Voleybolİtalya'da Anna Danesi'den Filenin Sultanları yorumu: Farklı bir Türkiye olacak

İtalya'da Anna Danesi'den Filenin Sultanları yorumu: Farklı bir Türkiye olacak

07.08.2024 - 10:32 | Son Güncellenme:

Paris 2024 Olimpiyat'larında İtalya, Sırbistan'ı 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Filenin Sultanları'nın rakibi olan İtalya'da Anna Danesi eşleşmeyi yorumladı.

İtalyada Anna Danesiden Filenin Sultanları yorumu: Farklı bir Türkiye olacak

2024 Paris Olimpiyatları’nda son çeyrek final karşılaşmasında İtalya ile Sırbistan karşı karşıya geldi. Mücadeleyi; İtalya 26-24, 25-20 ve 25-20 sonuçlanan setlerle 3-0 kazandı ve yarı finalde Türkiye’nin rakibi oldu.

Haberin Devamı

İLK KEZ YARI FİNAL
İtalya’dan Paola Egonu ve Sırbistan’dan Tijana Boskovic 19’ar sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi oldu. İtalyan kadın voleybolu için bu, 2004, 2008, 2012 ve 2021 olimpiyat çeyrek finallerinde elendikten sonra tarihindeki ilk yarı final oldu. 

ORRO: 'ÇEYREK FİNAL LANETİNİ YENDİK'
İtalya'nın pasörü Orro, çeyrek finaldeki şanssızlıklarını kırdıklarına vurgu yaparak şunları söyledi: “Çok heyecanlıyım, çeyrek finalin bu lanetini yendik. Başlangıçta biraz gergindik ve sanırım bunu gösterdi. İyileşme ve onu eve getirme konusunda gerçekten iyiydik. Daha sonra ikinci setten itibaren biraz sakinleştik. Biraz gerginlik vardı. Geçmişteki rotamıza baktığımızda en zor yarıştı, açıkçası deja vu gibi görünüyordu ama kendime bunun aynı hikaye olmadığını söyledim."

Haberin Devamı

İtalyada Anna Danesiden Filenin Sultanları yorumu: Farklı bir Türkiye olacak

'DURMAYACAĞIZ, TÜRKİYE'YE KARŞI EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ'
“Başka bir yerde, başka bir takımda, başka bir kadrodayız diye düşündüm ve bu nedenle bu gece olacakları geçmişte olanlarla ilişkilendirmemeyi kendime söyledim. Bugün bir tarih yazdık ve bundan gurur duyuyorum ama burada durmayacağız ve Türkiye'ye karşı elimizden gelenin en iyisini yapacağız."

DANESİ: AĞLAYACAK GİBİ OLDUM
İtalya'nın bir diğer yıldızı Anna Danesi ise maçla ilgili şunları söyledi: “İçimden ağlayacak gibi oldum, gerçekten harika bir şey yaptık ve çok büyük bir mutluluk var. Belki ancak yarın sabah bu gece olanları tam olarak anlayacağım. O zaman muhtemelen yarın sabah ne yaptığımızın farkına varacağım. Oynadığımız voleyboldan da çok memnunum, zor anlarda bile dağılmıyoruz. İlk sette çok sert ve gergin maçlar oynadık ama bence bu normaldi, kim bu tarz bir gerilimli maç yaşamazdı.

İtalyada Anna Danesiden Filenin Sultanları yorumu: Farklı bir Türkiye olacak

Bizim yeteneğimiz, odaklanmayı sürdürmek ve o 3-4 puanı geri kazanmayı başarmaktı, bu da kısmi turu kazanmamızı sağladı. Özellikle son yarıda geri dönmeye çalışsalar bile oyunu hep kontrol ettik.

DANESİ: TÜRKİYE İLK MAÇTA EN İYİ OYNUNU OYNAMADI
Türkiye eşleşmesiyle ilgili olarak Danesi'nin yorumu şöyle oldu: Yarı finalde grupta karşılaştığımız Türkiye ile karşılaşmayacağız, onların da yarı finale yükselmesinin bir sebebi olmalı, bize karşı ilk maçta kendilerini en iyi şekilde ifade edemediler.

Haberin Devamı

'SADECE VARGAS BİR TAKIMI DEĞİŞTİREMEZ'
Danesi daha önce verdiği röportajda ise Filenin Sultanları ve Vargas hakkında şöyle konuşmuştu: "O gün iyi bir maç çıkardılar ama biz kendi seviyemizde değildik. Elbette bugün çapraz pozisyonda Melissa Vargas gibi mükemmel bir oyuncuları var ancak geçmiş yıllarda onları her zaman yendik. Tek bir oyuncunun bir takımı çok fazla değiştirebileceğine düşünmüyorum. En iyi oyunumuzu sergilemek için sahaya çıkmalıyız. İtalya'nın VNL'deki takımdan çok farklı olmasını bekliyorum. Çünkü her zaman kendimize bakmalıyız, ikinci Avrupa şampiyonluğuna doğru bir adım daha atmamız gerekiyor. Harika olur ama garanti değil."

2023 Avrupa Şampiyonası yarı finalinde karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinden Türkiye 3-2 galip ayrıldı. Final maçını da kazanan Filenin Sultanları organizasyonu şampiyon olarak tamamlamıştı.