BeşiktaşHasan Arat: Kartal'ı salıncağa bindirmeye kimsenin gücü yetmez!

Hasan Arat: Kartal'ı salıncağa bindirmeye kimsenin gücü yetmez!

04.08.2024 - 00:26 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Süper Kupa'da Galatasaray'ı 5-0 mağlup ettikleri maçın ardından konuştu.

Hasan Arat: Kartalı salıncağa bindirmeye kimsenin gücü yetmez

Turkcell Süper Kupa finalinde Galatasaray'ı 5-0 yenerek kupanın sahibi olan Beşiktaş'ta başkan Hasan Arat, sezona önemli bir başlangıç yaptıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Arat, "Beşiktaş çok büyük bir camia. Sıkıntılı bir sezon geçirmesine rağmen yönetime geldiğimiz 8 ay içinde 2 kupa kazandık. Bu sadece sezon başlangıcıdır. Bu bir habercidir. Biz şu anda 11. kupamızı kazandık. Bir kupamızı saymıyorlar ama federasyona müracaatımızı yapacağız. Şu anda Süper Kupa'daki rekor Beşiktaş'a geçiyor. Beşiktaş bugün çok iyi oynadı. Hocamız ve teknik ekibimiz çok iyi hazırlandı. İkinci başkanımız Hüseyin Yücel önemli hamleler yaptı. Biz Beşiktaş camiası olarak bu gururlu günü yaşamanın mutluluğu içindeyiz. Önemli olan bundan sonra ligdir. Bu kupa güzel bir müjdedir. Son derece centilmence maç geçti. Maç sonunda madalya töreninde her iki takımın bu anlayışı göstermesi çok sportmence oldu. Türkiye'ye iyi bir örnek oldu. Bu örneklerin devam etmesini diliyoruz." dedi.

Haberin Devamı

"EN BÜYÜK TRANSFER MUSTAFA HEKİMOĞLU'YDU"

Yeni transferlerin performansına da değinen Arat şunları kaydetti:

"Bugünün en büyük transferi Mustafa Hekimoğlu'ydu. Onu takip edin. Ciro Immobile dünyada kendini kanıtlamış bir oyuncu. Bu bir takım oyunu. Bu takım oyununda hocadan tüm ekibe kadar Beşiktaş hiç olmadığı kadar konsantreydi. Çok iyi çalıştılar. İyi bir kamp dönemi geçirdiler. Tüm arkadaşlarım büyük emek verdi. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Gelecek hafta lige başlıyoruz. Beşiktaş yarın sabah yeni hedefine koşmak zorundadır. Eksiklerimiz varsa onu tamamlayacağız. Hocamız Türkiye'deki ilk maçında tarihi bir skor elde etti. Taraftar bağrına bastı. Bir hocanın ilk maçında bu kadar sevgi gösterisiyle karşılaşması ender bir olaydır. Sezon boyunca aynı desteği umarım görürüz ve taraftarımız takımımızı tüm Türkiye'de ve Avrupa'da destekler."

Yeni transferlerle ilgili bir soruya Hasan Arat, "Transfer için Beşiktaş profesyonel bir sistem kurdu. O sistem devam ediyor. Eylül 15'e kadar hem gidenler hem kalanlar olacak. Her türlü desteği göstereceğiz. Beşiktaş bugün Onana'yı da kazandı. Onu da transfer olarak görün. Beşiktaş iyi yolda. Lig uzun, Avrupa kupası var. Temkinli, planlı devam etmek zorundayız." diye cevap verdi.

Haberin Devamı

Skor konusunda temkinli bir tahminde bulunduğunu söyleyen Arat, geçen sezon Galatasaray'ın, kazandığı maçtan sonra sosyal medyadan paylaştığı mesajı hatırlatarak, "Bütün yönetim kurulu maçı önemli bir skorla alacağımızı söylediler. Spor öyle kolay bir şey değildir. Bugün Beşiktaş çok iyi oynadı, hak ederek güzel bir skor elde etti. Önemli olan bunun devamlılığıdır. Umarım bu devamlılığı sağlayacağız. Camialara mesaj vermek istiyorum. Bu yıl bizim sahamızdaki bir maç sonucunda rakip camiamız hoş olmayan bir tweet atmıştı. Kartalı salıncağa bindirmişti. Kartal'ı salıncağa bindirmeye kimsenin gücü yetmez. Kartal gelir burada gerekeni yapar. Türkiye'nin en centilmen kulübü olarak böyle bir girişimde bulunmayacağız. Bu galibiyeti soğukkanlılıkla ve vakurla yaşayacağımızı bilmenizi istiyorum. Hiçbir büyük camianın, diğer büyük camiaya karşı bu tip konulara girmemesini tavsiye ediyorum. Bunları unutalım, Beşiktaş camiası üzülmüştür ama futbolcularımız cevabı sahada verdi. Camiamla gurur duyuyorum. Allah, Beşiktaş'ı ve Türkiyemizi nazarlardan korusun." şeklinde konuştu.