GalatasarayDev derbide kazanan Galatasaray! Beşiktaş bu sezon bir ilki yaşadı

Dev derbide kazanan Galatasaray! Beşiktaş bu sezon bir ilki yaşadı

28.10.2024 - 21:59 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 10'uncu haftasında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Heyecan dolu derbiden sarı-kırmızılı ekip 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 10'uncu haftasında Beşiktaş'ı konuk etti. Derbide ezeli rakibini 2-1 yenen sarı-kırmızılı ekip 3 puanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

Beşiktaş Süper Lig'de bu sezon ilk kez yenilirken Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 13. dakikada Davinson Sanchez ve 67. dakikada Victor Osimhen kaydetti.

Siyah-beyazlı ekibin golünü ise 90+4. dakikada Ernest Muçi attı.

BEŞİKTAŞ İLK KEZ YENİLDİ

Bu sonuçla birlikte Süper Lig'de bu sezon ilk kez yenilen Beşiktaş 20 puanda kaldı. Ligde lider konumda bulunan Galatasaray ise puanını 28'e yükseltti.

DERBİDE KAZANAN GALATASARAY

Derbide kazanan Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılı rakip sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 13. dakikada Davinson Sanchez ve 67. dakikada Victor Osimhen kaydetti.

Siyah-beyazlı ekibin golünü ise 90+4. dakikada Ernest Muçi attı.

FARK 1'E İNDİ

90+4. dakikada Ernest Muçi skoru 2-1'e getiren golü kaydetti.

Paslaşarak kullanılan serbest vuruşta Gedson Fernandes, koşu yapan Muçi'ye uzun bir top attı. Muçi ceza sahasının sağından şutunu gönderdi, top kale direğine çarparak ağlarla buluştu.

Haberin Devamı
SALLAI'NİN ŞUTU ÜSTTEN DIŞARI ÇIKTI

77. dakikada Galatasaray'da Barış'ın sağ kanattan ceza sahasına yerden verdiği pasta top hızlanarak ceza sahası dışına çıktı. Topla buluşan Sallai, sağ ayağının üstüyle şutunu çekti, top farklı şekilde üstten dışarı çıktı.

FARK 2'YE ÇIKTI

Galatasaray, Osimhen'in 67. dakikadaki golüyle skoru 2-0'a getirdi. 

Gabriel Sara'nın ceza sahasına açtığı ortada Osimhen, kale ağzında topa yükselerek kafa vuruşunu yaptı ve fileleri havalandırdı.


MUSLERA TEHLİKEYİ ÖNLEDİ

61. dakikada Beşiktaş'ta savunmadan Immobile'ye bir uzun top geldi. Kaleci Muslera kalesini terk ederek Immobile'ye müdahaleyi yaptı ve tehlikeyi önledi.

Haberin Devamı
BEŞİKTAŞ ÇOK ETKİLİ GELDİ

53. dakikada Beşiktaş'ta Massuaku, kendi yarı alanının solundan topu sürerek ceza sahasına hareketlenen Rafa'ya pasını verdi. Pas ceza sahasının sağına açılınca Rafa Silva topuk pasıyla Joao Mario'ya topu aktardı. Mario'nun vuruşunda topu Muslera kurtardı.

KAAN AYHAN DEVAM EDEMEDİ

Galatasaray'da Kaan Ayhan 2. yarının başında sakatlık geçirdi ve oyuna devam edemedi. Elias Jelert, tecrübeli futbolcunun yerine oyuna dahil oldu.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde ikinci yarı başladı. 

Haberin Devamı
İLK YARI SONA ERDİ

Dev derbide ilk yarı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı. 

Sarı-kırmızılı ekibin golünü 13. dakikada Davinson Sanchez kaydetti. 

MUSLERA KURTARDI

44. dakikada Beşiktaş etkili geldi. Sağ çaprazdan içeri giren Rafa Silva şutunu gönderdi. Muslera gole izin vermedi.


KAAN AYHAN CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

36. dakikada orta sahanın solunda Semih Kılıçsoy, Kaan Ayhan'dan sıyrılmak istedi. İkili mücadelede Semih Kılıçsoy yerdi kaldı. Pozisyonun ardından maçın ilk sarı kartı Kaan Ayhan'a gösterildi.

