BeşiktaşGiovanni van Bronckhorst: Beyaz bir sayfa açalım!

Giovanni van Bronckhorst: Beyaz bir sayfa açalım!

20.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın hocası Giovanni van Bronckhorst, Konyaspor maçından galibiyetle ayrılmak zorunda olduklarının altını çizdi, “Son paslar ve final vuruşlarında daha becerili olmalıyız. Kazanalım ve beyaz bir sayfa açalım” dedi.

Giovanni van Bronckhorst: Beyaz bir sayfa açalım

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında bugün sahasında Tümosan Konyaspor’la kritik bir puan mücadelesine çıkacak. Kartal milli ara öncesi oynadığı son maçta Gaziantep FK ile deplasmanda 1-1 berabere kalırken eleştiri oklarına hedef olmuştu.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst, Konyaspor maçı öncesi oyuncularıyla gerçekleştirdiği son toplantıda uyarılarda bulundu. Hollandalı teknik adam, milli aranın ardından çıkacakları ilk müsabakayı kazanmak zorunda olduklarının altını çizdi.

Futbolcularından Gaziantep FK beraberliğini unutmalarını isteyen siyah-beyazlı hocanın, “Gaziantep’te rahatlıkla kazanabilirdik ancak son dakika golüyle 2 puan kaybettik. Yakaladığımız fırsatları iyi değerlendirseydik böyle bir kayıp yaşamazdık. Son paslar ve final vuruşlarında hem dikkatli hem de daha becerili olmak zorundayız. Gaziantep maçındaki gibi kaçan gollerin faturası ağır olabiliyor. Bu sorunu Trabzonspor deplasmanında da yaşamıştık. Hatta kendi evimizdeki Frankfurt maçında da kaçırdığımız goller yüzünden mağlup olduk. Konyaspor maçını mutlaka kazanalım ve beyaz bir sayfa açalım” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Konya karşılaşmasının ardından Lyon (D) ve Galatasaray (D) ile çok kritik iki maç oynayacaklarına da vurgu yapan Giovanni van Bronckhorst, bu zorlu virajı başarılı biçimde dönebileceklerine inandığını sözlerine ekledi.

SEMİH KILIÇSOY YENİDEN İLK 11'E

Kartal’ın genç golcüsü Semih Kılıçsoy, Konyaspor maçıyla birlikte ilk 11’e dönüş yapacak. Semih, Beşiktaş’ın Trendyol Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı üst üste 7 maçta yedek soyunmuştu. Yıldız oyuncuya 11’de görev vermemesi yüzünden tepki toplayan Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst sonunda bu konudaki fikrini değiştirdi.

Hollandalı teknik adam, Semih Kılıçsoy’a bugün 11’de forma verecek. Yetenekli futbolcu yine sol kanatta görev yapacak. Sakatlığı bulunan Milot Rashica’nın yokluğunda ise sağ kulvarda Joao Mario yer alacak.

Semih Kılıçsoy ligde en son Antalyaspor’la 18 Ağustos’ta oynanan 2. hafta maçında ilk 11’de sahaya çıkmıştı. Sivasspor, Trabzonspor, Eyüpspor ve Kayserispor maçlarında ikinci yarılarda oyuna dahil olan Semih, Gaziantep FK ile oynanan son karşılaşmada ise hiç süre alamamıştı. Başarılı oyuncu, Avrupa’daki Ajax ve Frankfurt maçlarında da ikinci yarılarda görev yaptı.