GalatasarayGalatasaray - Beşiktaş maçından sonra olay çıktı! Basın mensubu yaralandı

Galatasaray - Beşiktaş maçından sonra olay çıktı! Basın mensubu yaralandı

28.10.2024 - 23:50 | Son Güncellenme:

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbinin ardından bir spor muhabiri saldırıya uğradı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaşanan olaya dair adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Süper Lig'in 10'uncu haftasında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Kritik maçın ardından olayların çıktığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel ile Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar'ın stadyum dışında açıklamalarda bulunmasının ardından ortalık karıştı.

A Spor muhabiri Emre Kaplan'ın maçın ardından Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'ın şoförü Sezgin G.'nin saldırısına uğradığı aktarıldı.

Emre Kaplan'ın yaşanan olay sonrası burnunda kırık şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Öte yandan Galatasaray yöneticilerinin de hastaneye gideceği kaydedildi.

Basın mensuplarının da yaşanan olay sonrası hastaneye hareket ettiği aktarıldı.

"ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Galatasaray - Beşiktaş derbisinin ardından gerçekleştirilen saldırıya dair adli soruşturmanın başlatıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Bakan Tunç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Galatasaray-Beşiktaş karşılaşması sonrasında fiziki saldırıya uğrayan A Spor muhabiri Emre Kaplan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Spor, dostluk ve kardeşliktir. Sporun şiddetle gündeme gelmesi kabul edilemez. Şiddetin her türlüsünü kınıyor, bu gibi olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum."

BAKAN BAK: SALDIRIYI KINIYORUM

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Emre Kaplan'a yönelik gerçekleştirilen saldırıya dair bir açıklama yaptı.

Bakan Bak mesajında, "A Spor muhabiri Emre Kaplan’a yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınıyorum. Sporun olduğu yerde şiddetin adı geçmeyecek! Forma, arma, renk ayırt etmeksizin herkesi sağduyuya davet ediyorum. Muhabir arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

"POLİSE TESLİM OLDU"

Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel, derbi sonrası yaşanan saldırı olayına dair konuştu. Beyaz TV'ye açıklamalarda bulunan Hüseyin Yücel şu ifadeleri kullandı:

"Gazeteci kardeşimize geçmiş olsun. Böyle bir olayın kabul edilmesi söz konusu değil. Bu olayı kınıyorum. Feyyaz Hoca, ben ve Onur Göçmez basın toplantısına katıldık ve ayrıldık. Olayı öğrendik ve Sezgin arkadaşımız için 'Yapabileceği en büyük hatayı yapmış' dedim. Hakemden kan ağlıyoruz, maçın önüne geçen bir olay yaptı. Nereden bakarsanız tutarsızlık, kınıyoruz. Hasan Arat ile konuştum ve bilgisi var. Şoförü polise teslim oldu."

Haberin Devamı

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA

Galatasaray yaşanan saldırı olayına dair bir açıklama yayınladı.

Sarı-kırmızılılardan yapılan açıklamada, "Maç sonu uğradığı çirkin saldırı sonrasında hastaneye kaldırılan A Spor muhabiri Emre Kaplan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Spor sahalarında yaşanan şiddetin her türlüsünü kınıyor, bu gibi olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz" denildi.

PAYLAŞIMI DİKKAT ÇEKTİ

A Spor muhabiri Emre Kaplan'ın yaşanan saldırıdan kısa bir süre önce yaptığı paylaşım dikkat çekti.

Emre Kaplan paylaşımında, "Geçmiş olsun Hasan Arat, geçmiş olsun Hüseyin Yücel. Acil şifalar dilerim" ifadelerini kullandı.