Türkiye Haberleriİngiltere'de Gareth Southgate'e iade-i itibar! 'Tüm zamanların en iyisi olabilir'

İngiltere'de Gareth Southgate'e iade-i itibar! 'Tüm zamanların en iyisi olabilir'

12.07.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

İngiltere’yi üst üste ikinci Avrupa Şampiyonası finaline taşıyan teknik direktör Gareth Southgate için uzun zaman sonra ilk kez övgü dolu ifadeler kullanıldı. ‘Cesur değişiklikleri finale taşıdı’, ‘Tüm zamanların en iyisi olabilir’ denildi.

İngilterede Gareth Southgatee iade-i itibar Tüm zamanların en iyisi olabilir

İngiltere EURO 2024 yarı finalinde Hollanda’yı mağlup ederek finale yükseldi. Bir önceki Avrupa şampiyonasının finalinde İtalya’ya penaltılarla yenilerek kupanın uzağında kalan İngilizler, bu turnuvada şampiyonluğa ulaşabileceklerine ancak finale çıktıktan sonra tam olarak inanmaya başlayabildiler.

Haberin Devamı

ÖVGÜLER YAĞDI

Takımın teknik direktörü Gareth Southgate’i bugüne kadar çokça eleştiren Ada basını, uzun bir aranın ardından ilk kez dünkü haberlerinde deneyimli teknik adama hakkını teslim etti. The Guardain’da ‘Southgate sorgulandı ve hakarete uğradı, ama finalde İngiltere var’ başlıklı haberde “Teknik direktörün takımı, İngiltere’nin tarihi göz önüne alındığında olağanüstü bir ilerleme olarak, üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonası finalinde oynayacak” ifadeleri kullanıldı.

Haberde şöyle devam edildi: “Kendi taraftarlarının plastik bardaklarından kaçan ve İngilizlerin öfke ile hayal kırıklıklarının paratoneri haline gelen, amansızca dirençli Southgate için buradaki zafer başka açılardan da önemli. Takımı şimdi bu turnuvada üst üste ikinci finalinde oynayacak, Southgate öncesi tarihinde bir finale ulaşmış bir ülke için olağanüstü bir ilerleme. İngiltere’nin tüm zamanların en başarılı teknik direktörü olma konusunda haklı bir davaya sahip.”

Haberin Devamı

ESPN’in Britanya edisyonunda ‘Southgate’in cesur ve geç gelen değişiklikleri İngiltere’yi 2024 Avrupa Şampiyonası finaline taşıdı’ başlıklı bir makale yayınlandı. Bir yandan çekincelerin de sürdüğü eklendi ‘Tek seferlik olabilir. Turnuva rekoru gelmiş olsa da, ona yönelik eleştiriler devam edecek: yarı final, çeyrek final, final. Ancak İngiltere artık Southgate’in ölümsüzlüğe ulaşmak için bir kez daha haklı çıkması gereken bir konumda.’

Yazarlar