Motor SporlariFormula 1'de Lewis Hamilton'a Ferrari izni çıkmadı!

Formula 1'de Lewis Hamilton'a Ferrari izni çıkmadı!

08.10.2024 - 19:05 | Son Güncellenme:

Formula 1'de 6 dünya şampiyonluğu bulunan Lewis Hamilton, Mercedes'e vedaya hazırlanıyor. Ferrari direksiyonuna ne zaman geçeceği merak konusu olan İngiliz pilota kötü haber geldi

Formula 1de Lewis Hamiltona Ferrari izni çıkmadı

Lewis Hamilton 2025 yılında Ferrari'nin direksiyonuna geçerek kariyerinde ilk kez kırmızı tulumu giyecek. Ancak İngiliz pilotun, sezon sonu Abu Dabi Grand Prix'sinin ardından yapılacak testlerde Ferrari ile piste çıkma şansı bulunmuyor.

Haberin Devamı

BBC'nin deneyimli muhabiri Andrew Benson'a göre, Hamilton’ın yıl sonuna kadar Mercedes ile sözleşmesi var ve bu yüzden Mercedes, onun Ferrari için test yapmasına izin vermeyeceğini belirtiyor.

"KESİNLİKLE MÜMKÜN DEĞİL"
Konuyla ilgili Benson, "12 yıllık işbirliğinin ardından birçok tanıtım ve veda etkinliği düzenlemeleri gerektiğini söylüyorlar. Kesinlikle mümkün değil. Hamilton'ın Ferrari ile piste çıkması büyük bir heyecan yaratırdı ancak bu ihtimal oldukça düşük görünüyor." dedi.

82 GALİBİYET
Mercedes'te 6 dünya şampiyonluğu yaşayan Lewis Hamilton, takıma 2013 yılında katıldı. Formula 1'de Mercedes'le 222 yarışa çıkan Hamilton, 82 yarış galibiyeti ve 79 pole pozisyonu elde etti.

Türkiye Grand Prix'sinde elde ettiği 7. şampiyonlukla Hamilton, Michael Schumacher'in rekorunu egale etmişti.