Türkiye Haberleri Hakan Çalhanoğlu: Herkesin sorumluluk alması gerekiyor!

Hakan Çalhanoğlu: Herkesin sorumluluk alması gerekiyor!

27.06.2024 - 01:38 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımı kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Çekya maçının ardından konuştu.

Hakan Çalhanoğlu: Herkesin sorumluluk alması gerekiyor

EURO 2024 F Grubu'nun 3'üncü haftasında A Milli Futbol Takımı, Çekya karşısında sahadan 2-1 galip ayrıldı. A Milli Futbol Takımı'nın ilk golünü atan Hakan Çalhanoğlu müsabakanın ardından açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Mutlu olduklarını belirten Hakan Çalhanoğlu, "Mutluyuz, grubu geçtik, hedefimiz oydu. Portekiz maçından sonra çok üzerimize gelindi. Biz sessiz kalmaya çalıştık. İşimize odaklandık. Bugün 10 kişi kalmalarına rağmen bizi zor durumda bıraktılar. Daha iyi çalışmamız gerekiyor. Zor durumda kaldık, bizi zorladılar. Ama Allah'a şükür sonuçta grubu geçtik ve mutluyuz" dedi.

Eleştirilere değinen Hakan Çalhanoğlu, "Biz içeride kendi aramızda çok konuşuyoruz. Dışarıdan gelen yorumlar ve eleştiriler olacak ama ağır olunca bazen konuşmamız gerekiyor. Ağır eleştiri özellikle gençlerimiz çok üzülüyor. Biz bunu konuştuk. Sahada, idmanlarda herkesin morali yerinde. Bu maçı kazanacağımızı biliyorduk çünkü herkesin morali yerindeydi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Herkesin daha fazla sorum alması gerektiğini vurgulayan Hakan Çalhanoğlu, "Bazı şeyleri daha iyi yapmamız gerekiyor. Daha çok sorumluluk almamız gerekiyor. Sadece ben değil, herkesin sorumluluk alması gerekiyor. Arkadan daha iyi oyun kurabilirdik bugün. Bunun analizlerini yapacağız. Takımın morali gayet iyi. Arkadaşlık güzel. Dışarıdan gelen şeyler, içeriye girmez, giremez de! Ben buna izin vermem, takım arkadaşlarım, kardeşlerim de izin vermez" ifadelerini kullandı.

İsmail Yüksek'in geri dönüşü hakkında konuşan Hakan Çalhanoğlu, "Beni rahatlatabilecek oyuncular da lazım. İsmail'in ne kadar iyi olduğunu biliyoruz. Bugün top bizde değilken üçlü oynadık; Salih, ben ve İsmail. Top bizdeyken 4-2-3-1'e geçtik. Hocamız orta sahayı daha sağlam tutmak istedi. Hocanın taktiksel anlayışına çok saygı duyuyoruz ve herkes de buna ayak uydurmaya çalışıyor. İsmail'in gelmesi tabii ki beni rahatlatıyor" dedi.

Heyecana dikkat çeken Hakan Çalhanoğlu, "Acaba her zaman olur, sonuçta maç 90 dakika. Heyecan artmaya başlıyor, oyun dengeniz kayboluyor. Baskı var. Bunu kaldıracak oyuncularımız var sahada ama onlar da bu heyecanı yaşıyor. Birçok arkadaşımın ilk Avrupa kupası. Bunları çalışmalı ve daha iyi olmamız gerekiyor" yorumunda bulundu.

Aşırı eleştiriyi kabul etmediğini belirten Hakan Çalhanoğlu, "Can-ı gönülden söylüyorum, eğer eleştiri geliyorsa bana gelsin. Yeterki genç arkadaşlarıma gelmesin. Onlar rahat olsun. Onlar bizim için çok değerli. Kaptan olunca normal bu işler. Kabul ediyorum ama aşırı eleştiriyi kabul etmiyorum. Çünkü ben istersem konuşabilirim. Söylediklerim de olur ama söylemiyorum. Zamanı gelince söylerim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gol atacağını hissettiğini dile getiren Hakan Çalhanoğlu, "Dün herkese golüm var dedim, hissettim ve çok şükür attım. Golü bir kenara bırakalım. Önemli olan gruptan çıkmaktı. Avusturya önemli bir takım. Bizim aklımızda hala 6-1 var. O yüzden çok iyi hazırlanacağız" dedi.

Son olarak taraftarlara seslenen Hakan Çalhanoğlu, "Çok teşekkür ederim. Takıma destek çıkalım. Her zaman olumlu düşünelim. Dışarıdan gelen yorumları dinlemeyelim. Takım iyi, bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Her zaman bizi desteklediler. Onları mutlu etmek bizim sorumluluğumuz. Biz böyle devam edersek daha başarılı oluruz" ifadelerini kullandı.