GalatasarayGalatasaray'da Yunus Akgün'e PFDK şoku! Yönetimden tepki

Galatasaray'da Yunus Akgün'e PFDK şoku! Yönetimden tepki

22.10.2024 - 20:00 | Son Güncellenme:

Galatasaraylı Yunus Akgün, yaptığı paylaşım nedeniyle PFDK'ya sevk edildi. Galatasaray yönetiminden konuyla ilgili açıklama geldi.

Galatasarayda Yunus Akgüne PFDK şoku Yönetimden tepki

Galatasaray formsı giyen Yunus Akgün, "hakareti" nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.

Haberin Devamı

"Galatasaray Kulübü futbolcusu Yunus Akgün'ün Antalyaspor müsabakası sonrası sosyal medya hesabından (Instagram) yapmış olduğu paylaşımda yer alan “hakareti” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca 22.10.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

GALATASARAY YÖNETİMİNDEN TEPKİ
Galatasaray Yöneticisi İbrahim Hatipoğlu konuyla ilgili A Spor'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Yunus Akgün'ün PFDK'ya sevk edilmesi sipariş bir sevktir. Yine bir Avrupa kupası öncesi. Geçmişte yaşanan benzer sevklerden biriyle karşı karşıyayız. Oyuncularımın kendi fotoğrafının üstüne koyduğu tribün bestesinden böyle bir sevkin yapılması anlaşılır gibi değil.

Haberin Devamı

2 GÜNDÜR RAKİP TAKIMIN YAPTIĞI SİPRAİŞ KARŞILIK BULDU
"Bir küfür, hakaret görünmüyor. İki gündür rakip takımın yaptığı siparişlerle sevk edilme istekleri federasyon tarafından karşılık bulmuş ve maalesef böyle bir sevkle karşı karşıya kaldık."

YUNUS'UN FARKINDA OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM
"Yunus ile konuşmadım. Ama Yunus herkesin bildiği, son derece efendi, Türk futbolunun parlayan yıldızı bir oyuncu. Yunus'un karakterini herkes biliyor, böyle bir tarzı olmadığını herkes çok iyi biliyor. Ben Yunus'un farkında bile olduğunu düşünmüyorum."

"Çok ciddi yadırgıyoruz. İyi niyetli bulmuyoruz. Federasyonun kendi kafasından kriter uygulayıp, masumu suçlu yapmaya çalıştığını iyi bir işaret olarak görmüyoruz. Yunus'un burada hiçbir kabahati olduğunu düşünmüyoruz. Umarım PFDK, bu haksız sevki sağduyu ile değerlendirir ve oyuncumuzu herhangi bir ceza ile karşı karşıya bırakmaz."

NELER OLMUŞTU?
Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün'ün kısa süre önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım dikkat çekmişti.

Yunus Akgün'ün paylaşımında yer alan ve taraftarların yaptığı tezahüratta Beşiktaş'a yönelik bölüm sonrası siyah-beyazlıların harekete geçtiği öne sürüldü.

Beşiktaş, Yunus Akgün'ün paylaşımı nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunduğu iddia edilmişti.