Dünyadan FutbolHalil Umut Meler, İsviçre - Danimarka maçını yönetti! Penaltı ve gol iptali kararı

Halil Umut Meler, İsviçre - Danimarka maçını yönetti! Penaltı ve gol iptali kararı

16.10.2024 - 00:28 | Son Güncellenme:

UEFA Uluslar Ligi grup aşaması 4’üncü haftasında bugün A ve C Ligi’nde toplam 8 karşılaşma oynandı. A Ligi Grup 4’te İsviçre ile Danimarka arasında oynanan mücadeleyi Türk hakem Halil Umut Meler yönetti.

Halil Umut Meler, İsviçre - Danimarka maçını yönetti Penaltı ve gol iptali kararı

UEFA Uluslar A Ligi Grup 3’te İsviçre sahasında Danimarka’yı konuk etti. Kybunpark’ta oynanan karşılaşmayı Türk hakem Halil Umut Meler yönetti. Halil Umut Meler’in yardımcılıklarını ise Kerem Ersoy ile Çağlar Uyarcan üstlendi. Karşılıklı pozisyonlarla geçen mücadele 2-2 eşitlikle sonuçlandı. Ev sahibi ekip İsviçre’nin gollerini 26’ncı dakikada Remo Freuler ve 45+1’inci dakikada penaltıdan Zeki Amdouni attı. Danimarka’nın golleri ise 27’nci dakikada Gustav Isaksen ve 69’uncu dakikada Christian Eriksen’den geldi. Bu sonucun ardından İsviçre gruptaki ilk puanını aldı. Danimarka ise puanını 7 yaptı.

Haberin Devamı

Öte yandan Halil Umut Meler, karşılaşmada 3 kez kartına başvurdu. İsviçre’de Nico Elvedi ile Fabian Rieder’e kartını gösteren Meler, Danimarka’da ise Rasmus Kristensen’e sarı kartını çıkardı. Halil Umut Meler 45+1’inci dakikada İsviçre lehine penaltı kararı verirken, 53’üncü dakikada da Danimarka’nın golünde pozisyonu VAR’dan izleyerek ofsayt gerekçesiyle iptal etti.

UEFA Uluslar Ligi’nde bugün alınan sonuçlar şu şekilde:

A Ligi Grup 1:

İskoçya – Portekiz: 0-0

Polonya – Hırvatistan: 3-3

A Ligi Grup 4:

İsviçre – Danimarka: 2-2

İspanya – Sırbistan: 3-0

C Ligi Grup 2:

Kosova – Güney Kıbrıs: 3-0

Litvanya – Romanya: 1-2

C Ligi Grup 3:

Belarus – Lüksemburg: 1-1

Kuzey İrlanda – Bulgaristan: 5-0