GalatasarayGalatasaray ilk hazırlık maçında mağlup! Metehan Baltacı'nın çabası yetmedi

Galatasaray ilk hazırlık maçında mağlup! Metehan Baltacı'nın çabası yetmedi

11.07.2024 - 22:28 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Avusturya kampındaki ilk hazırlık maçında LASK Linz'le karşılaştı. Gol düellosuna sahne olan maçtan sarı-kırmızılılar 3-2'lik mağlubiyetle ayrıldı.

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya’da sürdüren Galatasaray, kamptaki ilk hazırlık maçında LASK Linz ile karşı karşıya geldi. D-Smart GO’dan canlı yayınlanan maç gol düellosuna sahne olurken sarı-kırmızlılar sahadan 3-2'lik mağlubiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

LASK Linz, mücadelenin ilk yarısını 23’üncü dakikada Leo Dubois’nın kendi kalesine attığı golle 1-0 üstün geçti. Sarı-kırmızılı ekip, 56’ncı dakikada Metehan Baltacı’nın golüyle skora denge getirdi. 64’üncü dakikada Lucas Copado’nun kaydettiği golle LASK Linz tekrar öne geçerken; 71’inci dakikada bir kez daha Metehan Baltacı sahneye çıktı ve 2-2’lik eşitliği sağladı. Avusturya ekibi, 85’inci dakikada Moussa Kone’nin golüyle karşılaşmayı 3-2 kazandı.

 

GALATASARAY İLK HAZIRLIK MAÇINDA MAĞLUP OLDU

Maçın 90 dakikası LASK Linz'in 3-2'lik üstünlüğü ile sona erdi. Sarı-kırmızılılar bir sonraki maçında Fortuna Düsseldorf ile karşılaşacak.

LASK LINZ BİR KERE DAHA ÖNE GEÇTİ

Lask Linz 85. dakikada Kone'nin golüyle yeniden öne geçti. 

METEHAN BALTACI FIRTINASI

Galatasaray'ın 21 yaşındaki genç yeteneği Metehan Baltacı 71. dakikada yine sahneye çıktı ve skoru 2-2'ye getiren golü kaydetti.

Yusuf Demir'in uzun pasının ardından Metehan ceza sahası içerisinde topla buluştu. Genç futbolcunun gönderdiği top kaleye yöneldi ve direğe çarparak ağlarla buluştu.

Haberin Devamı
LASK LINZ YENİDEN ÖNE GEÇTİ

Karşılaşmanın 64. dakikasında Lask Linz yeniden öne geçti. Ljubicic'in pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Copado, vuruşunda fileleri havalandırdı. 

MAÇA DENGE GELDİ

Galatasaray, 56. dakikada Metehan Baltacı'nın golüyle skoru dengeye getirdi.

Driens Mertens’in kullandığı serbest vuruşta, Metehan Balcı attığı kafa golüyle skora dengeyi getiren golü kaydetti

BATSHUAYİ KAÇIRDI

Maçın 52. dakikasında Batshuayi yine gole çok yaklaştı. Mertens'in ortasında Belçikalı yıldız kafa vuruşunu yaptı ancak top üstten auta gitti.

Haberin Devamı
İKİNCİ YARI BAŞLADI

Galatasaray'ın LASK Linz ile karşı karşıya geldiği mücadelenin ikinci 45 dakikası başladı. 

İLK YARI SONA ERDİ

Mücadelede ilk yarı LASK Linz'in 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

TOP DİREKTEN DÖNDÜ

Galatasaray bir kez daha gole yaklaştı. 38. dakikada Torreira ceza sahası dışından topa sert vurdu, önce savunmaya ardından da yakın direğe çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

Haberin Devamı
BATSHUAYİ GOLE YAKLAŞTI

Maçın 29. dakikasında Galatasaray'ın yeni transferi Batshuayi, sarı-kırmızılı ekipteki ilk golüne yaklaştı. Belçikalı yıldızın ceza sahası içerisindeki şutunda savunma araya girdi ve gole izin vermedi.

İLK GOL GELDİ

Lask Linz, 23. dakikada Dubois'in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. 

Savunma arkasına sarkan Bello, ceza sahası içerisinde topu içeriye çevirdi. Dubois'dan seken top ağlarla buluştu.


G.SARAY GOLE YAKLAŞTI

Mücadelenin 10. dakikasında Galatasaray gole yaklaştı. Ceza sahası dışında topla buluşan Oliveira vuruşunu yaptı. Kaleci Lawal topu kornere çeldi ve gole izin vermedi.

Haberin Devamı
İLK DÜDÜK GELDİ

Galatasaray'ın LASK Linz'le karşılaştığı mücadelede ilk düdük geldi.

GECİKMELİ BAŞLAYACAK

LASK Linz - Galatasaray maçı, stadyum dışındaki trafik sebebiyle 10 dakika gecikmeli başlayacak.

GALATASARAY'IN 11'İ BELLİ OLDU

Galatasaray'ın LASK Linz karşısındaki ilk 11'i şu şekilde:

Günay, Dubois, Metehan, Berkan, Köhn, Torreira, Oliveira, Tete, Mertens, Zaha, Batshuayi

Haberin Devamı
SIRADA 4 MAÇ VAR

Galatasaray; Icardi, Muslera, Mertens, Batshuayi, Zaha, Ziyech, Torreira gibi yıldızlarıyla Linz maçının ardından Fortuna Dusseldorf, Trencin, Lecce ve Parma ile karşılaşacak. Takvimde yer alan tüm maçlar D-Smart GO’dan yayınlanacak.

11 Temmuz Perşembe

20.30 - Lask Linz - Galatasaray

15 Temmuz Pazartesi

20.30 - Galatasaray - Fortuna Düsseldorf

18 Temmuz Perşembe

20.30 - Galatasaray - Trencin

24 Temmuz Çarşamba

20.30 - Galatasaray - Lecce

27 Temmuz Cumartesi

20.30 - Galatasaray - Parma

 

G.SARAY'IN MAÇLARI D-SMART'TA

Galatasaray’ın hazırlık ve Avrupa Kupaları Ön Eleme Turu maçlarını ekrana getiren D-Smart, bu sezon da Sarı-Kırmızılılar’ı ilk kez canlı yayında seyirciyle buluşturacak. Son şampiyon, 11-27 Temmuz tarihleri arasında LASK Linz’in ev sahipliğindeki organizasyonda 5 maç yapacak. Aslanlar, LASK Linz’in yanı sıra Fortuna Düsseldorf, Trencin, Lecce ve Parma ile de maçlar yaparak yeni sezona hazırlanacak. Galatasaray’ın hazırlık maçlarının tamamı sadece D-Smart ve D-Smart GO’da canlı olarak yayınlanacak.

DOLU STADYUMDA ASLAN ŞOVU

Avusturya’nın Linz şehrinde Raiffeisen Arena’da oynanacak karşılaşmada, 17 bin 500 seyirci kapasiteli stadyumun tamamen dolması bekleniyor.

İLK HAZIRLIK MAÇI

Son şampiyon Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları kapsamında ilk maçına çıkıyor. Sarı-kırmızılıların Avusturya kampındaki ilk rakibi, ev sahibi Lask Linz olacak. Galatasaray-Lask Linz karşılaşması, bu akşam 20.30’da başlayacak.

Yazarlar