GalatasarayKerem Aktürkoğlu Benfica'ya transferinin perde arkasını anlattı: Ellerim ve ayaklarım titriyordu

Kerem Aktürkoğlu Benfica'ya transferinin perde arkasını anlattı: Ellerim ve ayaklarım titriyordu

22.09.2024 - 13:47 | Son Güncellenme:

Benfica kariyerine muhteşem bir başlangıç yapan Kerem Aktürkoğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Portekiz basınına konuşan Milli yıldız, transfer sürecini de anlattı. İşte detaylar...

Kerem Aktürkoğlu Benficaya transferinin perde arkasını anlattı: Ellerim ve ayaklarım titriyordu

 Galatasaray'dan Benfica'ya transfer olan ve Portekiz kariyerine 2 maçta 2 gol atarak başlayan Kerem Aktürkoğlu dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Haberin Devamı

Kerem Aktürkoğlu, Benfica'ya transfer olduktan sonra ilk röportajını verdi. Portekiz basınından Record'a konuşan yıldız futbolcu, hem transfer sürecini hem de duygularını anlattı. İşte Kerem'in çarpıcı sözleri:

'TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU'

İlk maç gerçekten inanılmazdı. Çok fazla Şampiyonlar Ligi maçı izlerdim. Benfica'nın maçları... Kartal, o atmosfer... Hepsi beni gerçekten etkiledi. İlk maçta soyunma odasından çıkıp tünele girdiğimizde ışıklar söndü ve her şey kırmızıya döndü. O anda gerçekten tüylerim diken diken oldu. 60 bin kişi var ve her yer kırmızı. Oyundan çıkarken tüm stadyum beni ayakta alkışladı. İnanılmaz derecede duygulandım. Tribünde olan babam da çok etkilendi, gururlandı. Dediğim gibi buradaki aile ortamını ilk günden itibaren hissedebiliyorsunuz. Bu çok güzel bir şey.

Haberin Devamı

Kerem Aktürkoğlu Benficaya transferinin perde arkasını anlattı: Ellerim ve ayaklarım titriyordu

'BASKILARA ALIŞKINIM'

Baskılara alışkınım. Dört yıl boyunca Galatasaray'da oynadım ve takım kaptanıydım. İyi günlerimiz de oldu, kötü günlerimiz de. İyi günlerdeki mutluluğu, sevinci ve atmosferi biliyorum ama aynı zamanda kötü günlerde neler olduğunu da biliyorum. Bu beni daha da motive ediyor çünkü baskının olmadığı ortamda oynamak futbolcunun çok kolay dikkatini kaybetmesine neden olabilir. Bu baskıyı sahaya yansıtmak önemli. En önemli şey baskıyı, buradaki aile ortamıyla birleştirmek. Bunu burada görüyorum, yüksek seviyede bir arkadaşlık var. Arkadaşlık ve aile ortamını bir arada tutarsak başarının kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum.

'ELLERİM VE AYAKLARIM TİTRİYORDU'

Her şey çok çabuk oldu, bir gün içerisinde bitti. Sözleşmeyi havalimanında imzaladım. Gece yarısından önce Portekiz'de olmam gerekiyordu ve saat 23.45'te Lizbon'daki havalimanındaydım. 15 dakika içinde her şey bitti, imzaladım. Ondan sonra havalimanındaki bekledik ve haber geldi, artık 'Benfica'nın futbolcususun' dediler. Beklerken ellerim ve ayaklarım titriyordu. 'Transfer olacak mı, olmayacak mı?' diye düşünüyordum. 5 saatlik uçuşla birlikte görüşmeler 10-12 saat içerisinde tamamlandı.