Kaan Ayhan, Samsunspor maçında cezalı duruma düştü.


Haberin Devamı
G.SARAY PENALTI BEKLEDİ  

 

28. dakikada Galatasaray'da Icardi, Beşiktaş kalesine doğru topu sürerek ceza sahasına girdi. Uduokhai'nin müdahalesiyle top auta çıktı. Pozisyonun ardından Galatasaray, penaltı bekledi. Hakem devam kararı verdi.

SARA CEZA SAHASI DIŞINDAN DENEDİ

15. dakikada Galatasaray'ın hücumunda Sara ceza sahası dışı sağ çaprazından gelişine sert vurdu, Ndour'a çarpan top kornere çıktı.

İLK GOL GELDİ

Galatasaray 13. dakikada Davinson Sanchez'in golüyle 1-0 öne geçti. 

Serbest vuruşta topun başına geçen Gabriel Sara ortasını yaptı. Penaltı noktasında bulunan Davinson Sanchez kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.


Haberin Devamı
ERSİN GOLE İZİN VERMEDİ

Bu kez Galatasaray etkili geldi. 6. dakikada Sallai'nin ortasında arka direkte bulunan Yunus Akgün vuruşunu yaptı. Kaleci Ersin Destanoğlu gole izin vermedi.

BEŞİKTAŞ GOLE YAKLAŞTI

Beşiktaş 4. dakikada gole çok yaklaştı. Rafa Silva'nın hazırladığı hücumda Semih Kılıçsoy'un ceza sahası içi sol çaprazından yaptığı vuruş yan ağlarda kaldı.

DEV DERBİDE İLK DÜDÜK GELDİ

Süper Lig'in 10'uncu haftasında Galatasaray ile Beşiktaş'ın karşı karşıya geldiği mücadelede ilk düdük geldi.

DERBİDE 29 EKİM COŞKUSU

'F.BAHÇE DERBİSİ GİBİ OLSUN'

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk da dev derbi öncesi açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk'un açıklamaları nşu şekilde:

Türkiye için yarın çok önemli bir gün. Cumhuriyeti ilan edeceğimiz bir gün tekrar. Hepimiz için değerli olan 29 Ekim'i kutlayarak başlamak istiyoruz.

İyiyim, ani bir operasyon oldu. Çok şükür iyi geçti. Dün takımla antrenmana çıktım. Bugün de hazırlıklarımızı tamamladık. Dikkatli şekilde buradayım.

Bu maçlar çok önemli, değerli ama bu tür maçlar sadece 3 puan değil. Herkes için çok daha önemli galibiyet. Birincisi oyuncularıma çok inanıyorum, taraftarlarımıza inanıyorum.

Karşımızda ligin iddialı ve iyi takımlarından biri var. Hem oyun hem sonuç olarak iyi yerdeler. Moralli geldiler Avrupa'da kazanarak. Amacımız kendi oyunumuzu oynamak ama rakibimizin artılarını eksilerini analiz edip oyuncularımıza anlattım. Genel anlamda iki takım da ofansif anlamda güçlü. Skor üretmek, kazanmak istiyoruz. Birinci düşüncemiz kazanmak. Zor maç olacak, biliyoruz. İki takımın da futbolun içinde olduğu bir maç olsun. Fenerbahçe derbisi gibi olsun. Taraftar, futbolcular futbol içerisinde kaldı. Kazanmak, skor üretmek, goller atmak istiyoruz.

Avrupa maçında da ilk yarıyı etkili oynadık. Birçok maçta ilk yarıları etkili oynadık. Bunu tüm maça yaymak istiyoruz. Değişik sistemler üzerinde duruyoruz. Maçın gidişatına göre kararlar vereceğiz. İlk isteğimiz kazanmak.

