GalatasarayGalatasaray'da Okan Buruk'tan transfer açıklaması! Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alper'i övdü

Galatasaray'da Okan Buruk'tan transfer açıklaması! Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alper'i övdü

10.07.2024 - 11:49 | Son Güncellenme:

Avusturya'da yeni sezona hazırlanan Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk, birçok konuda basın mensuplarının sorularına yanıt verdi.

Galatasarayda Okan Buruktan transfer açıklaması Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alperi övdü

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Avusturya kampının ikinci gününde antrenman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte deneyimli teknik adamın sözleri:

Biraz sıcak! Aslında Avusturya seçme nedenlerimizden biri serin ama değişen iklimle buralar da sıcak oluyor. Antrenman sahası güzel, bu önemli. Bugün çift idman, yarın idman ve akşam maç. İlk maç daha hazır bir takım karşı olacak. Süreleri de bölerek tüm oyuncuları kullanmaya çalışacağız. Kalabalık kadroyla geldik. Gençler, kiradan dönenler, takımda tutmak istediğimiz oyuncular var. Verimli bir kamp olmasını bekliyoruz. 9 günlük bir süre. Sıkılacak vakit bile olmuyor. Her gün çift idman oluyor. Sadece antrenman, dinlenme ve 3 hazırlık maçı var. 

Galatasarayda Okan Buruktan transfer açıklaması Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alperi övdü

'ICARDI FİZİKSEL OLARAK İYİ SEVİYEDE'

Mauro Icardi fiziksel olarak iyi geldi. Bütün oyuncular için bu önemli. Birçoğu bu dönemi aktif geçirdi, Mauro da onlardan biri. Burada da onları yavaş yavaş, Mauro ve Ziyech, Ziyech'e de milli takım için Nelsson ile birlikte ekstra izin vermiştik, onları biraz daha yavaş tempoyla birlikte takım seviyesine getireceğiz. Mauro sezon başı kampını bizle geçirecek. En önemlisi bu. Son 2 senedir bunu yapamamıştık. Onun için çok önemli. Tüm oyuncular için sezon başı kampı çok önemli.

Haberin Devamı

Hazırlık maçlarında sonuç odaklı olmayacağız ama Galatasaray her maçı kazanmak ister. Türk Milli Takımı'ndaki oyunculara ayın 22'sine kadar izin verdik. Davinson milli takımda. Herhalde 14'ünde bitecek. Devamında izin süresinden sonra bizle olacak.

'DOĞRU TRANSFERLERLE TARAFTARI MUTLU EDECEĞİZ'

Erken transferle değil, doğru transferle taraftarımızı mutlu edeceğiz. Her mevkii ile ilgili çalışmamız var. Bir sağ bek, bir orta saha transferi düşünüyoruz. En doğru, en çok istediğimiz oyuncuları almaya çalışıyoruz. Galatasaray taraftarı endişeli olmasın. Elimizde de iyi oyuncular var. Takımı başarıya götürecek oyunculara bakıyoruz. Yabancı sınırı problemimiz var, bu sene 12'ye düştü. Yusuf Demir'i ve Ross'u 21 yaş altı olarak almıştık, şimdi ise yabancı kontenjanındalar. Bazı oyuncuları başka takımlara göndermek zorundayız. 12 yabancı sizi biraz kısıtlayabiliyor. 2 tane yabancı oyuncu almak istiyoruz, onun yanında Türk oyuncu opsiyonları olursa ona da bakacağız.

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Buruktan transfer açıklaması Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alperi övdü

'FERDİ VE BARIŞ ÖNE ÇIKAN İKİ OYUNCU'

Turnuvada Türkiye olarak iki tane önemli oyuncu ön plana çıktı. Ferdi ve Barış bu iki futbolcu. Barış'ın gelişimini gören, onunla çalışan ve onu bu turnuvaya hazırlayan bir teknik adam olarak beni sevindirdi. Ama Barış'ın başarısı bu. 70 maç oynadı.

'BATSHUAYI ÖNEMLİ TRANSFER'

Oyun formatı olarak 4-2-3-1 oynamıyoruz. Mertens'i zaman zaman Mauro'nun yanında kullanıyoruz. Michy'yi zaman zaman önde ikili kullanacağız. Maça ve rakibe göre oyuncuları kullanacağız. Yine çok fazla maç oynayacağız. Doğal ve bizim yaptığımız rotasyonlar oluyor. Bu sezon daha fazla rotasyon yapmaya çalışabiliriz. Geçen sezon doğal rotasyon çok oldu. Sakatlıklardan veya antrenman eksiklerinden dolayı tüm oyuncularımız süre aldı. Michy, çok hızlı bir şekilde geldi ve takıma katıldı. Sanki çok uzun yıllardır burada oynuyormuş, geçen sezon bu grubun içindeymiş gibi hızlı bir şekilde adapte oldu. Ülkeye adapte ve İstanbul'da yaşayan bir futbolcu. Takımı ve ligi tanıyor. Bundan dolayı bizim için çok önemli bir transfer oldu. 

Haberin Devamı

LASK LINZ MAÇI D-SMART VE D-SMART GO'DA 

Galatasaray’ın yarın 20.30’da Lask Linz ile oynayacağı hazırlık maçı, Türkiye’de sadece D-Smart ve D-Smart GO’dan izlenebilecek.