Futbolİsveç'ten Türkiye Ligi'ne övgü: Fransa'dan iyi

İsveç'ten Türkiye Ligi'ne övgü: Fransa'dan iyi

22.05.2013 - 15:07 | Son Güncellenme:

Türk futbolunun gelişim içinde olduğunu yazan Aftonbladet, Türkiye Ligi "Yakında Avrupa'nın 5 büyük ligine kafa tutacak" yorumunu yaptı.

İsveçten Türkiye Ligine övgü: Fransadan iyi

Onur Dinçer/Skorer Özel

Haberin Devamı

İsveç’in yüksek tirajlı gazetesi Aftonbladet, Türk futbolunu ve Türkiye ligini mercek altına alan bir yazı kaleme aldı. Futbol hayatlarının bir bölümünü Türkiye’de geçirmiş İsveçli futbolculardan görüş alınarak hazırlanan haberde Türkiye’de futbolun her geçen yıl geliştiği, Süper Lig’in kalitesinin arttığı belirtildi. 2012-13 sezonunun verileri baz alındığında Türkiye’nin UEFA Ülke puanlarında Avrupa’nın 7. sırasında olduğu vurgulandı. Fransa liginden daha iyi olduğu öne sürülen Süper Lig’i kalitesinin artmaya devam ettiği yakında 5 büyük ligi tehdit etmeye başlayacağı kaydedildi.

Türkiye’nin büyüyen bir ekonomiye sahip olduğunun altı çizilen haberde bu sayede yeni statlar ve tesisler yapıldığı, yıldız futbolcuların ülkeye gelmeye başladığı, oyuncu maaşlarının arttığı belirtildi. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ve Fenerbahçe’nin de Avrupa Ligi’nde yarı final oynamalarının tesadüf olmadığı ifade edildi. Galatasaray-Fenerbahçe rekabetine özel bir yer ayrılan yazıda, “Kıtalararası bu derbi dünyanın en iyilerinden. Maç başladığında ülkede hayat adeta duruyor. Ayrıca seyirci ses rekoru da bu maçlardan birinde Türk Telekom Arena Stadı’nda kırıldı” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Erkan Zengin (Eskişehirspor): Türkiye liginde futbolun kalitesi her geçen gün yükseliyor. 5 yıl içinde Türkiye ligi her yerde çok daha fazla konuşulmaya başlanacak.

Andreas Isaksson (Kasımpaşa): Türkiye’ye geldim ve rekabeti üst düzeyde çok zorlu bir lig buldum. Dünyanın her yerinden önemli profesyonel futbolcular var.

Kennet Andersson (Fenerbahçeli eski futbolcu): Fenerbahçe-Galatasaray derbisi tartışmasız benim gördüğüm en büyük derbiydi.

Tobias Linderoth (Galatasaraylı eski futbolcu): Galatasaray’da oynadığım dönemde sakatlığım nedeniyle Fenerbahçe maçlarını kaçırdım. Deplasmandaki maçı tribünden takip etmek istediğimi söyledim. Ancak güvenliğimi sağlayamak konusunda garanti veremedikleri için beni oraya götürmediler.

İsveçten Türkiye Ligine övgü: Fransadan iyi