Türkiye Haberleri İspanyollar Ferdi Kadıoğlu'na hayran: Fenerbahçe'nin sol beki benzersiz bir örnek

İspanyollar Ferdi Kadıoğlu'na hayran: Fenerbahçe'nin sol beki benzersiz bir örnek

03.07.2024 - 17:00 | Son Güncellenme:

İspanyol basını, Dortmund ve Arsenal'in radarında bulunan ve Avusturya maçında performansıyla öne çıkan milli yıldızımıza övgüler yağdırdı.

İspanyollar Ferdi Kadıoğluna hayran: Fenerbahçenin sol beki benzersiz bir örnek

Ferdi Kadıoğlu, Türk futbolunun mücevheri... Avusturya maçında gerek savunmada gerek hücumda görevini eksiksiz yerine getiren milli oyuncu İspanyol basınının manşetlerini süsledi.

Haberin Devamı

'Fenerbahçe'nin 24 yaşındaki sol beki, tüm Avrupa Şampiyonası'nda benzersiz bir statüye sahip' notuyla başlayan haberde Kadıoğlu için şu ifadeler kullanıldı: Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Yıldız ya da Merih Demiral'ın olduğu bir takımda öne çıkmak kolay bir iş değil. Hele beş büyük ligden birinden uzakta oynamak daha da zor. Fenerbahçe oyuncusu Ferdi Kadıoğlu'nun durumu, EURO 2024'te eşi benzeri olmayan bir örnek olarak gösterilebilir.

İspanyollar Ferdi Kadıoğluna hayran: Fenerbahçenin sol beki benzersiz bir örnek

'TURNUVANIN EN ÇOK YÖNLÜ OYUNCUSU'

24 yaşındaki kanat oyuncusu kale ve ön taraf hariç, her yerde oynayarak turnuvanın en çok yönlü oyuncusu oldu. Kadıoğlu'nun adının Arsenal ile anılması ise bir tesadüf değil. Mikel Arteta'nın çok yönlü ve zeki oyuncuları sevdiğini herkes biliyor. Yaratıcılığı, hareketliliği ve bire birdeki etkinliğiyle öne çıkan oyuncu ayrıca sahada farklı görevler üstlenme konusunda da bir uzman.

Haberin Devamı

10 FARKLI POZİSYONDA OYNADI

Transfermarkt'a göre, Kadıoğlu kariyeri boyunca 10 farklı pozisyonda oynadı. Sol bek (66 ikili mücadele), hücuma dönük orta saha (56), sağ kanat oyuncusu (44), sağ bek (37), sol kanat oyuncusu (23), sol iç (19), sağ iç (19), orta saha oyuncusu (15), oyun kurucu (1) ve pivot (1). Onu eşsiz kılan da bu. Kadıoğlu'nun en özel yanı zekası. Hata yapmıyor, topun üzerinde sakin, oyunu iyi anlıyor, oyunu nasıl okuyacağını biliyor ve takım arkadaşlarıyla bağlantı kurabiliyor. Bu nedenle hem içeride hem de dışarıda oynayabiliyor. Avrupa Şampiyonası bittiğinde onu takip etmemiz gerekecek. 'Transfermarkt' verilerine göre 21 milyon Euro değer biçilen ve Fenerbahçe ile 2026'ya kadar sözleşmesi bulunan Kadıoğlu, doğru ellerde farklı bir kariyer çizebilir.