bulundu.

Sarı-lacivertlilerden yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

"Yüzme tarihimizin ilk Olimpiyat beşinciliği ile ülkemize büyük mutluluk yaşatan evladımız Kuzey Tunçelli'ye sonsuz teşekkürlerimizle... Sen tarih yazdın Kuzey, bu millet ve bu güzel ülke seninle gurur duyuyor!"