Dünyadan FutbolHull City'de Tan Kesler'den Ozan Tufan transferi cevabı! Abdülkadir Ömür sözleri

Hull City'de Tan Kesler'den Ozan Tufan transferi cevabı! Abdülkadir Ömür sözleri

14.07.2024 - 18:01 | Son Güncellenme:

Hull City Başkanvekili Tan Kesler, Championship ekibinin transfer çalışmalarına dair konuştu. Premier Lig'i hedeflediklerini belirten Tan Kesler, Ozan Tufan transferinde yaşanan süreci aktardı.

Hull Cityde Tan Keslerden Ozan Tufan transferi cevabı Abdülkadir Ömür sözleri

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City'de başkanvekili olarak görev yapan Tan Kesler suskunluğunu bozdu. Premier Lig'i hedeflediklerini vurgulayan Tan Kesler, Türk futbolcuları takip ettiklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Ozan Tufan'ın Trabzonspor'a transfer süreci hakkındaki soruyu cevaplayan Tan Kesler, Abdülkadir Ömür'le ilgili övgüde bulundu.

Premier Lig hedefine geride kalan sezonda çok yaklaştıklarını belirten Tan Kesler, "Bir hayalimiz, hedefimiz var, o da Premier Lig. Geçen sene çok yaklaştığımız bir play-off var. İngiltere'de çok ciddi ilgi, alaka topladık. Çünkü çok güzel bir takım kurduk. Play-off'un tam kapısından döndük. Bu hayalimizi hep devam ettirmek istiyoruz. Acun Bey de hep söylüyor, bu sene yeniden yapılanıp Premier Lig'e doğru, en kötü play-off hedefiyle yola çıktık" açıklamasını yaptı.

Acun Ilıcalı'nın Türk olması nedeniyle Türk futbolculara öncelik tanıdıklarını vurgulayan Tan Kesler, "Premier Lig'de Brentford nasıl bir Danimarka ekolünü temsil ediyorsa, Wolverhampton nasıl Portekiz ekolünü takip ediyorsa, bunların temelinde sahiplerinin oradan olması var. Acun Bey'in Türk olması, hem çok milliyetçi olması, hem ülkesini çok sevmesi, ülkesini yurt dışında temsil etmesi nedeniyle biz de Türk oyunculara hep öncelik tanıyoruz. Ama doğru oyuncu" dedi.

Haberin Devamı

Abdülkadir Ömür'ün bir bayrak taşıyıcı olabileceğine dikkat çeken Tan Kesler, "Abdülkadir bize katıldı. Çok potansiyelli bir oyuncu. Bence artık Avrupa potansiyelini göstereceği arenaya ihtiyacı vardı. Kendisinin de Türk futbolcular adına çok ciddi bir bayrak taşıyıcı olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Hull Cityde Tan Keslerden Ozan Tufan transferi cevabı Abdülkadir Ömür sözleri

Türk futbolcuları takipte olduklarını belirten Tan Kesler, "Birçok Türk futbolcusunu takip ediyoruz. Bu jenerasyonun parçasından yararlanmak bizim için çok önemli" diye konuştu.

Ozan Tufan'ın Trabzonspor'a transferini TRT Spor'a verdiği röportajda yanıtlayan Tan Kesler şu sözleri dile getirdi:

"Abdülkadir'in süreciyle ilgili başkanımızın Trabzonspor'la çok doğru bir ilişkisi vardı. O dönemdeki dostluk Ozan'a da yansıdı. Kendisi yönetti. Ozan çok mutluydu, böyle bir talebi olduğunu iletti. Başkanımız hoş gördü. Trabzonspor camiası da ona bir para ödedi. Bunun doğrultusunda bütün taşlar yerine oturdu. Biz de destekledik."

Haberin Devamı

Hull Cityde Tan Keslerden Ozan Tufan transferi cevabı Abdülkadir Ömür sözleri

Jaden Philogene'ye olan ilgiye dair gelen soruyu cevaplayan Tan Kesler, "Yaklaşık 5 Premier Lig takımı onun için çaba sarf ediyor. Kendi kulübünün geri satın alma hakkı var. Avrupa'dan Stuttgart ile konuştuk. Barcelona'dan resmi olarak satın alma opsiyonlu kiralama teklifi aldık. Aklıma gelenler bunlar. Bizim 14-15 maçımıza scout geldi ve onu izledi. Sona geldik. Onu yeni yolculuğuna uğurlayacağız gibi gözüküyor. Kulübümüze de çok ciddi gelir getirerek gidecek" açıklamasını yaptı.

Yazarlar