VoleybolFilenin Sultanları'nda Daniele Santarelli'den ilginç benzetme: Türkiye'de başıma geldi

Filenin Sultanları'nda Daniele Santarelli'den ilginç benzetme: Türkiye'de başıma geldi

13.08.2024 - 14:26 | Son Güncellenme:

Filenin Sultanları'nda başantrenör Daniele Santarelli, olimpiyat dördüncülüğü sonrası açıklamalarda bulundu. Santarelli hem Türkiye hem de eşi Monica de Gennaro ile ilgili soruları cevapladı.

Filenin Sultanlarında Daniele Santarelliden ilginç benzetme: Türkiyede başıma geldi

Olimpiyat Oyunları'nı dördüncü olarak tamamlayan Filenin Sultanları'nda başantrenör Daniele Santarelli hem Brezilya yenilgisi hem de İtalya'nın şampiyonluğuyla ilgili Corriere Del Veneto'ya açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Yarı finalde İtalya'ya kaybetmek nasıl bir duyguydu?
Çok güçlü bir takıma kaybettik, şüphesiz en güçlüsüne. Olimpiyatlarda yarı finale kalmak benim için bir rüyanın gerçekleşmesiydi, olağanüstü bir şeydi. %110'umuzu verdik ama spora her zaman saygı duyulmalı. Hatta bu seviyede daha da fazla saygı duyulmalı. Ağzımda hala acı bir tat var, bu doğru, ancak sakin kafayla bunun içinde de pek çok iyi şey bulacağıma eminim.

'AYNISI TÜRKİYE'DE BAŞIMA GELDİ'
Kulüp ve milli takım düzeyinde dünyanın en başarılı antrenörlerinden birisiniz. İtalya hakkında ne düşünüyorsunuz?
Her zaman söyledim, bana göre bu takım dünyanın en güçlü takımıydı. Olağanüstü bir koç olan Velasco, çok derin bir kriz anından sonra geldi, bir başarısızlığın ardından, onlara tam bir güven vererek takımı yeniden canlandırmayı başardı. Sakinlik, düzen ve huzur getirdi.

Haberin Devamı

Dışarıdan bakıldığında kulağa pek bir şeymiş gibi gelmeyebilir ama sizi temin ederim ki öyle değil. Bunu söyleyebilirim çünkü aynı şey Türkiye'de benim de başıma geldi. Geldim ve kısa bir süre içinde Avrupa Şampiyonluğunu, VNL'i kazandık ve doğrudan Olimpiyat kotasını aldık.

Filenin Sultanlarında Daniele Santarelliden ilginç benzetme: Türkiyede başıma geldi

MONICA DE GENNARO LİBERODA DÜNYANIN EN İYİSİ
Bir antrenör için Olimpiyat şampiyonu biriyle hayatı paylaşmak ne kadar gurur verici?
Çok fazla. Monica'nın hikayesi olağanüstü, on yılı aşkın bir süredir en üst seviyede oynuyor, kendi pozisyonunda dünyanın en iyisi ve bunu maçtan maça kanıtlıyor.

Bu altın madalya, milli takımdaki diğer tüm oyuncular için olduğu gibi onun için de olağanüstü bir şey. Bu onun dördüncü kez Olimpiyat'a katılımıydı ve Paris'te bir anlamda bir döngü tamamlanmış oldu.

İSTANBUL'DA BİRKAÇ İŞİMİ BİTİRİYORUM
Eğer sizi iyi tanıyorsak şimdi birkaç gün izinlisiniz ve sonra Conegliano ile yeni sezona başlayacaksınız
Evet, İstanbul'da birkaç işi bitiriyorum, sonra tatil ve ardından yeni sezon. Üç Olimpiyat şampiyonu, finallerde ve yarı finallerde oynamış birçok oyuncum var. Bu gurur verici, harika bir takımım olduğunu biliyorum ama hayret etmekten asla vazgeçmiyorum.

 

Yazarlar