GalatasarayGalatasaray, Torreira ve Mertens transferini KAP'a bildirdi! Ä°ÅŸte sözleÅŸme detayı

Galatasaray, Torreira ve Mertens transferini KAP'a bildirdi! Ä°ÅŸte sözleÅŸme detayı

08.08.2022 - 21:07 | Son Güncellenme:

Sarı-kırmızılı kulüp, Lucas Torreira ve Dries Mertens transferlerini KAP'a bildirdi. İki yıldızın sözleşme detayları açıklandı.

Galatasaray, Torreira ve Mertens transferini KAPa bildirdi İşte sözleşme detayı

Galatasaray, Premier Lig ekiplerinden Arsenal'den kadrosuna kattığı Lucas Torreira ve Napoli'den transfer ettiği Dries Mertens'in sözleşme detaylarını açıkladı. Uruguaylı orta saha oyuncusu için Arsenal'e 6 milyon euro bonservis bedeli ödenecek. 4 sezon anlaşmaya varılan Torreira ise yıllık 2 milyon 750 bin euro kazanacak.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı ekipten KAP'a yapılan açıklama ÅŸu ÅŸekilde: "Profesyonel futbolcu Lucas Sebastian Torreira Di Pascua ve kulübü The Arsenal Football Club PLC ile oyuncunun transferi konusunda anlaÅŸmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 6.000.000 euro tutarında transfer bedeli ödenecektir. Futbolcunun kendisiyle de 2022-2023 futbol sezonundan baÅŸlamak üzere 4 sezon için anlaÅŸmaya varılmıştır. Buna göre her bir futbol sezonu için futbolcuya net 2.750.000 euro sezonluk ücret ödenecektir."Â

Galatasaray, Torreira ve Mertens transferini KAPa bildirdi İşte sözleşme detayı

'KARİYERİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR AN'

Uruguaylı futbolcunun açıklamaları şu şekilde: "Gerçekten çok mutluyum. Kariyerim için çok önemli bir an. Çok keyifli, hislerim inanılmaz. Çok büyük bir kulübün parçasıyım. Bu kulübün kariyerimde çok büyük bir yer etmesini bekliyorum. Taraftarlara çok teşekkür ederim. Kararımda büyük rol oynadılar. Galatasaray çok büyük bir kulüp. Büyük hedefleri kabul edip, mücadele vermek demek bu imza. Şampiyonluk için gerekeni yapacağız. İlk önce şehre alışmam gerekiyor. Sonra kulübe ve takım arkadaşlarıma alışacağım. Antalyaspor maçını izledim. Güzel bir başlangıç oldu. Galatasaray'da tarih yazmak için ben de elimden geleni yapacağım."

Haberin Devamı

Galatasaray, Torreira ve Mertens transferini KAPa bildirdi İşte sözleşme detayı

MERTENS'LE 1+1 YILLIK SÖZLEŞME

Galatasaray Napoli'yle sözleşmesi sona eren Dries Mertens'le 1 yıllık sözleşme imzalandığını KAP'a bildirdi KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Dries Mertens ile 1+1 sezon opsiyonlu olmak üzere transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcuya 2022-2023 sezonundan net 2.900.000 Euro sezonluk ücret ile 1.100.000 euro net imza ücreti ödenecektir" denildi.

 

'BİR YIL SÖZLEŞME İMZALADIM AMA DAHA FAZLA KALMAK İSTERİM' 

Kendisini sarı-kırmızılı renklere bağlayan resmi sözleşmeye imza atmasının ardından açıklamalarda bulunan Mertens, Galatasaray'dan teklif gelince onur duyduğunu ve bu büyük kulübün bir parçası olarak başarılar kazanmak istediğini dile getirdi. Belçikalı oyuncu, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. İtalya’da 9 yıl geçirdim ve artık değişiklik yapmaya hazır olduğumu hissettim.

Haberin Devamı

Galatasaray gibi bir takımdan teklif gelince onur duydum. Mükemmel bir adım atmış oldum. Çok güzel bir karşılama oldu. Böyle taraftarlara Napoli’den alışkınım ama taraftarımızın gece geç saatlere kadar bizi beklemeleri çılgıncaydı. Buraya başarılı olmaya geldim. Bir yıllık sözleşme imzaladım ama daha fazla kalmak isterim. Neden beni istediklerini göstermeye geldim. Gücümü sahada göstermek istiyorum. Bu takım için her şeyimi vereceğim. Sahada her zaman gollerimi atmak ve maç kazanmak isteyen bir oyuncuyum. Bunun için var gücümle çalışacağım" ifadelerine yer verdi.

Galatasaray, Torreira ve Mertens transferini KAPa bildirdi İşte sözleşme detayı