Halil Özer

Halil Özer

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray iki puan kaybedince bu maç tabii ki çok önemli hale geldi.
Fenerbahçe iyi mi oynadı? Hayır.
Ama ne yapıp edip üç puanı aldı. Böyle bir hafta da Mou’nun iyi oyuna bakacağını sanmıyorum. Önemli olan aradaki farkı kapatmaktı. Onu da başardı.
Şimdi ilk yarıya bakalım. 5. dakikanın dışında pozisyon yok. Bir iki cılız şut var o kadar.
Neden mi?
Çünkü iki 6 numarayla oynamak orta alanı üretken olmaktan uzaklaştırdı. Tadic de yine sağ kanatta olunca tek yol Maximinn’e verilen toplara kaldı. Başka arayış yok. Rakip oraya önlem alınca Fenerbahçe ilk yarı ne yaptığını bilmez halde dolaştı. Presi de yapamadı, koordine de olamadı, akan oyunda hiçbir pozisyona giremedi. Tabii bir de Szymanski’yi unutmamak lazım. Oyunun başında kaçırdığı gol inanılmaz. Sadece o değil. Sahada hiçbir varlık gösteremedi. Tabii Fred de nedendir bilmiyorum kulübede olunca Fenerbahçe ilk yarıda yetersiz futbola mahkum oldu.
Bu görüntüden sonra Mou’nun bu şekilde devam etmesi mümkün değildi. İsmail’i çıkarıp yerine Fred’i alarak en doğru hamleyi yaptı. Bu bile Fenerbahçe’nin tüm oyununun değişmesine neden oldu.  Üstelik Fred girince Szymanski’nin şekli de değişti. Özellikle ilk golde büyük katkısı var, ikinci golde de rol alan aktörlerden birisiydi.
Mou’nun değişiklikleri ile ikinci yarı çok rahat geçti. Zaten zayıf olan rakip orta alanı tamamen Fenerbahçe’ye verdi. Ayrıca üretkenlik de arttı.
Portekizli teknik adam için eleştiriler var. Ancak şunu düşünmek lazım. Bu adam böyle. Yani garantici. Bu özelliği ile onca kupayı kaldırdı. O yüzden ben bekleme taraftarıyım. Ayrıca o da ülkemize gelen her ünlü teknik direktör gibi bizim ligi küçümsedi. Bunun bedelini de ödedi. Ben dersini aldığını düşünüyorum. Ayrıca bu maç bir kader maçıydı. Hem psikolojik üstünlüğü tamamen rakibe kaptırmama, hem de puan farkını kapatmak adına.Sonuç olarak Fenerbmahçe kötü de oynasa haklı bir galibiyet aldı. Taşlar yerine oturunca sonuç kendiliğinden geldi.
Hakem konusuna girmek istemiyorum. Ancak ilk yarının hemen başındaki pozisyon çok tartışılır. TFF gol teknolojisini ısrarla niye almak istemez gerçekten merak ediyorum. Bu tip pozisyonları VAR değil çip çözer.