18.08.2021 - 07:05 | Son Güncellenme:
Fenerbahçe Kulübü, Adana Demirspor maçının ardından transferde gaza bastı. Sarı-lacivertliler; Serdar Dursun'un Adana Demirspor maçında sakatlanması sonrası harekete geçti. Fenerbahçe'nin forvet transferini açıklayacağı günü Mehmet Demirkol duyurdu.
Fenerbahçe, Süper Lig'in ilk haftasında Adana Demirspor'a konuk oldu. Sarı-lacivertliler; Mesut Özil'in 46'ncı dakikada attığı golle Akdeniz deplasmanından 3 puanla döndü. Fenerbahçe'de oyuna ikinci yarıda dahil olan Serdar Dursun sakatlanarak yerini Nazım Sangare'ye bıraktı.
Fenerbahçe Kulübü, Serdar Dursun'un köprücük kemiğinde kırık tespit edildiğini duyurdu. Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada, "Süper Lig'in ilk haftasında Adana Demirspor ile oynadığımız maçta sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan oyuncumuz Serdar Dursun'un yapılan tetkikleri sonucunda köprücük kemiğinin kırıldığı anlaşılmıştır. Oyuncumuzun tedavisine başlanmıştır" ifadeleri kullanıldı.
Mehmet Demirkol, Fenerbahçe'nin transfer gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Demirkol, sarı-lacivertlilerin forvet transferini açıklayacağı günü, "Fenerbahçe'den yarın bir santrfor açıklaması gelecek galiba. Bakambu ve Sörloth'un dışında bir isim bekliyorum" ifadeleriyle duyurdu.
Alexander Sörloth ve Cedric Bakambu'nun dışında bir ismi kadrosuna katacağını vurgulayan Demirkol, "Sörloth ihtimalini Pereira geldiği gün söylemiştim ama duyumculuk yapmayayım. Çok isim dönüyor etrafta ama daha böyle değişik bir isim duydum" dedi.
Leipzig'de kadro dışı kalan ve transferi açık opsiyon haline gelen Sörloth için Leipzig, kiralama opsiyonunu devre dışı bırakarak 15 milyon euro bonservis bedeli talep ediyor. Alexander Sörloth transferinin bonservis bedeli ile gerçekleşmeme ihtimalini karşılık Fenerbahçe alternatif isimler ile de görüşmelerini diri tutuyor.
Fenerbahçe'de forvet transferinde ilk sıralarda yer alan bir diğer isim Cedric Bakambu. Sarı-lacivertliler; Serdar Dursun'un sakatlanması sonrası forvet transferinde düğmeye bastı. Listedeki adaylardan birisinin Cedric Bakambu olduğu ortaya çıktı.
Dembele'nin kiralık transferi için Lyon ile görüşmelerini sürdüren Fenerbahçe, 25 yaşındaki Fransız golcüyü satın alma opsiyonlu kiralık olarak transfer etmek istiyor; Lyon ise, Dembele'yi bonservis bedeli ile elden çıkartmayı planlıyor.
Fulham ile sözleşmesi 2024 Haziran ayında sona erecek olan 26 yaşındaki Mitrovic için de nabız yoklayan Fenerbahçe, Sırp futbolcunun kariyerine Premier Lig'de oynayan bir takımda devam etmek istemesinden dolayı en azından şu anda çıkmazda...