Voleybolİtalya'ya elenen Sırbistan'da Giovanni Guidetti: Bir suçlu arıyorsanız beni suçlayın

İtalya'ya elenen Sırbistan'da Giovanni Guidetti: Bir suçlu arıyorsanız beni suçlayın

07.08.2024 - 09:32 | Son Güncellenme:

Paris 2024 Olimpiyat'larında İtalya, Sırbistan'ı 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Mücadele sonrasında başantrenör Guidetti ayrılık sinyali verdi.

İtalyaya elenen Sırbistanda Giovanni Guidetti: Bir suçlu arıyorsanız beni suçlayın

2024 Paris Olimpiyatları’nda son çeyrek final karşılaşmasında İtalya ile Sırbistan karşı karşıya geldi. Mücadeleyi; İtalya 26-24, 25-20 ve 25-20 sonuçlanan setlerle 3-0 kazandı ve yarı finalde Türkiye’nin rakibi oldu.

Haberin Devamı

İtalya’dan Paola Egonu ve Sırbistan’dan Tijana Boskovic 19’ar sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi oldu.

EĞER KIZACAKSANIZ LÜTFEN BANA KIZIN
Maçın ardından konuşan Guidetti, veda sinyalleri verdi: "Şu son maçın bu oyuncu grubunun Sırbistan için yaptıklarını gölgede bırakmasını istemiyorum. Eğer kızacaksanız, lütfen bana kızın. Onlara değil. Çünkü onlar Sırbistan'a birçok kupa, madalya, başarı getirdi. Son 10-15-20 yılda ülkenizde voleybol seviyesini yükselttiler. Eğer bir suçlu arıyorsanız, beni suçlayın, çünkü onlar inanılmaz şeyler yaptılar."

BU BENİM SON MAÇIM
"Sözleşmem bitti. Federasyonla tüm yaz boyunca sadece üç dakika konuştum. Bu yüzden bunun da benim son maçım olduğuna inanıyorum. Bilmiyorum. Bilmiyorum. Tüm yaz boyunca, sadece üç dakika. Whatsapp'ta biraz ama yüz yüze üç dakika.

Haberin Devamı

İtalyaya elenen Sırbistanda Giovanni Guidetti: Bir suçlu arıyorsanız beni suçlayın

Yani, ihtiyacım olan her şeye sahiptim, program, teknik ekip... Ama iletişim, konuşma, planlama yoktu... Muhtemelen hepimiz bu madalyayı kazanacağımızı umuyorduk. Ama olmadı."

DUYGUSAL OLARAK ETKİLENECEĞİM
"Olimpiyatlara dair kişisel bir motivasyonum yok. Olimpiyatların bir parçası olmaktan gururluyum ve bu büyük turnuva nedeniyle duygusal olarak etkileneceğim. İlk kez altın madalya kazanma isteği ve hırsı olan bir takıma liderlik ediyorum, bu yüzden bu benim için tamamen farklı bir bakış açısı."