12.11.2021 - 20:50 | Son Güncellenme:
Süper Lig'de özellikle dış sahada oynadığı maçlarda istediği sonuçları elde edemeyen Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde ise başarılı performansını devam ettirdi. Grupta oynanan ilk 4 maçın sonunda lider konumda yer alan sarı-kırmızılıların, tecrübeli santraforu transfer etmek için çalışmalara başladığı belirtildi.
Galatasaray'da kış transfer dönemi için çalışmaların başlama noktasını Teknik Direktör Fatih Terim işaret etmişti. Süper Lig'de sezon başında açıklamalarda bulunan tecrübeli çalıştırıcı, transfer görüşmeleriyle ilgili "Herkesin bilip de bizim bilmediğimiz kimse yok" ifadesiyle taramalarını tüm dünya genelinde yaptıklarını işaret etti.
Tecrübeli çalıştırıcının bu sözlerinin ardından Burak Elmas'ın da kurmaylarıyla bir araya geldiği öğrenildi. Genç Başkan'ın tecrübeli çalıştırıcının talebi sonrası 28 yaşındaki santraforu transfer listesinin başına aldığı ifade edildi.
Ajansspor'un haberine göre; Galatasaray'da koordineli bir şekilde çalışan teknik heyet ve yönetimin transfer listesinin başına Marko Livaja'yı aldığı öğrenildi. Sarı-kırmızılılarda 28 yaşındaki golcüyü takıma kazandırmak için kısa süre içerisinde harekete geçileceği aktarıldı.
Hırvatistan Ligi ekiplerinden Hajduk Split'te forma giyen tecrübeli hücumcu daha önce Süper Lig'in devleri Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un da gündemine gelmişti. Hırvat golcünün adı özellikle geçtiğimiz yaz transfer döneminde siyah-beyazlılar ile oldukça uzun süre anıldı.
Takımının vazgeçilmez ismi haline gelen Marko Livaja bu sezon 16 resmi mücadelede şans buldu. 28 yaşındaki golcü futbolcu bu karşılaşmalarda rakip fileleri 11 kez havalandırma başarısı gösterdi. Tecrübeli oyuncu aynı zamanda takım arkadaşlarına 3 asist yaptı.
Hırvatistan futbolunun en önemli potansiyellerinden olarak gösterilen ancak bir türlü istenilen seviyede performans sergileyemeyen Marko Livaja şu ana kadar 10 kez milli olma sevinci yaşadı. 28 yaşındaki futbolcu bu karşılaşmalarda 2 gol kaydetti.
Hırvatistan Ligi ekiplerinden Hajduk Split'te forma giyen Marko Livaja'nın kulübüyle olan sözleşmesi 2024'te sona erecek. Tecrübeli santraforun güncel piyasa değeri 3 milyon 500 bin euro olarak gösteriliyor.
Kariyerine ülkesinde başlayan Marko Livaja; Omladinac, Dinamo Zagreb, Inter, Lugano, Cesena, Atalanta, Rubin Kazan, Empoli, Las Palmas, AEK Atina ve Hajduk Split'te forma şansı buldu. Tecrübeli oyuncu zaman zaman şans verilmesi halinde on numara pozisyonunda da görev aldı.
Galatasaray'ın Mısır Ligi ekiplerinden Zamalek'ten satın alma opsiyonuyla birlikte kiraladığı Mostafa Mohamed konusunda henüz net bir karar alınmadı. 23 yaşındaki futbolcunun sözleşmesindeki opsiyon maddesinin devreye girmesini performansı etkileyecek.
Sarı-kırmızılıların Brentford'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Halil Dervişoğlu da daha tam olarak istenilen seviyeye gelemedi. Galatasaray'da ilk sezonunda iyi bir performans sergileyen 21 yaşındaki santrafor, ikinci döneminde o performansı yakalayamadı.
Galatasaray'da sezon başında takımdan gönderilmesi beklenen ancak istenilen düzeyde teklifin gelmemesi nedeniyle takımda kalan Mbaye Diagne, sarı-kırmızılı taraftarlarla arasında olan buzları eritti. Galatasaray tribünleri son dönemde 30 yaşındaki Senegalli için destek tezahüratları yapmaya başladı.