FutbolJürgen Klopp'tan dünyayı şaşırtan karar! 'Deli misin?'

Jürgen Klopp'tan dünyayı şaşırtan karar! 'Deli misin?'

31.07.2024 - 20:55 | Son Güncellenme:

Liverpool'da teknik direktörlük görevinden ayrılan Alman hoca Jürgen Klopp, dünyayı şaşırtan bir karara imza attı.

Jürgen Klopptan dünyayı şaşırtan karar Deli misin

Son olarak İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Liverpool'da teknik direktör olarak görev yapan ve 2023-2024 sezonunun tamamlanmasıyla birlikte görevinden ayrılan Jürgen Klopp, sürpriz bir karar aldı.

Haberin Devamı

EMEKLİLİK KARARI
"Bu kararı bir anlık hevesle vermiyorum, bu genel bir karardı. Şu anda iş anlamında kesinlikle hiçbir şey yok. Kulüp yok, seçim yok. Yeni iş mi? Kimin aradığı önemli değil. İstifa beyanımda bir yıl boyunca hiçbir ülke veya kulübe teknik direktörlük yapmayacağımı söylemiştim.

'DELİ MİSİN?'
Bazıları bu kısmı kaçırmış olmalı. Hemen ertesi gün biri aradı ve ben de 'Deli misin? Bunu dün açıkladım' dedim. Bir şey üzerinde çalışacağım. Sadece padel tenisi oynamak ve sadece torunlarımla vakit geçirmek için çok gencim. Antrenörlüğe geri dönecek miyim? Aslında şu anda bunu göz ardı ediyorum. Birkaç ay içinde işlerin nasıl görüneceğini göreceğiz.

ŞAMPİYONLUK YAŞADI
2015 yılında Liverpool'un başına geçen Klopp, bu süreçte birer lig, Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu da yaşamıştı.

Haberin Devamı

-1 Şampiyonlar Ligi
-1 FIFA Kulüpler Dünya Kupası
-2 Bundesliga Şampiyonluğu
-1 Premier Lig Şampiyonluğu
-2 Yılın Kulüp Teknik Direktörü

JÜRGEN KLOPP KİMDİR?

Jürgen Klopp, 16 Haziran 1967 tarihinde Almanya'da dünyaya geldi. 1986 yılında Freudenstadt'taki Eduard Spranger İktisat Lisesi'nde üniversite giriş yeterliliğini aldı.1995'te Frankfurt Main'da Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi'nden spor bilimi alanında mezun oldu. 2004 yazında Mainz 05 ile Bundesliga'ya yükseldikten sonra, o zamanlar sadece antrenör olarak A lisansına sahip olan Klopp, Köln'de Spor Üniversitesi'nden Futbol öğretmeni olarak ruhsat aldı.

Premier Lig ekiplerinden Liverpool'un teknik direktörü olan Klopp, bir süre amatör olarak futbol oynadıktan sonra 1990'dan 2008'e kadar 1. FSV Mainz 05 kulübünde önce oyuncu olarak, 2001'den itibaren de antrenör olarak çalıştı. 2004'te FC Mainz'ı ilk kez Bundesliga'ya taşıdı. 2008 yılında Borussia Dortmund'a geçti. Dortmund ile 2011 ve 2012'de Bundesliga şampiyonu oldu. 2012'de Almanya Kupası'nı da kazanarak sezonu çifte şampiyonluk ile tamamladı. Ayrıca Dortmund ile 2012/13 futbol sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ulaştı.

Jürgen Klopp, Ekim 2015'ten beri FC Liverpool'un baş antrenörüdür. Kırmızı-beyazlı takım ile 2019'da Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 2020'de İngiltere şampiyonluğunu ve 2021 yılında FA Cup'ı kazandı. Klopp, Ottmar Hitzfeld ve Jupp Heynckes'ten sonra Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmayı başarabilen üçüncü Alman çalıştırıcı oldu.