GalatasarayGalatasaray'da Roland Sallai'den transfer itirafı! 'Hak ettiğim saygıyı görmedim'

Galatasaray'da Roland Sallai'den transfer itirafı! 'Hak ettiğim saygıyı görmedim'

11.10.2024 - 19:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın transfer döneminin son gününde kadrosuna kattığı Roland Sallai, Macaristan Milli Takımı'nın kampında açıklamalarda bulundu.

Galatasarayda Roland Sallaiden transfer itirafı Hak ettiğim saygıyı görmedim

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'ın transfer döneminin son gününde renklerine bağladığı Roland Sallai suskunluğunu bozdu. Yıldız futbolcu, Macaristan Milli Takımı'nın kampında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın kendisini transfer ettiği süreci anlatan Roland Sallai, "Bir önce yapılan görüşmeden sonra ocak ayına kadar Freiburg'da kalmam söz konusuydu. Transfer dönemi kapanmadan bir gün önce Galatasaray beni aradı ve anlaşmayı tamamlamak istediklerini söylediler. Değişikliğe açıktım" şeklinde konuştu.

Freiburg'da gereken saygıyı görmediğini belirten Roland Sallai, "Freiburg'da geçirdiğim altı yılın ardından kulüpte hak ettiğim saygıyı görmediğimi hissediyordum. Sportif direktörle son bir görüşme yaptım ve ayrılmamı kolaylaştıracak cevaplar aldım" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın büyük bir kulüp olduğunu vurgulayan Macar futbolcu, "Büyük bir kulübe geldim, bunun için çok gururluyum. Gelişimim için mümkün olan en iyi kararı verdiğimi düşünüyorum. Buradaki gibi önemli oyuncularla gelişmek daha kolay. Zorluk olacak ama zorlukları severim" dedi.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılıların kadrosundaki yıldızlara dikkat çeken Roland Sallai, "Bu adımı atmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Böyle yıldızlarla oynama şansı elde edecek kadar iyi bir oyuncu olduğumu kanıtlamak istiyorum. Milli takımdan daha farklı bir dizilişle oynuyoruz ama ben esnek bir oyuncuyum ve üç pozisyonda oynayabiliyorum" açıklamasını yaptı.

27 yaşındaki kanat oyuncusu, Galatasaray'da 2 maça çıktı ve 85 dakika sahada kaldı. Roland Sallai'nin Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2028'de sona erecek. Macar yıldızın güncel piyasa değeri 14 milyon euro.

Diosgyör altyapısında futbola başlayan Roland Sallai daha sonra Siofok altyapısı, Puskas altyapısı, Videoton altyapısı, Palermo, APOEL Nikosia ve Freiburg'da oynadı. Galatasaray, 2024-2025 sezonu başında Roland Sallai için 6 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

Roland Sallai, Macaristan Milli Takımı'nda 54 karşılaşmada şans buldu. 27 yaşındaki kanat oyuncusu, bu müsabakalarda 13 kez rakip fileleri havalandırdı.