GalatasarayGalatasaray'da İbrahim Hatipoğlu'ndan Jose Mourinho sözleri! 'Komik penaltılara şahit oluyoruz'

Galatasaray'da İbrahim Hatipoğlu'ndan Jose Mourinho sözleri! 'Komik penaltılara şahit oluyoruz'

23.09.2024 - 18:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu, Fenerbahçe maçının ardından açıklamalarda bulundu. İbrahim Hatipoğlu'nun Jose Mourinho ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Galatasarayda İbrahim Hatipoğlundan Jose Mourinho sözleri Komik penaltılara şahit oluyoruz

Süper Lig'in 6'ncı haftasında Fenerbahçe deplasmanında 3-1'lik skorla kazanan Galatasaray'da yönetim kurulu üyesi İbrahim Hatipoğlu suskunluğunu bozdu.

Haberin Devamı

İbrahim Hatipoğlu'nun Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ile ilgili sözleri gündem oldu. Öte yandan İbrahim Hatipoğlu, Fenerbahçe lehine verilen penaltı kararına tepki gösterdi.

Fenerbahçe derbisini yorumlayan İbrahim Hatipoğlu, "Bizim için çok keyifli bir hafta sonuydu. Haftaya bu keyifle başladık. Bence son yıllardaki en zevkli derbilerden biriydi. Gol pozisyonlarının bol olduğu güzel bir derbi maçı izledik" dedi.

Galatasarayda İbrahim Hatipoğlundan Jose Mourinho sözleri Komik penaltılara şahit oluyoruz

Okan Buruk'un kendilerini rekorlara alıştırdığının altını çizen İbrahim Hatipoğlu, "Okan Buruk hocamız bizi hep böyle rekorlara alıştırdı. Geçen sezon 14 maç üst üste kazanmıştık. Daha sonra 17 maçlık seri yakaladık. Bu defa seri sezon başına denk geldi. Umarım rekora gider ilk yarıdaki tüm maçları kazanarak gideriz diye ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Radyospor'da yaptığı açıklamada hakem performansını değerlendiren İbrahim Hatipoğlu şu sözleri dile getirdi:

"Başkanımız derbi mücadelesinden önce endişelerini dile getirdi. Maç ilk yarıda çok hakemlik gitmedi. Sadece rakip takımın haftalardır yaptığı propagandanın getirdiği sonuç olarak bize karşı çok ciddi bir sarı kart kullanımı varken rakibe karşı az kullanıldı. Maçın kaderini etkileyecek hakemlik bir pozisyon olmadı. 3-0’dan sonraki penaltıya kadar."

Galatasarayda İbrahim Hatipoğlundan Jose Mourinho sözleri Komik penaltılara şahit oluyoruz

Maçın hakeminin Fenerbahçe lehine verdiği penaltı kararını eleştiren İbrahim Hatipoğlu, "MHK’nin bu konuya çok dikkat etmesi lazım. Son yıllarda çok komik penaltılara şahit oluyoruz. 'Ceza sahası içerisindeki her temas penaltı mıdır?' Hakemlerin bunu çok iyi yorumlaması lazım. Futbolun ruhuna aykırı bir penaltı verdi bence hakem. Hiç kimsenin penaltıyı beklemediği bir anda hakem penaltı noktasını gösterdi. Herkes şaşkınlıkla birbirine baktı. Çok farklı bir skora gidecek bir maçın kaderini değiştirdi hakem" dedi.

Hakemlerden dürüst ve adil bir yönetim beklediklerini vurgulayan İbrahim Hatipoğlu, "Geçtiğimiz sezonki Trabzonspor maçının ardından başkanımız, Atilla Karaoğlan'la ilgili açıklamalar yapmıştı. İsimlerden bağımsız olarak hakemlerden dürüst ve adil bir yönetim bekliyoruz. Burada önemli olan gördüklerini çalmaları. Bu sezon hakemlerden en azından geçmişte hatalarını yapmamalarını bekliyoruz. Başkanımız endişelerini dile getirmişti. Haksız olmadığı da ortaya çıktı" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Derbiye gösterilen dış basın ilgisinde Jose Mourinho'nun da etkisinin olduğunu belirten İbrahim Hatipoğlu, "Fenerbahçe - Galatasaray derbileri dünyanın çok ilgisini çeken, milyonlarca insanın, tüm futbol dünyasının takip ettiği bir derbi. İşin içinde Mourinho olunca yabancı basının daha çok ilgisini çekti. Özellikle İtalya’da. Biliyorsunuz son Roma macerasından sonra ciddi eleştiriler aldı. Benzer şeyler Türkiye’de de olunca oldukça ilgiyle takip ediyorlar" diye konuştu.

Galatasarayda İbrahim Hatipoğlundan Jose Mourinho sözleri Komik penaltılara şahit oluyoruz

Son olarak Jose Mourinho'ya dikkat çeken İbrahim Hatipoğlu, "Aslında Roma’daki serüvenini bir benzerini Türkiye’de yaşıyor. Rakibe, hakemlere her türlü eleştirilerini dışarıya yöneltirken bence kendi takımıyla ilgili detayları kaçırıyor" dedi.