İspanya La Ligaİspanyol gazeteciden Arda Güler cevabı! 'Real Madrid kiralamayı düşünebilir'

İspanyol gazeteciden Arda Güler cevabı! 'Real Madrid kiralamayı düşünebilir'

10.10.2024 - 18:10 | Son Güncellenme:

İspanyol gazeteci Nicolas De Marco, Arda Güler'in Real Madrid'le anılmasına dair iddiaları cevapladı.

İspanyol gazeteciden Arda Güler cevabı Real Madrid kiralamayı düşünebilir

Real Madrid'in Türk yıldızı Arda Güler'in ara transfer dönemi için yeniden Fenerbahçe'nin gündemine geldiği iddia edilmişti. İspanyol basın mensubu Nicolas De Marco, Arda Güler'in Fenerbahçe'ye transfer ihtimaline dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Fanatik'e konuşan Nicolas De Marco, Real Madrid'in Arda Güler'i satmak istemediğini dile getirdi:

"Güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre Real Madrid'in, Arda Güler'i satmaya niyeti yok. Ancak İspanyol kulübü, daha zorlu Avrupa liglerinde tecrübe kazanması için Arda Güler'i kiralamayı düşünebilir."

İspanyol gazeteciden Arda Güler cevabı Real Madrid kiralamayı düşünebilir

Fenerbahçe'nin Arda Güler'in yıllık maaşını karşılaması durumunda pazarlıkların ilerleyebileceğini belirten Nicolas De Marco, "Eğer Real Madrid genç oyuncunun transferi için katı koşullar talep etmez ve Fenerbahçe de yıllık maaşını üstlenirse, pazarlığı ilerletebilecek bir pozisyonda olacaklardır" ifadelerini kullandı.

Arda Güler'in Real Madrid'deki geleceğini önümüzdeki 2 ayın belirleyeceğini vurgulayan Nicolas De Marco, "Real Madrid'in ilk seçeneği, Arda Güler'i takımda tutmak. Ocakta kiralık olarak bir yere gidip gitmeyeceği ise önümüzdeki iki ayda yaşanacaklara bağlı" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İspanyol gazeteciden Arda Güler cevabı Real Madrid kiralamayı düşünebilir

19 yaşındaki Arda Güler, bu sezon Real Madrid'de 10 karşılaşmada forma şansı buldu. Arda Güler, bu müsabakalarda 291 dakika sahada kaldı.

Arda Güler'in Real Madrid ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2029'da sona erecek. 19 yaşındaki on numaranın güncel piyasa değeri 45 milyon euro.

Gençlerbirliği altyapısında yetişen Arda Güler, 2019-2020 sezonu devre arasında Fenerbahçe altyapısına transfer oldu. Real Madrid, 2023-2024 sezonu başında Arda Güler'i 20 milyon euro bedelle kadrosuna kattı.

Arda Güler'in sözleşmesinde 10 milyon euroluk bonus maddesi yer alıyor. Öte yandan Fenerbahçe, Arda Güler'in bir sonraki satışından yüzde 20 pay alacak.