'BARIŞ'IN SOL BEK PERFORMANSLARI'

Mertens çok önemli ve değerli. Önde iki forvetle başlıyoruz. SOn maçta 3-4-1-2 oynadık. Bugün buraya 4-4-2 olarak döndük. Barış'ın sol bek performansları var. Bunu çok iyi yaptı. 5-6 maç geçen sezon çok iyi oynadı. Hafızası var. Hızı var, ikili mücadeleye giriyor. Beşiktaş'ın hücum geçişleri çok etkili. Barış sol bek oynayacak, birincil rolü bu. Bizim gibi takımlar beklerini hücumda kullanır, biz hem hücumda hem savunmada kullanacağız. Önemli olan takım oyunu. Tüm takım her şeyini vermeli. Takımın golcü oyuncularından biri ve sol bek başlıyor Barış, sol bek oynayınca da skora katkı yaptı. Önemli olan verdiğimiz görevleri uygulaması. İki forvet başlıyoruz ama bu iki forvet savunma da yapacaklar.


'SAVAŞA HAZIRIZ'

Beşiktaş teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst, mücadele öncesi görüşlerini şu şekilde aktardı:

Derbi maçları her zaman özeldir. Bunu birkaç gün öncesinden hissetmeye başladık. Maçın büyüklüğü tartışılmaz. Zor bir maç. Zor bir maç olmasını bekliyoruz. Yoğun ve tempolu olacaktır. Savaşa hazırız. İki takım henüz yenilmedi. Biz olumlu sonuç için özgüvenliyiz. Her şeye karşı güçlü, kendi oyunumuzu oynama isteğini göstereceğiz. Galatasaray için işleri zorlaştıracağız.

'HAZIR OLMALIYIZ'

Son maçlarını izledik Galatasaray'ın, çok hücumcu 11'leri var. Avrupa'dakine benzer bir 11'le çıktılar. Hücumdaki tehlikelere karşı hazır olmalıyız. Top bizdeyken özgüvenli olmalıyız. İyi hücum etmeli ve fırsatlar üretmeliyiz. Defansif olarak güçlü, ofansif olarak cesur olmak istiyoruz. Bu maçta gol atacak kalitemiz var.

'ÖZEL HAZIRLANDIK DİYEMEM'

Galatasaray'ın genç futbolcusu Metehan Baltacı maç öncesi şu açıklamaları yaptı:

Önemli bir maç. Hedefimiz bu maçı kazanıp farkı açmak. Stadı dolduran taraftarımıza 3 puan hediye etmek istiyoruz. Biz her maça aynı şekilde çıkıyoruz. Çok özel hazırlandık diyemem ama özel bir motivasyonla çıkıyoruz.

SALİH UÇAN: ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ

Beşiktaşlı futbolcu Salih Uçan, Galatasaray maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Salih Uçan şu ifadeleri kullandı:

Nasıl bir oyun oynayacağız? Her maçın öyküsü farklı. Sezon başından beri gayet olumlu sonuçlar alarak devam ediyoruz. Sezonu Galatasaray maçıyla açtık. Son maçta da Lyon'a karşı da olumlu sonuç aldık. Herkes sahadan mutlu ayrıldı. Son 2 senedir ligde iyi oynayan Galatasaray'a karşı mücadele edeceğiz. İki takım da namağlup. Bu maçı da kazanıp şampiyon olmak istiyoruz, bu en büyük dileğimiz.

Sezona Galatasaray maçıyla başladık. O maçın verdiği özgüvenle geliyoruz. Galatasaray son 2 senedir çok iyi maçlar çıkardı, şampiyon. Bu sene biz farklıyız. Sezon başındaki maçın verdiği özgüvenle geldik. Hem Konyaspor hem Lyon maçları olumlu geçti. Bugün kazanmak için buradayız. Her maçın öyküsü farklı. Son derbide 17. saniyede golü bulduk.

Bakalım, güçlü Beşiktaş olacak. Maçın sonunda mutlu olan ekip biz oluruz.

