İspanya Haberleriİspanya'da Dani Carvajal'den Luis de la Fuente sözleri!

İspanya'da Dani Carvajal'den Luis de la Fuente sözleri!

13.07.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Real Madrid ve İspanya Milli Takımı’nın tecrübeli savunmacısı Dani Carvajal, İngiltere ile oynanacak Avrupa Şampiyonası finalinden önce COPE radyo kanalına konuk oldu.

İspanyada Dani Carvajalden Luis de la Fuente sözleri

İspanyol futbolcu, Lamine Yamal’ın maç öncesi rutininin, “otobüste uyumak” olduğunu söyledi. Carvajal burada, Rodri’yi Real Madrid’e transfer etme girişimini ve Avrupa Futbol Şampiyonasını kazanırlarsa takımın cezalarının silineceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Ayrıca, Luis de la Fuente’nin göreve gelmesinden bu yana milli takımın nasıl değiştiğine dair görüşlerini de aktaran Carvajal, Luis Enrique’nin, Katar Dünya Kupası fiyaskosunun ardından kovulmasından sonra, kuralların daha katı olduğu bir dönemden geldiklerini ve artık her şeyin biraz daha rahatladığını belirtti.

Carvajal, harika bir atmosfere sahip olduklarını vurgularken, “Yemek yerken masada cep telefonumuz olmuyor. Soyunma odasında uyum olsun diye hep aynı üniformayı giyiyoruz. Morata takımın kaptanı olduğundan karar verecek kişi odur” dedi.

Röportaj sırasında 32 yaşındaki oyuncu, Almanya’daki Avrupa Şampiyonası ile ilgili daha fazla özel ayrıntıyı da açıkladı.

MUHABİR: Şimdi finaldeyiz o yüzden şunu sormam gerekiyor: 40 gündür buradasın, eşinle görüşüyor musun?

Haberin Devamı

CARVAJAL: Yani karınızı görebilmeniz için izinli günlerimiz var... Bire bir.

MUHABİR: Ama bununla ilişki kurmak zor olsa gerek?

CARVAJAL: (Gülerek) Şey... Çok az olacak ya da hiç olmayacak. Ama bunu finale saklamanız gerekiyor ve eğer işler yolunda giderse hiçbir önemi yok.

ALVARO MORATA'YA ŞOK SÖZLER

İspanya Milli Takımı kaptanı Alvaro Morata’nın, El Mundo gazetesine verdiği röportaj ülkesinde büyük tartışma yarattı.

Yarı finalde Fransa ile karşılaştıkları maçın öncesinde yayınlanan sözlerinde tecrübeli futbolcu ‘İspanya dışında yaşadığımda daha mutluyum çünkü bu ülkede kimsenin hiçbir şeye saygısı yok’ ifadelerini kullanmıştı. El Confidencial gazetesinde “Morata, İspanya’yı utandıran bir kaptan, sadece zayıf performansından dolayı değil. Kim oluyor da İspanya hakkında kötü konuşuyor” denildi.

BOĞALAR'DA YENİ HEDEF REKOR

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde pazar günü karşılaşacak takımlardan İspanya rekor, İngiltere ise bir ilki başarmak istiyor.

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın 64 yıllık tarihinde 17. kez düzenlenen turnuvada, Almanya ile birlikte 3 kez kupaya kazanan ve bu alanda ilk sırada yer alan İspanya, kupayı 4. kez kazanarak en fazla kazanan takım rekorunu kırmayı hedefliyor. Daha önce Avrupa şampiyonluğu bulunmayan İngiltere ise üst üste ikinci kez oynayacağı finalde, evine ilk kupasıyla dönmenin peşinde.