GalatasarayGalatasaray'dan transferde Victor Osimhen bombası! 3-5-2'ye dönüş

Galatasaray'dan transferde Victor Osimhen bombası! 3-5-2'ye dönüş

03.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Napoli’de kadro dışı bırakılan Victor Osimhen ile anlaştı. Sarı-kırmızılılar, 25 yaşındaki futbolcuyu, 11 milyon euroluk yıllık ücreti karşılığında sarı-kırmızılılara gelmeye ikna etti. Osimhen'in gelişiyle Okan Buruk sistemde değişikliğe gidiyor.

Piyasa değeri 100 milyon euro olarak gösterilen 25 yaşındaki futbolcu, fırsat transferi olarak Aslan’ın karşısına çıktı. Yaz döneminde PSG ile anlaşan ama kulüpler arasındaki anlaşmazlık nedeniyle İtalya’da kalan ünlü forvet için Napoli, Chelsea ile de el sıkışmıştı.

Haberin Devamı

PSG’ye transferine engel olunması nedeniyle Osimhen, İngiltere’ye gitmeyi kabul etmemişti.

Osimhen daha sonra Suudi Arabistan ekibi Al Ahli’ye yıllık 40 milyon evet demesine rağmen, Napoli’nin son anda 80 milyon euroluk bonservise 5 milyon daha zam yapması üzerine transfer yatmıştı.

BİR FIRSAT TRANSFERİ

Napoli’nin bu kararı karşısında Osimhen’in tavrı sert oldu ve kadro dışı kaldı. İtalyan ekibi bunun üzerine Lukaku’yu alarak futbolcuya kapıyı gösterdi.

Avrupa’da transferin kapanmasıyla beraber Galatasaray devreye girdi ve oyuncunun yıllık 11 milyon euroluk maaşı karşılığında transferini sağladı.

Sarı-kırmızılılar, İtalyan kulübüne kiralama bedeli ödemeyecek. Cim-Bom’da futboldan sorumlu yönetici İbrahim Hatipoğlu ile Futbol Direktörü Cenk Ergün, futbolcuyu getirmek için dün özel uçakla İtalya’ya gitti.

Haberin Devamı

Okan Buruk’un da Milano’ya giden uçakta yer aldığı ancak daha sonra ayrıldığı öğrenildi. Osimhen, sağlık kontrolü sonrasında imza atacak.

3-5-2'YE DÖNÜŞ

Galatasaray’da Victor Osimhen transferiyle beraber Okan Buruk 3-5-2 sistemine dönecek. Genç teknik adamın Icardi ile beraber Osimhen’i ön tarafta beraber kullanıp formasyonu değiştireceği belirtildi.

İsmail Jakobs’un gelmesiyle eli iyice güçlenen Buruk’un 3’lü savunma hattında Sanchez-Nelsson-Abdülkerim veya Sanchez-Abdülkerim-Jakobs’u tercih edeceği belirtildi.

DEVRE ARASINDA GİTME MADDESİ

Kiralık olarak, Galatasaray’la anlaşma sağlayan Victor Osimhem’den iki istek birden geldi. Nijeryalı golcü oyuncu kulübü Napoli’den serbest kalma maddesinin 150 milyon eurodan 75 milyon euroya indirmesini talep etti. Osimhem, ayrıca büyük kulüplerden teklif gelmesi halinde ocak ayında sözleşmesini feshetme maddesini ekletmek istedi.

SAĞA SOLA BAKIYORLAR

Galatasaray, kanat takviyesi için de yoğun bir çalışma içerisine girdi. Sarı-kırmızılıların listesinin ilk sırasında bulunan Jhon Arias için kulübü Fluminense ile temasların sürdüğü belirtildi. Brezilya ekibinin, 26 yaşındaki Kolombiyalı futbolcu için 16 milyon euro istediği bildirildi.