DERBİDE 11'LER BELLİ OLDU

Galatasaray: Muslera, Kaan, Davinson, Abdülkerim, Barış Alper, Torreira, Sara, Sallai, Yunus, Icardi, Osimhen

Beşiktaş: Ersin, Svensson, Uduokhai, Emirhan, Masuaku, Ndour, Gedson, Joao Mario, Rafa, Semih, Immobile

İKİ EKİP STADYUMA GELDİ

Florya Metin Oktay Tesisleri'nden yola çıkan Galatasaray kafilesi, stadyuma ulaştı. Sarı-kırmızılılar stadyuma, taraftarların destekleri eşliğinde giriş yaptı. Nevzat Demir Tesisleri'nden hareket eden Beşiktaş kafilesi ise yoğun güvenlik önlemleri altında stadyuma geldi.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI RAMS PARK'A ULAŞTI

Tüpraş Stadyumu'nda toplandıktan sonra 30 otobüsle yola çıkan yaklaşık 2500 taraftarı, RAMS Park'a ulaştı. Tezahüratlarla RAMS Park'a gelen Beşiktaşlı taraftarlar, bilet ve güvenlik kontrolünün ardından stadyuma giriş yaptı.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI YOLA ÇIKTI

Dev derbide deplasman tribününde yer alacak olan Beşiktaş taraftarı, Tüpraş Stadyumu'nda toplandı. Toplanma alanında bilet ve güvenlik kontrolü yapıldı. Daha sonra otobüslere binen yaklaşık 2500 siyah-beyazlı taraftar, derbinin oynanacağı RAMS Park'a gitmek için yola çıktı.

YUSUF DEMİR KONTENJANA TAKILDI, DERBİDE YOK! 

Galatasaray'da Beşiktaş derbisi öncesi önemli bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılılarda Yusuf Demir, yabancı kontenjanı nedeniyle derbi kadrosunda yer almayacak.


 

BEŞİKTAŞ ÇUBUKLU FORMA İLE ÇIKACAK

Siyah-beyazlı takım dev karşılaşmaya çubuklu forma ile çıkacak.

G.SARAY'DAN PARÇALI FORMA SEÇİMİ

G.Saray, Beşiktaş derbisine parçalı formayla çıkacak. 

DERBİNİN VAR'I ONUR ÖZÜTOPRAK

Galatasaray-Beşiktaş derbisinin Video Yardımcı Hakem'i (VAR) Onur Özütoprak oldu. Özütoprak'a AVAR'da Serkan Çimen eşlik edecek.

GALATASARAY'DAN MAÇ GÜNÜ PAYLAŞIMI
BEŞİKTAŞ'TAN MAÇ GÜNÜ PAYLAŞIMI
GALATASARAY'IN MUHTEMEL 11'İ

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'ın Beşiktaş derbisindeki muhtemel ilk 11'i belli oldu. Sarı-kırmızılıların zorlu müsabakadaki muhtemel ilk 11'i şu şekilde:

Muslera, Kaan Ayhan, Davinson, Abdülkerim Bardakcı, Torreira, Sara, Sallai, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün, Osimhen, Icardi.

BEŞİKTAŞ'IN MUHTEMEL 11'İ

Giovanni van Bronckhorst yönetimindeki Beşiktaş'ın Galatasaray deplasmanındaki muhtemel ilk 11'i belli oldu. Siyah-beyazlıların kritik maçtaki muhtemel ilk 11'i şu şekilde:

Ersin Destanoğlu, Svensson, Uduokhai, Emirhan Topçu, Masuaku, Ndour, Gedson, Rafa Silva, Joao Mario, Semih Kılıçsoy, Immobile.

ARDA KARDEŞLER DÜDÜK ÇALACAK

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki dev derbide Arda Kardeşler düdük çalacak. Arda Kardeşler'in yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ile Süleyman Özay üstlenecek.

Karşılaşmada dördüncü hakem olarak Muhammet Ali Metoğlu görev alacak.

RAMS PARK'TA OYNANACAK

Galatasaray - Beşiktaş derbisi 20.00'de başlayacak. Zorlu karşılaşma Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park'ta oynanacak.

Müthiş mücadelenin canlı anlatımını SKORER'den takip edebilirsiniz.

BEIN SPORTS'TA YAYINLANACAK

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki dev derbi 20.00'de başlayacak. Heyecan dolu müsabaka beIN Sports 1'den yayınlanacak.

Kritik maçın canlı anlatımı SKORER'de olacak.