15.08.2019 - 17:21 | Son Güncellenme:
Her yıl İngiltere’de Brockworth kentindeki Cooper's Hill'de yapılan geleneksel Peynir Yuvarlama Festivali'nin tarihinde hangi olayın yattığını İngilizler de bilmiyor. Tepeden aşağıya yuvarlanan 4 kiloluk peynirleri yakalamaya çalışan yarışmacıların ödülü yakaladıkları peynirler. Her yaştan yarışmacının katıldığı festival, 200 yıldan fazladır devam ediyor. Basit gibi görünen bu festivalde aslında yarışmacılar tehlikeli bir şey yapıyor çünkü peynirlerin hızı kimi zaman saatte 110 kilometreyi buluyor ve ilk yakalayan ödül kazandığı için yarışmacılar da hızlı olmak zorunda.
Bataklık futbolu, ilk olarak sporcular ve askerler için bir egzersiz etkinliği olarak kullanılmış ancak zamanla yarı-profesyonel ve profesyonel şekilde oynanmaya başlamış bir spor dalı. Finlandiya'nın Hyrynsalmi bölgesinde başlayan bu spor için yumuşak balçık zeminli yerler bulunuyor ya da özel olarak hazırlanıyor. Bataklık futbolunun ilk şampiyonası 1998 yılında gerçekleştirildi. Son derece yorucu ve zor olan bu futbol maçları 12'şer dakikadan toplam 24 dakika sürüyor ve ofsayt kuralı bulunmuyor. Takımlar 3'er kişiden oluşuyor ve maç sırasında istenilen sayıda oyuncu değişim hakkı var. Ormanda çamur ve balçık içinde oynanan 'bataklık futbolu' her yıl ilginç görüntülere sahne oluyor.
Rize’nin Ardeşen ilçesi uzun yıllardır dünyanın en farklı yarışlarından birine ev sahipliği yapıyor. Karadenizliler, el emeği göz nuru tahta arabalarla yokuş aşağı hem de frensiz bir şekilde yarışıyor. Geçmişi çok eski yıllara dayanan, son 11 yıldır Red Bull Formulaz adı altında gerçekleşen yarışlarda tahta arabalar milyon dolarlık Formula 1 araçlarına taş çıkarıyor. 17 Ağustos Cumartesi günü Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde düzenlenecek etkinliğe günler kaldı. Red Bull ve Formulaz Derneği’nin birlikte düzenlediği yarışa 18 yaş üstü herkes katılabiliyor.
Dünya dalış rekortmeni Avusturyalı sporcu Christian Redl tarafından icat edilen ve spor dünyasına yeni bir adrenalin anlayışı getiren sualtı buz hokeyi, Avusturya’nın Krnten kentinde son 3 yıldır oynanıyor. İki serbest dalışçının donmuş havuz veya göletler altında teke tek mücadelesine sahne olan oyunda, yarışmacılar yalnızca maske ve bir çift palet dışında herhangi bir ekipman kullanmıyor. Katılımcılar eksi 2 derece su altında nefeslerini tutarak her biri 30 ila 60 saniye arasında değişen oyunlarda mücadele gösteriyor. Oyunda sayı alabilmek için de her bir atışın su altında yapılmış olması şart.
Her yıl eylül ayının ilk pazar günü İtalya’nın Venedik kentinde düzenlenen Regata Storica Festivai’nin temeli 14. yüzyıla dayanıyor. Renklere bürünmüş yüzlerce tarihi gondolun geçit töreniyle başlayan festivalin katılımcıları 14,15 ve 16. yüzyıl kostümleriyle boy gösteriyor. Ardından profesyonel gondolcular son derece heyecanlı bir yarışa başlıyor.