Diğer taraftan bonservisin belli bir kısmının oyuncunun eski kulübü Independiente Santa Fe’ye gideceği ifade edildi.

Haberin Devamı

Galatasaray’da Arias ile eş zamanlı yürütülen Armand Lauriente için Sassuola’ya 12 milyon euro teklif edildiği belirtildi. 25 yaşındaki Fransız kanat oyuncusu için Sassuolo’nun 15 milyon euro istediği dile getirildi.

İtalya Serie B’de Sassuolo ile bu sezon sadece bir lig maçına çıkan Lauriente ise diğer üç karşılaşmada forma giymedi. Sarı-kırmızılılar, iki futbolcunun transferi için çalışıyor.

MCKENNIE İÇİN TEKLİF

UEFA Avrupa Ligi’nde yer alacak isim listesini 4 Eylül’de verecek olan Galatasaray, bu listeye yeni isimler katabilmek için işi hızlı tuttu. Sarı-kırmızılıların, Juventus’tan Weston McKennie ile de ilgilendiği öğrenildi. Cim-Bom, 26 yaşındaki ABD’li orta sahayı kiralamak için teklifini sundu.

JAKOBS İMZAYI ATTI

Galatasaray’ın önceki gün İstanbul’a getirdiği Ismail Jakobs dün sabah sağlık kontrolünden geçti. 25 yaşındaki sol bek ile 1+4 senelik anlaşma imzalandı. Senegalli futbolcu, Batshuayi, Jelert ve Sara’dan sonra sarı-kırmızılıların bu yaz gerçekleştirdiği 4. transfer oldu. Zorunlu satın alma opsiyonuyla alınan Jakobs için 1 milyon euro kiralama bedeli verilecek.

Haberin Devamı

Futbolcuya ise 2.1 milyon euro ödenecek. Oyuncunun zorunlu satın alma opsiyonu ise 8 milyon euro olacak.

AKTÜRKOĞLU, BENFICA'DA

Galatasaray’dan ayrılığı yılan hikayesine dönen Kerem Aktürkoğlu, Portekiz’deki transferin son gününde Benfica’ya transfer oldu. Avrupa’yı istediği gerekçesiyle sarı-kırmızılılardan ayrılacağı söylenen, ancak son karşılaşmalarda ilk 11’de yer alan milli futbolcu, 11 milyon euro karşılığında Benfica’ya gitti.

Kerem Aktürkoğlu ile daha önce de Rusya ekibi Spartak Moskova ilgilenmiş, ancak futbolcunun Rusya’da oynamak istememesi nedeniyle transfer gerçekleşmemişti.

Yapılan anlaşma sonunda Kerem, özel uçakla Lizbon’a gitti. UEFA Avrupa B Ligi maçları nedeniyle dün toplanan A Milli Takımı’ndan özel izin alan Aktürkoğlu, sağlık kontrolünden geçip, imzayı atacak. Bilindiği gibi Aktürkoğlu ile ilgili kaptanlık polemiği ortaya çıkmış, o da sosyal medya hesabından, “Bundan sonra kolumda kaptanlık bandı olmasa da yine gerektiği her an saha içi ve saha dışı inisiyatif alacağım, Galatasaray için her yere gideceğim” demişti.

Haberin Devamı

ÜÇÜNCÜ LİGDEN PORTEKİZ'E

Galatasaray’a 2020 yılında üçüncü ligde yer alan 24Erzincanspor’dan transfer olan Kerem Aktürkoğlu, sarı-kırmızılı forma altında başarılı bir dönem geçirmiş ve A Milli Takımı’nın değişmez oyuncuları arasında yerini almıştı.

Teknik Direktör Fatih Terim’in gözdeleri arasında yer alan genç futbolcu, Galatasaray formasıyla çıktığı 179 resmi maçta 46 gol atarken, 42 de asist yapmıştı.

Benfica, Kerem Aktürkoğlu’nun çıkış maddesini 60 milyon euro olarak belirledi.