Voleybol Gabi Guimaraes resmen Imoco Conegliano’da! VakıfBank'tan ayrılık nedenini açıkladı

Gabi Guimaraes resmen Imoco Conegliano’da! VakıfBank'tan ayrılık nedenini açıkladı

03.07.2024 - 15:51 | Son Güncellenme:

Sultanlar Ligi'nde 5 sezon VakıfBank forması giyen ve kaptanlık yapan Gabi Guimaraes resmen İtalyan ekibi Imoco Conegliano’ya transfer oldu. Gabi ayrılık nedenini açıklarken Haak, Wolosz ve Santarelli hakkında konuştu.

Gabi Guimaraes resmen Imoco Conegliano’da VakıfBanktan ayrılık nedenini açıkladı

Gabi Guimaraes resmen İtalyan ekibi Imoco Conegliano’ya transfer oldu. Transfer sonrasında Brezilyalı yıldız, VakıfBank'tan ayrılık nedeni, Haak, Wolosz ve Santarelli hakkında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

GABI: ZAMANININ GELDİĞİNİ HİSSETTİM

Kariyerinize Avrupa'da devam etmek için neden Conegliano'yu seçtiniz

“Zorluklar beni harekete geçiriyor ve bir başkasını üstlenmenin zamanının geldiğini hissettim. Conegliano, en iyi oyuncuların çoğunu bir araya getiren çok önemli bir ulusal şampiyonluğa sahip, dünyanın en iyi takımlarından biridir. Avrupa'da olmak benim için çok önemli, Şampiyonlar Ligi'nde ve İtalya Ligi’nde mücadele etmek üst seviyede olmak ve her zaman kendinizi zorlamak anlamına geliyor. Artık yeni zorluklar, bireysel ve grup olarak çalışmanın ve büyümenin yeni bir yolu olacak.”

IMOCO İLE KARŞILAŞMAK HER ZAMAN ZORDU
Uzun yıllar rakip olarak mücadele ettikten sonra, seneye Imoco'da forma giyecek olmanın hissi nasıl?

"Conegliano ile karşılaşmak her zaman çok zordu. Her zaman kazanmak için kurulmuş, tutkulu taraftarları ve son derece başarılı oyuncuları olan çok iyi organize bir kulüp olmuştur. Bu nedenle kendimi çok iyi hissediyorum, ideal bir ortam çünkü tüm bunları bulacağımı biliyorum, heyecan verici.

Haberin Devamı

Gabi Guimaraes resmen Imoco Conegliano’da VakıfBanktan ayrılık nedenini açıkladı

Atmosfer ve ortam son yıllardakilerden farklı olacak, benim için çok büyük bir challenge olacak. Yeni deneyimler bizi her zaman konfor alanımızdan dışarı iter, ancak bu büyük meydan okumanın seviyesine hazırım. Arzum, takımın tüm hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için elimden gelen en iyi katkıyı sunmak."

WOLOSZ DÜNYANIN EN İYİLERİNDEN BİRİ
“Asia Wolosz şu anda dünyanın en iyi pasörlerinden biri, çok hızlı bir oyun tarzı var ki bunu gerçekten beğeniyorum ve aynı zamanda takımın lideri. Bir takımda oynama fikrim olduğunda her zaman antrenörün ve pasörün kim olduğunu düşünürüm çünkü bu pozisyonlar çok önemlidir. Teknik direktör Santarelli'nin ve Wolosz gibi çok saygı duyduğum bir pasörün varlığı seçimimde bana çok yardımcı oldu. Onlar son yıllarda çok şey başarmış başarılı insanlar. Kesinlikle benim için birçok şey öğrenmek ve daha da büyümek için inanılmaz bir fırsat olacak.

Koç Santarelli ile daha fazla etkileşimde bulunmayı ve bu değişimin bireysel ve takım olarak büyümemize yardımcı olacağını umuyorum. Yeni grubun oluşturulması için yapılacak çalışmalar olacak ancak kadrodaki isimler, teknik kadro ve kulüp organizasyonu göz önüne alındığında koşullar mükemmel.”

Haberin Devamı

HAAK EN İYİ ARKADAŞLARIMDAN BİRİ
"Son derece mutluyum. Haak ile birlikte tekrar oynama olasılığından her zaman bahsettik. Bu benim için gerçekleşen bir başka rüya. En iyi arkadaşlarımdan biri, her zaman konuşuyoruz, bu yüzden onun yanında olmak bir rüya. Türkiye'de birçok başarı elde ettik, bu yüzden bu başarıyı şimdi İtalya'da tekrarlamak için daha da büyük bir motivasyon."

Imoco Conegliano 2024/2025 sezonu kadrosu şöyle oldu:

Pasör: Wolosz - Seki
Libero: De Gennaro - Bardaro
Smaçör: Lanier - Gabi - Zhu - Lukasik
Pasör Çaprazı: Haak - Adigwe
Orta Oyuncu: Fahr - Lubian - Ejck - Chrichella

VAKIFBANK'TA 10 KUPA KAZANDI

VakıfBank'ın yıldızı Gabi, sarı-siyahlı formayla 5 sezon mücadele etti. Gabi bu dönemde tam 10 kupa zaferi yaşadı.

Gabi, VakıfBank kariyerinde şu kupalarda pay sahibi oldu:

3 - Kupa Voley
2 - CEV Şampiyonlar Ligi
2 - Vodafone Sultanlar Ligi
2 - Şampiyonlar Kupası
1 - Dünya Kulüpler Şampiyonası